De gamle og tunge kan også køre race

16 kørere i DD2 Masters / XL og 14 kørere i Senior Masters / XL stillede op til Rotax Nordic Championship den 6-8. august, og de fik fuld valuta for deltagergebyret med masser af godt race og lidt dramatik.

Jan Faurschou vandt DD2 Masters / XL finalen.

I Rotax Master klasserne skal deltagerne være over 40 år. I XL klassen er minimumsvægten øget med 20 kg – i DD2 fra 175 til 195 kg. og i Senior fra 165 til 185 kg.

Klasserne blev kørt med DD2 Master og XL sammen samt Senior Master og XL sammen, men med seperat præmiering af hhv. Master og XL. Fordelingen mellem Master og XL fremgår ikke af resultatlisterne på Mylaps.com – og jeg må tilstå at min hukommelse ikke er god nok til at fordele kørerne i de rette klasser. Referatet er derfor kun baseret på fordelingen mellem DD2 og Senior – jeg er sikker på at de der er mest interesserede godt selv kan huske fordelingen – selvom de er lidt oppe i årene 🙂

Jan Faurschou og Lars Mogensen i dyst om DD2 titlen
Det var de to kørere, der deltes om førstepladsen gennem tidtagning og indledende heats, men flere af de øvrige kørere gav også meget gas, så Jan og Lars kom ikke sovende til resultaterne.

larsmogensen620.jpg

Lars Mogensen gav Jan Faurschou kamp til stregen.

Tidtagningen blev vundet af Jan Faurschou foran Lars Mogensen, Flemming Christensen, Jesper V. Chrsitensen og Søren Kjeldsen. Første kval. heat var Jan og Lars forrest igen, denne gang med Per Helboe på tredjepladsen, efterfulgt af Flemming Christensen og Peter Dyhr.

Dette resultat betød at det også var denne startrækkeføge til prefinalen, hvor det igen lykkedes Jan Faurschou at komme i mål foran Lars Mogensen, Per Helboe, Jesper V. Christensen og Søren Kjeldsen.

jespervchristensen620.jpg

Jesper V. Christensen satte ny banerekord for DD2 Master med tiden 36.174.

Finalen endte med næsten samme resultat idet Det kun var Per Helboe, der blev fortrængt fra top 5, hvor Flemming Christensen istedet indtog 3. pladsen.

Top 5 i DD2 Master / XL finalen (uden fordeling af Master / XL pladserne) blev

1. Jan Faurschou
2. Lars Mogensen
3. Flemming Christensen
4. Jesper V. Christensen
5. Søren Kjeldsen

Fjervægteren Ole Gram sad tungt på førstepladsen i Senior Master

Som en af de eneste Senior Master kørere, måtte Ole Gram have på den anden side af 10 kg bly på gokarten for at opfylde kravet om en samlet vægt på 165 kg. Der var dog god fart i den lille kører, og bortset fra tidtagningen, som blev vundet af Lars Gregersen, så vandt Ole alle de efterfølgende heats. I tidtagningen var Lars Gregersen og Ole Gram efterfulgt af Allan P. Jensen, Jens Martin Nielsen og Torben Rasmussen.

Første kvalifikationsheat blev vundet af Ole Gram, der ellers fik en ret dårlig start og kom langt ned i feltet, men da han fik gang i motoren vendte han stærkt tilbage og overhalede Lars Gregersen med nogle få omgange tilbage af heatet. Efter Lars Gregersen kom Torben Rasmussen, Allan P. Jensen og Keld D. Nielsen.

Andet kvalifikationsheat blev næsten en gentagelse af første heat, bortset fra at de tre forreste kørere – Ole Gram, Lars Gregersen og Torben Rasmussen nu lå helt tæt stort set hele heatet, men Ole fik alligevel overhalet både Torben og Lars inden heatet var slut.

Det var også de tre, der holdt forrest til prefinalen, efterfulgt af Keld D. Nielsen og Allan P. Jensen. I starten af prefinalen var der lidt masen så et par af kørerne røg af banen, men Ole og Lars holdt deres placeringer og blev efterfulgt af Allan P. Jensen, Keld D. Nielsen og Jeppe Jensen.

senior_master_start620.jpg

Her går starten til prefinalen i Rotax Senior Master / XL.

Finalen gav igen lidt tumult i starten, men igen holdt Ole og Lars deres pladser. Denne gang var det Jens Martin Nielsen, der kunne køre i mål på tredjepladsen foran Keld D. Nielsen og Allan P. Jensen.

Top 5 i Rotax Senior Master / XL (uden fordeling på XL og Master)

1. Ole Gram
2. Lars Gregersen
3. Jens Martin Nielsen
4. Keld D. Nielsen
5. Allan P. Jensen

Besøg gokartweb.dk på Facebook – her er 200 billeder fra løbet

Der er også en masse billeder fra løbet på maxonline.dk

Du kan finde alle resultaterne på mylaps.com

Scroll til toppen