Lindberg trak det længste strå

16 deltagere i Rotax Mini klassen gav hinanden kamp til stregen til Nordic Championship i Ikast. Rasmus Martinussen var forrest fra tidtagning til prefinale, men Alexander Lindberg tog sejren i den afgørende finale.

Alexander Lindberg slog til på det helt rigtige tidspunkt, da han vandt finaleheatet foran Rasmus Martinussen og Jan Jønck.

Rotax Mini kørernes nordiske mesterskab den 7-8. august 2010 blev afgjort efter tidtagning, to kvalifikationsheats, prefinale og finale.

I tidtagningen var det Rasmus Martinussen der satte tiden med et forspring på 6 hundredele til Alexander Lindberg, der var 2 tiendedele hurtigere end Mathias Sponholtz. Herefter kom Jan Jønck og Tonni Larsen lige efter.

Første kvalifikationsheat blev også vundet Rasmus Martinussen med et pænt forspring til Alexander Lindberg, der til gengæld var tæt forfulgt af Jan Jønck. Efter Jan var der igen et pænt hul ned til Mathias Sponholtz og længere endnu til Nicolaj Kandborg.

Andet kvalifikationsheat stod der også Rasmus Martinussen på. Denne gang var det Mathias Sponholtz, der kom ind ca. 3 sek. efter Rasmus, efterfulgt af Jan Jønck, Alexander Lindberg og Tonni Larsen.

Rasmus Martinussen så længe ud som en sikker vinder, men der var tæt konkurrence om de forreste pladser i Rotax Mini klassen.I prefinalen var der stadig ingen der kunne røre Rasmus Martinussen på førstepladsen, men denne gang tog Jan Jønck 2. pladsen, efterfulgt af Alexander Lindberg, Mathias Sponholtz og Nicolaj Kandborg.Tidlig afgørelse i finalen

Allerede på første omgang tog Alexander Lindberg føringen og henviste Rasmus Martinussen til 2. pladsen. Disse placeringer forblev uændret alle 24 omgange af finalen, og de to kørte over målstregen med en afstand på kun 1 tiendedele af et sekund.  Jan Jønck var lige i hælene på de to førende kørere, og kørte over målstregen kun 4 tiendele efter Alexander.

Jan Jønck kørte også utrolig stabilt, og sluttede finalen kun 4 tiendedele efter Alexander Lindberg.

Mathias Sponholtz får de sidste instrukser før heatstarten. I finalen kørte han en sikker 4. plads hjem, da han holdt fast i pladsen alle 24 omgange.

5. og 6. pladsen var en tæt kamp mellem Nicolaj Kandborg og Mads Holm Hansen. Knap halvvejs inde i finalen fik Mads overhalet Nicolaj, og kunne køre i mål som en sikker nr. 5.