Nicolai Nielsen suveræn i Rotax Junior

Rotax Nordic Championship bød på tæt fight og adskillige massesammenstød i en juniorklasse med 33 deltagere. Alligevel veg Nicolai Nielsen ikke fra førstepladsen i et eneste heat hele weekenden, da han kørte et velfortjent mesterskab i hus.

Der var styr på detaljerne hos Nicolai Nielsen og hans team. Der var ingen fejl eller uheld hele weekenden, hvor han var forrest fra start til slut.

Tidtagningen i Rotax Junior var en tæt affære med kun 1,5 tiendele mellem de 5 første kørere: Nicolai Nielsen, Nicki Petersen, Alexander Weiss, Martin Andersen og Andreas Birkbak.

I første kvalifikationsheat var det samme billede på de tre første pladser, mens Andreas Birkbak nu indtog fjerdepladsen, efterfulgt af Christan Rahbek på 5. pladsen.

Andet kvalifikationsheat vandt Nicolai Nielsen igen, mens der for alvor var kamp om de efterfølgende pladser, hvor Alexander Weiss først tog andenpladsen fra Nicki Petersen, mens Andreas Birkbak røg ned på en 7. plads og Martin Andersen arbejdede sig frem i feltet.

Heatet sluttede med Martin Andersen på 2. pladsen, efterfulgt af Nicki Petersen, Alexander Weiss og Christian Rahbek.

Næsten uændret startgrid til prefinalen
På trods af de mange pladsskift i løbet af de indledende heats, var der kun skiftet en enkelt plads i top 5 fra tidtagningen til starten på prefinalen. Nicolai Nielsen var forrest, herefter kom Nicki Petersen, Alexander Weiss, Martin Andersen og til sidste Christian Rahbek, der havde afløst Andreas Birkbak på 5. pladsen.

Mange overhalinger i prefinalen
Prefinalen blev igen en tæt affære – bortset fra at Nicolai Nielsen igen var urørlig og sluttede over 5 sekunder foran Nicki Petersen, der også havde sit hyr med Alexander Weiss, der flere gange var på 2. pladsen.

Christian Rahbek var nede og vende omkring 7-8. pladsen og måtte kæmpe hårdt for at komme frem igen, men han sluttede prefinalen på en 4. plads.

Martin Andersen (7) lå på en 3. plads, da der 6 omgange før tid var en der skulle overhales med en omgang, og desværre kom i vejen for Martin. Resultatet blev at Martin røg af og sluttede som nr. 20.

Imens havde Martin Høgh støt og roligt kørt sig fra en 12. plads til en 5. plads, så slutresultatet af prefinalen blev: Nicolai Nielsen, Nicki Petersen, Alexander Weiss, Christian Rahbek og Martin Høgh.

Overraskelsen lurede i finalen
I finalen var Alexander Weiss hurtigt fra start, og tog føringen på første omgang. Her blev han 9-10 omgange ind i løbet, hvor det også lykkedes Christian Rahbek at komme forbi Nicolai Nielsen. Nicki Petersen, der startede 2’er havde været ned på 5. pladsen, da Andreas Birkbak var skudt frem mens Martin Andersen fik en rigtig skidt start langt nede i feltet.

Her er Alexander Weiss (60) foran Nicolai Nielsen (48), der for førte gang i weekenden ikke var forrest.

På tiende omgang tog Nicolai Nielsen dog føringen tilbage, og der holdt han sig indtil det ternede flag. Alexander Weiss var under hård belejring på andenpladsen, og efter 15 omgange lykkedes det Christian Rahbek at komme forbi – det kunne se ud til, at Alexander havde satset på et lidt for højt dæktryk for at kunne skabe luft i starten af heatet, for 4 omgange senere blev Alexander overhalet af både Nicki Petersen og Mikkel B. Johsen.

Her er Mikkel B. Johnsen (58) foran Nicki Petersen (26) og Casper B. Petersen (49).