DASU Ungdoms Cup 2006

De sidste to afdelinger af DASU mesterskabet for nationale ungdomskørere – Ungdoms Cup – blev kørt på Københavns Gokartbane den 19-20. august. Der var masser af spændende race, og hård kamp om placeringerne.

onas Hansen fra SKK var en sikker vinder i Formel Junior, hvor 44 kørere har deltaget i årets mesterskab.

Du kan se lidt billeder fra søndagens løb i billedgalleriet her

Formel Junior
Selvom den unge fynbo havde sikret sig sejren i det samlede mesterskab blev der absolut ikke fightet mindre af den grund. Jonas viste rigtig flot kørsel, og havde nogle herredyster med blandt andet Lars Sørensen fra Grindsted, som snuppede 2. pladsen i det samlede mesterskab, kun et enkelt point foran Jacob Simonsen. Afgørelsen om top-5 placeringerne i Formel Junior faldt faktisk først i finalen om søndagen, så man kan sige at der var spænding til det sidste.

Midtvejs i finalen var 4 kørere stukket af fra resten af feltet: Jonas Hansen, Nicolas Beer, Jacob Simonsen og Lars Sørensen. Nogle få omgange før afslutningen ligger Nicolas i front, men Jonas går inden om for enden af langsiden og Jacob følger med forbi. En omgang eller to efter går Nicolas inden om Jacob på vej ud på langsiden. Jacob ender i sandet og Nicolas kører over stregen som 2’er men får efterfølgende det sorte flag.

Lars Sørensen havde holdt sig uden for kampen, og kunne nu rykke op foran både Jacob og Nicolas i såvel dagens resultat som i den samlede stilling.

Top 5 i det samlede mesterskab blev:
1. Jonas Hansen, SKK, Dino – 1.678 point
2. Lars Sørensen, GGK, Birel – 1.608 point
3. Jacob Simonsen, SKK, Birel – 1.607 point
4. Thomas Krebs, MNJ, CRG – 1.599 point
5. Nicolas Beer, KKK, Intrepid – 1.591 point

Se alle Formel Junior resultater her(pdf)

Pop 2
Med kun 14 deltagende kørere gennem de 5 afdelinger af Ungdoms Cup – og 10 deltagere i den sidste afdeling, har Pop 2 ikke været nær så spændende en klasse i år som den var sidste år, hvor der ofte var 30 deltagere. Der blev nu alligevel kørt godt race i Pop 2 klassen i København.

Pop 1
Der har været 36 deltagere i årets Pop 1 klasse, hvor der gennem hele året har været en meget tæt kamp om placeringerne. Mike S. Hansen fra Søndersø har dog været den mest stabile gennem året, hvor han taget 6 førstepladser ud af de 20 pointgivende placeringer (tidtagning, samlet kvalifikationsresultat, prefinale og finale fra hver afdeling).

Her er Mike S. Hansen (nr. 6) før starten på et af de to kvalifikationsheat.

Mike førte i den samlede stilling inden weekendens løb, men både Mathias Lehrmann og Nick Madsen lå så tæt på, at der ikke skulle mange fejl til, før han kunne være indhentet. I lørdagens løb startede Mike igen stabilt med at sikre sig fire fjerdepladser. Med den indsats øgede han forspringet til Mathias Lehrmann med 3 point, samtidig med at han tabte 6 point i forhold til Nick Madsen, som vandt lørdagens løb.

I søndagens tidtagning så det ikke for godt ud for Mike, der i det meget omskiftelige vejr ikke havde fundet den rigtige opsætning, og måtte ned på en 14. plads. Efter de to kval. heats havde han fået kørt sig op på en 6. plads og selv om Mathias Lehrmann og Nick Madsen lå 3’er og 4’er kunne han køre den samlede sejr hjem med en 4. plads i prefinalen. I finalen blev Mike 5’er, mens  Mathias Lehrmann vandt foran Patrick Hansen og Niklas Vedel Olsen.