Verstappen diskvalificeret efter afkørsel af Nicklas Nielsen til VM

Sæsonens sidste internationale CIK FIA løb er netop overstået. Nicklas Nielsen, Andreas S. Hansen og Magnus Ruud Kjær var de tre eneste danskere der deltog i årets VM-afdeling for KF i Bahrain.

Sæsonens sidste internationale CIK FIA løb er netop overstået. Nicklas Nielsen, Andreas S. Hansen og Magnus Ruud Kjær var de tre eneste danskere der deltog i årets VM-afdeling for KF i Bahrain.
Først på ugen lå banen i Bahrain fuldstændigt under vand, hvilket var tæt på at ødelægge weekenden, men dog klarede det senere op. Hele 95 kørere var taget til Bahrain for at dyste om VM i KF og KF Junior. Afsluttende kan man vidst godt konkludere at vinderne af VM i både KF og KF Junior ikke var dem man havde forventet…

KF – 33 kørere
Dorian Boccolacci var uden tvivl den kører der startede bedst ud med at åbne sæsonfinalen med en pole position i tidtagningen. Efter de tre kvalifikationsheats var Boccolacci også i front, og skulle starte prefinalen fra pole foran Max Verstappen. Danske Nicklas Nielsen skulle starte prefinalen fra 7. position efter at være blevet nummer 2, 3 og 31 i sine heats. Andreas S. Hansen blev i sine heats 18, 4 og 23 som gav en startplacering som nr. 14 til pre. Sidst men ikke mindst skulle Magnus Ruud Kjær starte prefinalen fra 29. pladsen efter placeringerne 25, 22 og 29.

I finalen er det Max Verstappen der trækker det længste strå i starten. Med god fart placerer han sig i front, med en hurtig Nicklas Nielsen lige bag sig efter et par omgange. De to favoritter til titlen ryger dog begge af banen efter en grim manøvre fra Max Verstappens side. På Nielsens overhalingsforsøg trækker hollænderen direkte ind i siden på danskeren og kører ham af banen. Verstappen ryger selv med af, og dermed ryger hans egne chancer for titlen heldigvis også. Senere har FIA dømt Verstappen udfra følgende: “Kører nummer 1 var skyld i en kolission på 8. omgang. Han var side om side med kører nr. 5 (Nicklas Nielsen), hvorefter han pludselig ændrer sine linje, i retning mod kartnummer 5, hvorefter han skubber kart nummer 5 ud af banen. Efter høring, er dommen, at manøvren anses som værende farlig, og dømmes efter art. 153 FIA International Sporting Code.” Max Verstappen udelukkes derfor.

Ganske overraskende ender det med at Tom Joyner vinder VM. Joyner var á point med Ben Hanley, men fordi Joyner vinder sidste finale vinder han VM samlet.

Den anden dansker Andreas S. Hansen kørte en suveræn flot finale. Efter at være røget ned bagerst efter en kolission på en af de første omgange, formår han at køre sig op på en 9. plads, samtidig med at han er den absolut hurtigste kører i finalen! Samlet set ender Andreas som nr. 7 i VM.

Magnus Ruud Kjær ender som nr. 21 i finalen, og slutter VM af på en samlet 32. plads.

Top 5 VM KF:

1. Tom Joyner 29 point

2. Ben Hanley 29 point

3. Max Verstappen 25 point

4. Karol Basz 25 point

5. Nicklas Nielsen 20 point

KF Junior – 62 kørere

Hos KF Junior-kørerne var det afslutningsvist Lando Norris der vandt finalen i Bahrain, men samlet set er det Alessio Lorandi der vinder VM.

Top 5 VM KF Junior:

1. Alessio Lorandi 40 point

2. Leonardo Pulcini 38 point

3. Robert Shwartzman 32 point

4. Lando Norris 25 point

5. Enaam Ahmed 21 point

Alessio_Lorandi__ITA__WKC_KF-Junior_Champion.jpg

På fotoet ses Alessio Lorandi fra Baby Race, der kan kalde sig vinder af World Cup for KF Junior. Foto: KSP/CIK

Se resultaterne her.

Se livestreaming her (desværre uden lyd).

Scroll til toppen