Et brag af en weekend i Ikast

Rotax Nordic Championship den 6-8. august havde det hele – mange deltagere, godt race, godt vejr, publikum og stemning i ryttergården. Kasper H. Jensen løb med titlen i den tætbesatte Seniorklasse.

Kasper H. Jensen (4) har haft en rigtig god sæson i 2010. I Ikast lykkedes det igen for ham at vinde, selvom han var nede som nr. 14 efter de indledende heats – og han havde en række rigtig skarpe konkurrenter.

50 kørere var mødt op til start i Rotax Max Senior
Mange af deltagerne var kommet til banen i Ikast om torsdagen, så de var klar til træning og test på banen om fredagen.

Lørdag blev der kørt træning, tidtagning og de første kvalifikationsheats – Seniorkørerne var delt i 4 grupper, så hver kører skulle igennem 3 kvalifikationsheats inden det blev afgjort hvem der skulle i finalen, og hvem der skulle i opsamlingsheat.

Nicolai Kristensen (2) vandt tidtagningen i Rotax Senior fora Kasper R. Thomsen, Niklas V. Olsen (23), Kasper H. Jensen og Michael Markussen. Her er Nicolai og Niklas på P1 og P2 til starten på et kval. heat.

Utrolig tæt race i Senior klassen
Der er en række kørere, som har fart og erfaring til at blande sig i kampen om podiepladserne i Rotax Senior – der skal derfor kun en lille fejl eller et lille uheld til, før man ryger langt ned i rækkerne. Det måtte Kasper H. Jensen også opleve, da han udgik med en kæde der var knækket efter han havde ram en curb. Dette ene uheld medførte, at Kasper var nede som nr. 14 efter de 3 kval. heats.

Top 5 efter kvalifikationsheatene
Efter de 3 indledende kvalifikationsheats i Senior klassen var startrækkefølgen til prefinalen den at Mads R. Thomsen førte foran Nicolai Kristensen, Niklas V. Olsen, Jannie Johansen og Niklas D. Knudsen. De 5 forreste kørere kunne dog på ingen måde føle sig sikre på at slutte hvor de var, for lige i baghjulene på dem kom en række kørere, som alle havde vist at de havde farten til at kunne blande sig.

Underholdende opsamlingsheat
For de mange tilskuere blev seniorklassens opsamlingsheat med ikke mindre end 21 kørere, der skulle kæmpe om 6 pladser i prefinale og finale, et af søndagens højdepunkter.

Sofie K. Møller var på pole foran Morten Søby, Line Boysen, Martin H. Jensen og Anders Simonsen. Sofie holdt fast i førstepladsen et godt stykke ind i løbet, men fra en startplacering som nr. 18 kom Julian Mengers, der indtil nu havde haft en rigtig skidt weekend, fremad i rækkerne i lyntempo, og han fik ret hurtigt kørt sig frem til en 2. plads, hvorefter han kørte sikkert resten af heatet som blev vundet af Morten Søby. Andreas Frahm, Sofie K. Møller, Mikkel Kroun og Niels Christian Petersen blev de sidste der kom med i A-finalerne. De resterende 15 kørere fik i stedet lov at køre weekendens sidste heat i B-finalen.

Nicolai Kristensen vandt prefinalen foran Kasper H. Jensen
I stort set alle senior heatene var der en hård kamp om de forreste pladser. Alligevel lykkedes det Nicolai Kristensen at holde fast i sin pole position og køre sejren hjem. Kasper H. Jensen satte hurtigste tid i prefinalen, og viste sit talent ved at køre sig fra nr. 14 til nr. 2 – til sammenligningen skal det siges, at Kaspers bedste tid var 2 tusindedele bedre end Niklas V. Olsen på 3. pladsen og 2 hundrededele bedre end Mads R. Thomsens bedste tid på 4. pladsen, mens Nicolai Kristensens bedste omgangstid var 2 tiendele langsommere end Kaspers – det viser meget godt, hvor tæt kampen er, og hvor meget kørernes stabilitet, ‘racecraft’ og taktiske evner betyder for deres slutplacering. Julian Mengers kørte sig iøvrigt fra nr. 29 til nr. 13 med en tid, der var 2 hundrededele hurtigere end Nicolai Kristensens.

Kasper var bedst i den afgørende finale
Efter 3 dage med træning, tidtagninger, indledende heats og prefinale var det endelig blevet tid til den altafgørende finale. Nicolai Kristensen holdt sin pole position gennem de første 5 omgange, men så tog Kasper H. Jensen over – og der blev han til han fik det ternede flag og kunne kalde sig Nordisk Mester i Rotax Senior 2010.

Bag Kasper kæmpede Niklas V. Olsen og Nicolai Kristensen om 2/3. pladsen, mens kampen om de efterfølgende pladser stod mellem Mads R. Thomsen, Michael Markussen, Alexander A. Lauritsten og Niklas D. Knudsen.

Efter et spændende finaleheat blev den endelige top 5 i Rotax Nordic Championship i Senior klassen som følger: