Dobbeltløb i København: SM 2012 og X30 Challenge

Københavns Gokartbane lagde i weekenden d. 28.-29. april asfalt til 1. afd. af Sjællandsmesterskabet 2012 for DASU-klasser samt 1. afd. af den nye X30 Challenge

Foto: Thor Guhle i bedste regnvejrstil i lørdagens 1. heat i X30 Junior – Thor var urørlig i klassen, satte tiden og vandt alle weekendens heats. Foto: kart-racing.dk

– se mange flere billeder fra lørdagens løb her

Der var “dobbeltløb” på Københavns Gokartbane i weekenden d. 28.-29. april, hvor der blev kørt 1. afdeling af Sjællandsmesterskabet 2012 for DASU-klasser samt 1. afd. af X30 Challenge.

Weekends løb bød på flere nyheder inden for dansk karting med et par helt nye DASU-klasser, samt det nyeste tiltag med X30 som bliver kørt i 3 forskellige klasser. Klassen X30 Shifter, havde i øvrigt deltagelse af den tidligere europamester, Nicolaj Møller Madsen.

De nye DASU-klasser tillader brug af forskellige typer motorer, hvor forskellen udlignes i den tilladte minimums vægt.

• X30 Shifter

Cadett Mini, DASU Mini og DASU Junior kørte deres løb om lørdagen og DASU 125 og KZ2 kørte deres løb om søndagen.

X30 Challenge blev afviklet over både lørdag og søndag, med tidstagning og indledende heats lørdag, mens prefinale og finale blev kørt søndag.

Lørdagens løb blev præget af et regnevej, der satte ind lige før tidstagningen og som første stoppede igen hen over middag. Dermed blev der kørt på regndæk i tidstagningen og de første par heats, men alle finaler lørdag, blev kørte på sliks. Temperaturen var ikke ligefrem noget at skrive hjem om og kom ikke over 10-11 C.

Om søndagen var vejret betydeligt bedre, hvor solen skinne for det meste af tiden og temperaturen var mere behagelig.

SM for DASU-klasserne:

Cadett Mini – 7 deltagere:

TidstagningFinalen
Noah WattLucas SommerlundKirstine FalchLucas SommerlundNoah WattAndreas Falch

DASU Mini – 12 deltagere:

Lasse KarlshøjBjarge PedersenMarcus Bay LangeLiv AndersenMads DamlundMarcus Bay LangeLasse KarlshøjLiv AndersenCato PoulsenBjarge Pedersen

DASU Junior – 9 deltagere:

Jannick JakobsenAnders GajczykAndreas JochimsenDennis MathisenMagnus W. HallgrenJannick Jakobsen

DASU 125/125XL – 16 deltagere (kun 1 XL’er):

Casper BrynumAndreas Friis LarsenClaus RasmussenKevin AppelkvistKristoffer JohanssonCasper BrynumAndreas Friis LarsenKevin AppelkvistMads HaackKristoffer Johansson

DASU KZ2/KZ2XL – 4 deltagere (2 XL’er)

Michael Bo AndersenKasper HansenXL:Ove ChristensenFlemming OlsenMichael Bo AndersenKasper HansenXL:Ove ChristensenFlemming Olsen

X30 Challenge – 1. adf.:

I Senior-klassen var der flere af deltagerne der valget ikke at deltage i lørdagens 2 indledende heats, formodentlig for at sparre på dæk. Det betød at der i lørdagens 2 heat kun var 5-6 deltagere. I søndagen 2 finaler var der dermed 8 deltagere. Ud fra resultatlisten var der 12 tilmeldt klassen, men altså kun 8 der deltog i klassen gennem weekenden.

X30 Junior – 13 deltagere:

TidstagningTidstagning
Thor GuhleFrederik Lindsstrøm AndersenFrederik SkinderholmKamilla WillumNicolai LarsenThor GuhleFrederik Lindsstrøm AndersenKamilla WillumNicolai LarsenFrederik Dupond

X30 Senior – 8 deltagere (2 Master):

Kevin Ata GottfredsenPatrick JensenJacob KallestrupTim HansenJacob KallestrupKevin Ata Gottfredsen

X30 Shifter – 7 deltagere (1 Master 2 XL’er)

Foto: Den tidligere europamester, Nicolaj Møller Madsen, vandt søndagens finale i X30 Shifter med næsten 10 sek. til nr. 2 Andreas Brøgger. – Foto: kart-racing.dk

Andreas BrøggerJørgen Klausen (Master)Henrik Kjær MadsenNicolaj Møller MadsenAndreas BrøggerSimon Jonas Petersen