Bremer og DASU lancerer ny løbsserie

Den danske importør af Iame X30, Bremer Kart, indgår nu i et samarbejde med DASU og KU om en ny promotor-klasse. Løbsserien X30 Challenge skal være en pålidelig, billig og fremtidssikret løbsserie.

Ronnie Bremer og DASU-KU er folkene bag den nye promotor-klasse som tiltræder den danske kartsport. Hele konceptet bag serien er meget præcist, og der vil blive lagt stor vægt på økonomi, kørerindflydelse og et overskueligt regelsæt. Der køres pr. definition efter reglement 6, og det er DASU-KU som vil være ansvarlig for al den tekniske kontrol.

Hensigten med denne klasse er at konstruere en klasse med lave driftsomkostninger og et system som eliminerer nogle af mulighederne for snyd, idet det er en låst motor, år efter år. Ikke mindst er visionen at skabe brede rammer, og fokusere mere på kørsel og chassisets set-up i stedet for teknisk ekspertise og motorindkøring.

IAME X30

X30 motoren har været fremstillet af Iame siden år 2004. Ingen af delene er blevet opdateret siden, og Bremer og DASU-KU’s intentioner er, at låse klassen i 5 år. Det vil sige en standardisering af motoren, og dermed ingen fremtidige ændringer. Hvis man stiller andre 125cc motorer op imod X30-motoren så er forskellen, at X30-motoren har et selv-ladesystem. Dette betyder at batteriet oplader mens det er i brug. Dette eliminerer behovet for at konstant at skulle oplade batteriet. Hvis batteriet er flat, er man stadig i stand til at starte med en ekstern starter, idet X30-motoren ikke kræver batteri til motorens ydeevne. Karburatoren har ingen dyser og har to stilleskruer. Motoren har den fordel at den kan følge køreren op igennem systemet som følge af, at den nemt kan ændres mellem Cadett, Mini og Junior til Senior-konceptet.

Løbsserien i korte træk

Der køres i fire klasser, som henholdsvis er: Mini, Junior, Senior og Shifter. Der kan også køres internationale løb under X30 world.

Der kan læses mere om X30 Challenge her.

Scroll til toppen