Rok Cup international finale 2011

På billedet ses de 12 kørere som er gået videre til testen i Talent Award. De kører mandag test på South Garda banen, hvor de to bedste får et sæde i hhv. KF3 og KF2 for Tony Kart teamet i samarbejde med Vortex. Foto: Rok Cup.

Årets VM finale i Rok Cup blev i weekenden afviklet traditionstro på South Garda i Italien. Her var Danmark godt repræsenteret med hele 16 danske kørere.

Mini Rok: 68 kørere, 4 danskere

I mini rok klassen var fire danskere kvalificeret, eller henholdsvis givet et wildcard. I fredagens tidskørsel var det Nicolai Kjaergaard som blev bedst placeret med sin 20. hurtigste tid som var 50.145. Kun 0.003 efter var Peter R. Bøllingtoft som 21. hurtigst. Frederik Jørgensen var 35. hurtigst med tiden 50.366. Tiden i mini-klassen blev sat af Lorenzo Franchetto som kørte 49.684. Kun 0.005 efter som andenhurtigst var landsmanden Simone Mazzotti.

Efter fredagens tidskørsel, skulle hver kører igennem tre kvalificerende heats. Her gik det bedst for Nicolai Kjærgaard som blev 10, 19 og 7 i sine heats. Dette gav ham 36 point samlet, og sikrede ham en plads i finalen. Også fint gik det for Peter R. Bøllingtoft som er blevet 10, 23 og 13 i sine heats. Dette tillagde ham 46 point samlet, og sendte ham videre i finalen som nummer 26. Anders Gajczyk var i sine heats blevet 25, 29 og 24 hvilket ikke var nok til at køre med i finalen. I stedet kørte han med i B-finalen, også kaldet Mini Rok T-kart Finale. Her sluttede han på en rigtig flot 15. plads.

I mini rok finalen skulle Nicolaj Kjærgaard starte fra 18. pladsen og her kørte han sig suverænt frem i det hårde felt, og sluttede indenfor top 10 på en niende plads. Det gik også rigtig godt for Peter Bøllingtoft som startede fra 28. startplacering, og efterfølgende nappede otte placeringer og sluttede på en 20. plads.

Finalen blev vundet af Logan Sargeant fra USA. I talent award var det Michael Muller, Lorenzo Franchetto og Christian Castelli som gik videre til mandagens test for Tony Kart.

Junior Rok: 67 kørere, 3 danskere

I fredagens tidtagning for Junior rok, var det Daniel Lundgaard som var bedste dansker. Han satte den 19. hurtigste tid med 44.943. Magnus Ruud Kjær var 34. hurtigst med sin tid som var 45.090. Som 54. hurtigst var Tobias Holm Hjørnet som kørte tiden 45.485

Da de efterfølgende tre kvalifikationsheats blev kørt, var det Magnus Ruud Kjær som havde det bedste udgangspunkt for finalen. Han var i sine heats blevet 11, 14 og 13. Dette sikrede ham en startplacering som 21’er i finalen. Både Tobias H. Hjørnet og Daniel Lundgaard havde været plaget af uheld i sine heats, og dette betød også at de begge skulle køre med i B-finalen, også kaldet Junior Rok Bridgestone finale. Her skulle Tobias H. Hjørnet starte som 11’er og Lundgaard som 20’er.

I finalen gik det rigtig godt for Magnus Ruud Kjær. Han kørte sig fra sin 21. startplacering og frem på en rigtig flot 14. plads. Finalen blev vundet af Andrea Russo i Kosmic. De tre talent award kørere som gik videre blev Luca Corberi, Toshiki Oyu og Giuseppe Gaglianó.

I B-finalen (Bridgestone finalen) gik det rigtig godt for Tobias Hjørnet. Han sluttede af på en fjerdeplads, efter en masse gode kampe igennem heatet. Daniel Lundgaard var her endnu engang ramt af sort uheld og måtte altså udgå, hvilket understreger en meget uheldig weekend for den ellers dygtige kører.

Senior Rok: 84 kørere, 4 danskere

I den største klasse af dem alle, Rok senior, blev der også kørt tidskørsel om fredagen. Her gik det altså bedst for Benjamin Karlog, som var 11. hurtigst med tiden 44.930. Kristian Asaa var også fint med og var 27. hurtigst med tiden 45.050. Alexander Müller satte tiden som 40’er med 45.248 og Chris E. Thorsen som 56’er med tiden 45.595. Tiden blev sat af italienske Alessio Constantini.

