DASU Ungdoms Cup 2008

Rasmus Martinussen, Nicklas Nielsen og Jannick Flygenring er de tre vindere af DASU Ungdoms Cup 2008 i de nye klasser Cadett Mini, Cadett Junior og National A Junior. Det har været en god debut for de nye klasser, så det ser lovende ud for 2009 sæsonen.

Her er det den mest suveræne deltager i Ungdoms Cup 2008 – Nicklas Nielsen (11) ved siden af Lasse Sørensen (15) til Ungdoms Cup i Korsør.

2008 var første sæson med et officielt DASU mesterskab for de yngste gokartkørere – mellem 8 og 10 år – den tidligere Cadetti klasse. I 2008 var klassen omdøbt til Cadett Mini, og der var åbnet op for anvendelse af forskellige motorfabrikater.

Rasmus Martinussen var fra starten af sæsonen nærmest urørlig for konkurrenterne. Efterhånden som sæsonen skred frem begyndte nogle få af konkurrenterne dog at nærme sig Rasmus’ bagkofanger. Til de sidste to afdelinger i Rødby blev han overhalet af en utrolig stærkt kørende Daniel Lundgaard, som vandt både prefinale og finale i begge de sidste afdelinger.

Rasmus blev 2’er i 3 af 4 tællende heats i Rødby, mens Kamilla Willum tog 2. pladsen i søndagens finale. Kamilla startede sæsonen midt i feltet, men har arbejdet sig længere frem for hver afdeling, og kunne nu slutte Ungdoms Cuppen med en 4. plads og en 2. plads i de to sidste finaler.

Her er Rasmus Martinussen forrest i feltet til Ungdoms Cup i Korsør – der har han holdt de fleste gange i 2008.

5. Kevin Suenson

Der var i alt 22 deltagere i Cadett Mini.

Cadett Junior – 35 deltagere

Der var meget bekymring om hvorvidt skiftet fra den gammelkendte 85 ccm Raketmotor til de nye 60 ccm motorer ville skade den tidligere så succesfulde Formel Junior klasse. Med 35 deltagere, og meget tæt konkurrence i den nye Cadett Junior klasse er bekymringerne gjort til skamme.

Selvom konkurrencen har været tæt, har Nicklas Nielsen været helt suveræn i spidsen for feltet hele sæsonen. Han har vundet 11 ud af de 12 tællende finaler, og blev 3’er i den ene han ikke vandt.

Lasse Sørensen har været næsten lige så suveræn på 2. pladsen, men han har dog fået mere kamp om pladsen, som både Martin Mortensen og Kasper Larsen har bejlet til. Kasper og Martin har også haft en tæt fight med Emil Andersen om placeringerne som nr. 3, 4 og 5. Efter disse 5 kørere, som gennem hele sæsonen har været mest stabile i toppen, er der rigtig mange der har blandet sig i kampen om placeringerne.

National A Junior – 19 deltagere

National A Junior klassen havde en tung arv at løfte, da der tidligere har været mellem 30 og 50 deltagere i de to POP klasser til ungsoms Cup. Den store fordel for klassen skulle være, at kørerne kan starte når de er 12 år, hvormed kørere, der er blevet for store til Cadett Junior, men ikke store nok til KF3, kan deltage i denne klasse, og samtidig få erfaring med det grej der køres med i KF3. Samtidig er klassen beregnet for de kørere, der ikke vil deltage i internationale løb.

Efter en lidt sløj start kom der i løbet af sæsonen mere gang i klassen, så det kunne tyde på at næste sæson kan byde på endnu flere deltagere i denne ungdomsklasse.

Ligelig fordeling af sejre
Jannick Flygenring og Frederik Mortensen har begge snuppet 5 tællende finalesejre. De første to tællende finaler blev vundet af Nicolas Beer, men i 3. afdeling blev Nicolas’ motor kendt ulovlig, og han fik derfor karantæne, og deltog ikke i de sidste 2 afdelinger.

Kampen om 3. og 4. pladsen har især stået mellem Andreas Friis-Larsen og William Rimkratt, men også Martin Milving, Christian Bossow og Kasper Kongshøj har i høj grad været inde i kampen.

Her går starten til National A Junior i Korsør. Forrest er Jannick flygenring (37) og Frederik Mortensen (5).