Vådt Trofeo Andrea Margutti

Det traditionsrige Trofeo Andrea Margutti blev i weekenden d. 8.-10. Marts, kørt på South Garda. Her var hele 10 danske kørere til start, men podiepladser blev det desværre ikke til.

Det var meget våde forhold der startede Margutti-løbet op. Det tørrede dog senere hen op til både tidtagning og finalerne. På fotoet ses Dorian Boccolacci, vinder af KF finalen 2013. Foto: KSP.fr.

I KF klassen var det kørerne Slavko Ivanovic, Ronni Nielsen og Amalie Sofie Wichmand der var til start. Det var intet mindre end Ivanovics første kartingløb i år, men den hurtige dansker har ret gode erfaringer med Troefo Andrea Margutti. I 2011 vandt han nemlig løbet i KF3 klassen. Ivanovic var den eneste dansker af de tre, som kvalificerede sig videre til finalerne. I prefinalen sluttede han på en meget fin 7. plads, lige foran Egor Stupenkov. Finalen sluttede Slavko Ivanovic af på en 15. plads.

Top 3 finale, KF:
1. Dorian Boccolacci
2. Luca Corberi
3. Egor Stupenkov

I KF Junior var det Dennis Mathiesen og Nicolai Kjærgaard der havde den danske stafet. De var oppe imod et meget hårdt felt, med nogle af de helt store navne i klassen som Lando Norris, Daniel Ticktum, Nikita Sitnikov, Luca Corberi og Alessio Lorandi. Efter de indledende heats er det kun de 34 bedste kørere der går videre til finalerne. Det lykkedes Dennis Mathiesen at være stabil hele weekenden igennem – trods hårde odds, og derned nåede han også videre til søndagens finaler. I pre-finalen blev han dog ramt af uheld, og måtte udgå. Med en startplacering som sidst i feltet, grundet den uheldige prefinale, lykkedes det Mathiesen i finalen, at køre en godkendt 24. plads hjem i årets første internationale løb.

Top 3, finale KF Junior:
1. Daniel Ticktum
2. Nikita Sitnikov
3. Gabriel Aubry

Hos gearkarterne i KZ2 var det Jonas Hansen, Toke Christensen, Søren Bild,  Mads Bild og Nicolai Pedersen. I pre-finalen endte  Jonas Hansen på en 19. plads, Mads Bild på en 23. plads, og både Nicolai Pedersen og Toke Christensen udgik. I finalen får Jonas Hansen ikke kørt en eneste omgang, og den dansker der så ender med at placere sig bedst er Mads Bild fra TK Racing. Han ender på 18. pladsen, og lige bag ham ender Toke Christensen fra J.S Racing. På 26. pladsen slutter Nicolai Pedersen.

Top 3, finale KZ2
1. Kristijan Habulin
2. Massimo Dante
3. Douglas Lundberg

Dermed blev det desværre ikke til nogle podiepladser for danskerne i år.

Alle resultaterne kan ses her.

Scroll til toppen