DM Revanchen 2011 i ny udgave

Rotax Junior på vej rundt til start – 18 deltagere og var dermed dagens største klasse – Foto: Kart-Racing.dk

DM Revanchen 2011 på Københavns Gokartbane, så længe du til at være i fare for at blive aflyst pga. for få tilmeldte, men en udsættelse at tilmeldingsfristen betød, at man kunne samle deltagere nok og dermed undgik en aflysning.

66 tilmeldte fordelt på 8 klasser var dog langt fra imponerende og desværre betød det også, at flere af klasserne var på under 10 deltagere.

Løbet blev i år afviklet på en anden og anderledes måde, ved at der om lørdagen blot var træning i de forskellige klasser og om søndagen blev der så kørt 1 træning, 1 tidstagning og 5 heats i hver klasse.

Heatene blev afviklet således at 1. og 2. heat var med startrækkefølgen fra tidstagningen.  3. heat var med startrækkefølge efter resultaterne fra heat 1. og 2. heat lagt sammen.  4. heat byttede man så rundt på rækkefølgen, så vinder i 3. heat skulle starte bagerst. Startrækkefølgen til finalen var efter resultaterne fra 3. og 4. heat lagt sammen og finalen var det eneste heat, der talte til dagens resultat.

Meningerne omkring den anderledes løbsform var mange og delte og løbsledelsen opfordrede da også alle deltager til at komme med tilbagemeldinger, som dermed kan gå med i en evaluering af løbet.

Vejret viste sig fra sin bedste side, selvom det var en meget kold start på dagen, så skinnede solen over den københavnske bane det meste af dagen. Selvom skyerne trak ind over banen hen over eftermiddagen og truede med regn, så kom regnen heldigvis først da det hele var vel overstået og de fleste havde fået pakket sammen.

De 8 klasser som dystede om pokalerne var:

  • Cadett Mini – 7 deltagere
  • Cadett Junior – 6 deltager
  • Rotax Mini – 9 deltagere
  • Rotax Junior – 18 deltagere
  • Futura – 16 deltagere
  • Futura XL – 6 deltagere
  • KF2 Nat. – 1 deltager (kørte sammen med Futura)
  • KF2 Nat. OB – 3 deltagere (kørte sammen med Futura XL)

Cadett Mini – 7 deltager

Som vi har set det mange gange før i år, var Noah Watt (#6) igen dominerede i den yngste klasse. Han kørte hurtigste tid i tidstagningen og vandt dagens finale med 4,5 sek. foran Lucas Sommerlund (#63) på en 2. plads, mens Frederik Vesti (#4) kørte i mål på en 3. plads.

Cadett Junior – 6 deltagere

Mads Damlun (#10) var dagens vinder i Cadett Junior-klassen med kun 0,3 sek. foran Liv Andersen (#21) mens Cato Poulsen (#12) kørte i mål på en 3. plads.

Rotax Mini – 9 deltagere

Emil Dose (#119) var hurtigst i tidstagningen og vandt dagens 3 første heats. Men i finalen blev han diskvalificeret pga. af fedt i koblingen! Dagens vinder blev Martin Ford (#98) foran Camilla Kaus Larsen (#63) på 2. pladsen og Nicklas Manager (#55) på 3. pladsen.

Rotax Junior – 18 deltagere

Med 18 deltagere i var Rotax Junior dagens størst klasse. Andreas Birkbak (#96) satte tiden i tidstagningen, men det var den lokale Thor Guhle (#22) der dominerede dagens 4 første heats, mens han i finalen fik kamp til stregen af Hjalte Hellenberg (#78), som endt med at tage sejren foran Thor Guhle på 2. pladsen, mens Mathilde Langenberg (#80) kom i mål på 3. pladsen.

Andreas Birkbak som skulle starte som nr. 2 i finalen, kunne ikke få liv i karten i og kom derfor slet ikke med i finalen.

Futura – 16 deltagere

Christian Sørensen (#11) var den dominerende i et stærkt og tæt Futura felt. Christian satte tiden om formiddagen og vandt finalen med over 9 sek. til Andreas H. Jensen (#64), mens Frederik Hove Sørensen (#121) kom i mål på en 3. plads. Klassen bød på masser at dramatik og underholdende race.

Futura XL – 6 deltagere

Her var det Peter Dyhr (#24) som satte tiden i tidstagningen. Men det var den lokal John Møllegaard (#32), som slog til i finalen, som han vandt foran Peter Dyhr på 2. pladsen og Mikkel Astrup Lauridsen (#44) på en 3. plads.

KF2 Nat. OB – 3 deltagere

Her blev dagens resultat: Michael Kastaniegaard (#133) vandt finalen foran Torben Hansen (#2) på 2. pladsen og Mark Backhausen (#27) på 3. pladsen.

Du kan se alle resultater på Mylaps.com

Ejgil Frandsen har taget en masse fine billeder fra løbet og dem kan du se her: LINK

Scroll til toppen