Hver kører skulle efterfølgende køre tre indledende heats. Her gik det bl.a. suverænt godt for Alexander Müller som startede alle sine heats udenfor top 10. I sit første heat kørte han sig op på en tredjeplads. I andet heat lå han til at slutte som firer, men en defekt satte ham ud af spillet og han måtte udgå. I det sidste heat sluttede han på en fjerdeplads men denne blev også taget fra ham p.g.a. undervægt. Dette sorte uheld betød også at han desværre havde for mange point til finalen og derfor skulle køre med i B-finalen (Junior Rok Dell’orto finalen). Her gik det suverænt og han sluttede af på en sikker fjerdeplads. Også den eneste kvindelige danske kører, Chris E. Thorsen kørte med i Dell’orto finalen efter placeringerne 11, 16 og 14 i sine indledende heats. Her sluttede hun på en fin 13. plads.

I finalen skulle Benjamin Karlog starte langt fremme i feltet. Dette var efter nogle suveræne indledende heats som hhv. nr. 3, 3 og 6. Dog skulle det vise sig, at også Karlog skulle rammes af sort uheld, og han udgår allerede i starten af finalen efter tæt kørsel og tumult da starten går. Kristian Asaa var også godt med i sine heats, og efter placeringerne 2, 8 og 4 skulle han starte finalen rimelig langt fremme. Han bliver ligesom Karlog ramt af uheld og udgår i finalen efter godt 14 omgange.

Finalen blev vundet af Alessio Constantini fra Italien. De tre talent award kørere som gik videre blev Daniele Basiliotti, Mats Borge Andersen, og Gabriele Bensi.

Super Rok: 68 kørere, 5 danskere

Victor Radsted var bedste dansker efter fredagens tidtagning var overstået i Super Rok. Han satte den tiende hurtigste tid med 44.129. Godt gik det også for Andreas Friis-Larsen som var 12. hurtigst med tiden 44.141. Teamkollegaen Alexander Lauritzen var 13. hurtigst med sin tid der var 44.146, altså kun 0.005 fra Friis-Larsen. Casper Brynnum kørte tiden 44.298 og blev 24. hurtigst. Hugo Jensen som 67’er med tiden 47.446.

Der skulle efterfølgende køres tre indledende heats. Og her gik det bedst for Victor Radsted som blev 4, 5 og 2. Dette sikrede ham en billet videre til finalen. Alexander Lauritzen kørte også nogle rigtig flotte heats med placeringerne 9, 24 og 7. Andreas Friis-Larsen var også en af topkørerne i feltet, og blev hhv. 9, 4. I sit sidste indledende heat lagde han på andenpladsen, lige indtil en konkurrent påkører ham og kører henover hans kart. Dette resulterer desværre i at Friis-Larsen må udgå fra heatet med en brækket hånd. Som konsekvens deraf måtte han også drage mod Danmark og blive opereret, og dermed ikke køre med i finalen til dette års VM. Et rigtig sørgeligt exit for den hurtige mester. Casper Brynnum blev 10, 29 og 10 i sine tre heats, og dette sikrede ham altså også en plads i finalen.

I B-finalen kørte Hugo Jensen med efter placeringerne 31, 27 og 31, men blev desværre hårdt kørt af i denne.

I finalen startede Radsted fra femte startplacering, og efter et par omganges kampe rykkede han op på tredjepladsen. Desværre måtte han se sig overhalet af bl.a. Ercoli og Ryota, og dermed sluttede han finalen af på en meget flot femteplads. En af dem som også gjorde det rigtig flot var Alexander Laurtizen. Der var blevet kørt nogle flotte placeringer hjem igennem weekenden, og i finalen sluttede han indenfor pokalerne på en syvende plads. Casper Brynnum startede finalen fra en af de sidste startplaceringer, men efter et par omgange var han godt med i feltet igen. Han måtte desværre efterfølgende udgå.

Finalen blev vundet af Christhoper Zani i Kosmic. I talent award var det Zani, Ercoli og Ryota som gik videre.

Alle resultater fra ROK VM kan ses her.

Scroll til toppen