WSK Euroseries på Val d’Argenton

Anden afdeling af den hårde WSK Euroserie blev i weekenden kørt på franske Val d’Argenton. Her var 9 danskere til start i klasserne KF3, KF2 og KZ2.

På billedet ses Alessio Lorandi der vandt KF3-finalen. Foto: KSP.fr

Efter et par ugers pause gjaldt det i sidste weekend den anden afdeling af WSK Euroseries. Denne gang på den franske bane Val d’Argenton, hvor 9 danskere var klar.

KF3, 59 kørere (3 danskere)

I KF3 klassen var Slavko Ivanovic, Nicklas Ingemann og Peter Bøllingtoft til start. Slavko Ivanovic havde en uovertruffen god tidtagning fredag hvor han satte fjerde hurtigste tid. Ingemann 33’er i tidtagning og Bøllingtoft 55’er. Der skulle herefter køres fire indledende heats hvor det var Ivanovic der kom ud med det bedste udgangspunkt til finalerne. Han blev i sine heats 9, 2, 15 og 3. Dette gav ham en startplacering som nummer syv til prefinale-B hvor det var Lance Stroll fra Chiesa Corsa der startede fra pole. Ingemann blev i sine heats 13, 7, 20 og 23, hvilket gav ham en startplacering som nummer 20 i prefinale-B. Peter Bøllingtoft blev i sine heats 23, 24, 23 og 24 og skulle starte prefinale-A fra startplacering 29. Det er som tidligere beskrevet en ny måde at afvikle på i KF3, hvor der altså gå 29 kørere videre til prefinale-A og 29 kørere videre til prefinale-B, hvor det så er de 17 bedste fra hver pre-finale der kører finalen.

Det var Martin Kodric der vandt den ene prefinale, og det var også i denne prefinale Peter Bøllingtoft kørte med, men desværre ikke kom til start. I den anden prefinale var det den hurtige italiener Alessio Lorandi der vandt, og her sluttede begge danskere lige nøjagtig indenfor top 10. I finalen skulle Ivanovic starte som 18’er og Ingemann som 20’er. Finalen blev vundet af Alessio Lorandi lige foran Martin Kodric og Alex Palou. Nicklas Ingemann sluttede ganske flot som nummer 11, og Slavko Ivanovic lige bagefter på en 12. plads.

Top 3 finale:

1. Alessio Lorandi

2. Martin Kodric

3. Alex Palou

Slavko Ivanovic placerer sig samlet set som nummer 13 i mesterskabet med 17. point. Nicklas Ingemann har scoret sig 8 point i denne weekend og placerer sig som nummer 23 samlet.

Podium-KF3.jpg
KF3-podiet med Kodric, Lorandi og Palou. Foto: KSP.fr

KF2, 72 kørere (5 danskere)

I KF2-klassen havde vi fem danskere til start, som var hhv. Kevin Rossel, Nicklas Nielsen, Max Klinkby-Silver, Christian Sørensen og Kasper Larsen. Specielt Nicklas Nielsen havde en god tidtagning hvor han satte 7. hurtigste tid. Christian Sørensen også godt med som 9. hurtigst. Yderligere var Kevin Rossel 43’er på tiden, Kasper Larsen 48’er og Max Klinkby-Silver som 61’er på tiden. Efterfølgende skulle der køres 5 indledende heats for hver kører.Det bedste udgangspunkt mod finalerne lavede Christian Sørensen, som i sine heats blev hhv. 4, 10, 16,6 og 6. Dette gav en startplacering som 17 til prefinalen. Nicklas Nielsen blev i sine heats 17, 2, 6, 2 og 20 og gav ham en startplacering som 22’er til pre. Kevin Rossel havde nogle rigtig fine heats, og ser ud til at have fundet de gode takter igen. Han blev hhv. 9, 12, 15, 8 og 13 og dette tillagde ham en startplacering som 30’er i pre-finalen.

Max Klinkby-Silver og Kasper Larsen nåede efter heatsene desværre ikke til finalerne.

I prefinalen var det Charles Leclerc der vandt foran Barnicoat. Nicklas Nielsen skaffede sig 2 point ved at køre en rigtig flot 11. plads hjem. Christian Sørensen kørte sig frem som 13’er og Kevin Rossel måtte desværre udgå. I finalen var det Felice Tiene der vandt, og af danskerne var det Nicklas Nielsen der endte bedst med sin 16. plads. Christian Sørensen sluttede på en 18. plads og Kevin Rossel udgik uheldigvis finalen pga. tekniske problemer. Rossel der altså på mange måder har haft en svær sæsonstart grundet store ændringer i hans team, Birel Motorsport.

Top 3 finale:

1. Felice Tiene

2. Flavio Camponeschi

3. Antonio Giovinazzi

Samlet set er det Charles Leclerc der fører mesterskabet. Max Klinkby-Silver er placeret som 22’er med 4 point, Nicklas Nielsen som 26’er med 2 point.

Podium-KF2.jpg
KF2-podiet med Camponeschi, Tiene og Giovinazzi. Foto: KSP.fr

KZ2, 16 kørere (1 dansker)

I KZ2-klassen var Nikolaj Rasmussen til start som den eneste dansker. I tidtagningen var det Jordon Lennox-lamb der satte tiden og Nikolaj Rasmussen var 13’er på tiden. Der skulle køres henholdsvis 2 kvalifikation-heats med en tilhørende finale, og samme procedure en gang til. I de fire heats blev det til placeringerne 11, 10, 12 og 10. Desværre udgik Rasmussen fra begge finaler, men nåede alligevel at samle sig lidt point i mesterskabet.

Samlet set er det Riccardo Negro der fører mesterskabet med 68 point. Nikolaj Rasmussen nåede at score sig 3 point i weekenden, hvilket placerer ham som 23’er i mesterskabet.

Finale 1, top 3:

1. Riccardo Negro

2. Dylan Davies

3. Jordon Lennox-Lamb

Finale 2, top 3:

1. Mirko Torsellini

2. Jordon Lennox-Lamb

3. Riccardo Negro

Podium-KZ2.jpg
KZ2-podiet med Lamb, Torsellini og Negro. Foto: KSP.fr

Næste løb i WSK Euroserien køres d. 21. – 24. Juni i Italien på banen La Conca.

Alle resultater kan, som altid, findes her.

Scroll til toppen