Efterskole med gokartlinie

Tidligere DTC kører Michael Schröter er underviser og coach på gokartlinien på TronsøSkolen i Grindsted, som i 2013 lancerede sin gokartlinie, hvor du kan tage 10. klasse og udvikle dit talent.

På billedet er 16 årige Daniel Kaspersen fra Vejle, som var TronsøSkolens første elev på gokartlinien, da den startede i efteråret 2013. Ved siden af ham er ansvarlig for gokartlinien på TronsøSkolen – tidligere DTC kører Michael Schröter.

Teknisk set, så er TronsøSkolen en såkaldt “Fri fagskole”. På gokartlinien bor du på skolen, så det fungerer ligesom en efterskole

Er du færdig med folkeskolen, og drømmer du om en karierre som professionel racerkører? Så er gokartlinien på TronsøSkoen i Grindsted måske noget for dig.

Skolen har i 2013 ansat den tidligere DTC kører Michael Schröter som ansvarlig og lærer på gokartlinien. Michael startede også sin motorsportskarierre i gokart, og har dermed mange års erfaring at give videre til eleverne på gokartlinien i Grindsted.

Skolen holder åbent hus den 25. januar kl. 10-15.

Målet er at få ca. 10 elever på linien til skoleåret 2014-2015

Eleverne på linjen vil komme rundt om alle aspekter af det at være racerkører. Skolen har tilknyttet en mentaltræner, som eleverne vil blive undervist af, desuden bruges racersimulatorer, en såkaldt Racercoach, og så bliver der undervist i kost og ernæring.

Den første elev på linien – 16 årige Kasper Danielsen fra Vejle – fortæller:

“Jeg har altid interesseret mig for biler og motorer, så det var bare et spørgsmål om tid før jeg kom ud og køre. Jeg prøvede en gokart for første gang da jeg var 9 år, vi tog ud på Grindsted gokart bane, hvor jeg prøvede en lille gokart, og lige siden den dag har jeg kørt gokart.

Jeg valgte TronsøSkolen fordi, at jeg ikke følte, at jeg var klar til HTX, og fordi at jeg trængte til et år, hvor der skete noget andet end bare skolearbejde.

Ved en tilfældighed fandt jeg ud af at TronsøSkolen havde fået en linje med gokart, og så tænkte jeg, at hvorfor ikke få et godt skoleår samtidig med, at jeg kan lave det, jeg elsker mest,” fortæller Daniel Caspersen om baggrunden for sit valg.

Et unikt tilbud, hvor der spares 10-15.000 kr. i forhold til en efterskole (som i stedet kan bruges på omkostningerne til gokart)

Det er ingen hemmelighed, at motorsport er en dyr sport! TronsøSkolen er en fri fagskole, og det betyder, at opholdet på skolen er ca. 10-15.000 kr. billigere end en tilsvarende efterskole. Det betyder, at hvis I i forvejen har budgetteret med omkostninger til efterskole, så kan I faktisk holde omkostningerne inden for budgettet selvom der skal bruges ekstra penge på selv at medbringe gokart og udstyr.

Hvis I har været i gang med gokartsporten i mange år, så ved i også, at der næsten ingen grænser er for, hvor mange penge man kan bruge på sporten, men det kan godt lade sig gøre at holde omkostningerne på et lavt niveau, hvis man fokuserer på udvikling af kørerens evner, og ikke så meget på resultaterne i de store løbsserier.

Her fra Gokartweb.dk synes vi at det nye initiativ er supergodt, og håber det bliver en stor succes for både kørerne og skolen

Fakta om Gokartlinjen på TronsøSkolen:

Start i august.10. klasse.

Ene-undervisning af professionelle kørere.

Der vil blive mulighed for at deltage i forskellige motorsportsbegivenheder i forbindelse med arrangerede ture.

I fritiden er der adgang til idrætshal, fitnesscenter og fælles aktiviteter.

Fakta om Frie Fagskoler:

10. klasse på en Fri Fagskole er for dig, der hellere vil lære tingene ved at prøve dem af på egen krop end at sidde i et klasselokale foran en tavle. Du får et sjovt og anderledes år, hvor læring er noget du “gør” sammen med dine jævnaldrende. Samtidig med, at du dyrker din interesse og får olie på fingrene, kan du tage en 10. klasse og blive styrket fagligt i dansk, engelsk og matematik, og har mulighed for valgfag i fysik og tysk. Herudover får alle elever på en fri fagskole undervisning i køkkenet, da sund kost, ernæring og sund livsstil er en vigtig forudsætning for et ungt menneske og i særdeleshed for en, der ønsker sig en sportslig karriere.

Fakta om Michael Schröter

Tidligere racerkører. Underviser på Gokart linjen. Michael har kørt næsten alt inden for motorsport. Han har vundet mange mesterskaber, herunder VM for hold i Formel Ford og har kørt DTC.

Fakta om TronsøSkolen:

Er en Fri Fagskole.
Optagelseskrav: 9. klasse.
Alder: Skal være fyldt 16 år.Undervisningsform: Gøremåls-undervisning.

Yderligere oplysninger kontakt: Michael Schröter. Tidligere racerkører og lærer på Gokartlinjen.

Telefon: 31 25 15 37
E-mail: msc@grindls.dk

Toni Hessner, forstander TronsøSkolen. Telefon: 75 32 07 22

Besøg TronsøSkolens hjemmeside på tronsøskolen.dk

Scroll til toppen