Dobbelt sejr til Casper Pilgaard

Første afdeling Dansk Mesterskab og Jysk Mesterskab for Rotax Mini klassen blev kørt i Ikast den 9-10. april. Her løb Casper Pilgaard med sejren både lørdag og søndag.

Her er Casper Pilgaard (10) foran Mathias Valentin (11), som blev nr. 7 til DM om lørdagen og nr. 2 til JM om søndagen. Det ser ud til at den eneste rigtige danske gokartfabrik DINO, som Casper har valgt grej fra, igen er ved at være konkurrencedygtige med deres gokarter.

Kun 12 kørere til start i Rotax Mini

Rotax Mini klassen er for kørere fra 10-14 år – det betyder, at Rotax Mini også konkurrerer med Cadett Junior og den nye DASU / DINO Talent Cup klasse om kørerne. Da der kun er arrangeret 3 løbsweekender i DASU / DINO Talent Cup’en er der dog formentlig ingen kørere, som vil nøjes med at køre Talent Cup’en, hvorfor de til andre løb må vælge mellem de øvrige klasser – og altså herunder Rotax Mini.

Generelt kunne det lave deltagerantal i Rotax Mini og i Cadett Junior – efter min opfattelse – tyde på, at vi generelt mangler deltagere i de helt små klasser, som skal være ‘fødekanal’ til vores fremtidige topkørere.

Det er selvfølgelig stadig en periode, hvor pengene ikke sidder alt for løst hos de forældre, der skal hjælpe deres poder i gang med ønske-sportsgrenen, men det kunne nu alligevel være godt for sporten, hvis der kunne gøres en større indsats for at tiltrække nye helt unge kørere til sporten.

Weekendens resultater i Mini klassen

Generelt fik de unge kørere en weekend med rigtig godt og tæt race. Casper Pilgaard lagde ud om lørdagen med at sætte tiden foran Camilla K. Larsen og Hjalte Hellenberg.

Efter sejr i det indledende heat og prefinalen kunne Casper også starte finalen på Pole position, og den plads havde han også da det ternede flag gik. Han blev efterfulgt af Hjalte Hellenberg og Camilla K. Larsen. Inden da havde både Mads H. Jensen, Oliver L. Jensen og Jonas Nielsen været fremme i top 3.

Om søndagen var det så Jonas, der satte tiden foran Hjalte og Casper. I det indledende heat var Jonas stadig forreste, mens Casper og Hjalte havde byttet plads.

I prefinalen udgik Jonas, og Casper blev udelukket med sort flag, mens Hjalte løb med sejren foran Mathias Valentin og Nicklas Manager. Det betød at Casper og Jonas skulle starte bagest i søndagens finale.

Søndagens finale fik en noget pudsig udvikling, da Hjalte holdt sin placering i front helt indtil sidste omgang, mens Casper og Jonas kæmpede om 2. pladsen. På sidste omgang var Hjalte efterfulgt af Jonas, med Casper kort efter. I svinget lige ved udkørslen til pitten/vægten kørte Hjalte og Jonas imidlertid sammen, så de begge røg helt af banen og Casper endnu engang kunne køre over målstregen som vinder – specielt surt for Hjalte, der havde ført hele heatet.

Du kan se alle resultater på Mylaps.com

Der er 200 billeder fra løbet på facebook.com/gokartweb.dk – husk at ‘synes godt om’ og ‘tagge’ dig selv og dine venner på billederne 🙂

Scroll til toppen