Kartingsporten hædret i Cirkusbygningen

To særlige karting-kørere blev hædret i Cirkusbygningen til årets prestigefyldte Motorsports Award.

Foto: Lundgaard Racing

Tradition tro skydes “sæsonen” igang med Dansk Motorsports Award i Cirkusbygningen i København. Her bliver der set tilbage på den forgangne sæson, samt uddelt hædersbevisninger til de bedste. I år var der selvfølgelig også fokus på de triste omstændigheder omkring Allan Simonsens død på Le Mans, samt motocross-køreren Kasper Lynggaard der for nylig mistede livet. Det var imponerende at opleve sammenholdet og respekten for hinanden i sporten, hvilket selvfølgelig var med til at gøre aftenen til noget helt særligt. Kartingsporten var naturligvis repræsenteret ved awardshowet. Både i form af titlerne “årets kartingtalent” og “årets kartingkører”, men også ved “Den Alternative Pris” hvor motortuneren Ole Haugård var nomineret for sit flotte arbejde igennem mange år.

Prismodtagere i karting:
Årets Kartingtalent: Daniel Lundgaard
Årets Kartingkører: Nicklas Nielsen

Daniel Lundgaard modtog prisen som årets kartingtalent efter en fuldstændig forrygende dansk sæson i KF Junior. Den unge kartingkører har haft en vellykket sæson, hvor han har vundet alle tre mesterskaber som han har deltaget i. (DASU Talent Cup, Dansk Super Kart samt DASU mesterskabet) Ydermere har han gjort sig særlig bemærket ved sin meget profesionelle tilgang til sporten.

Nicklas Nielsen modtog prisen som årets kartingkører. Dette sker efter en fantastisk sæson i WSK, EM og VM, hvor Nicklas alle steder har været storfavorit til titlerne. “Jeg er rigtig glad for denne her pris. Det har været en hård sæson. Mit team (Kosmic fabriksteam red.) har arbejdet hårdt og professionelt hen mod målet, som var at vinde EM og VM. Det gør selvfølgelig ondt når man ikke får muligheden for at forsvare sin EM-placering, når man ved at teamet og jeg selv havde haft potentialet til at vinde. Men det skal jeg ikke se tilbage på mere. Nu ser jeg fremad og kommer stærkt tilbage i år, hvor jeg fortsætter i kartingsporten.”

Udover disse to ovenstående kategorier, så var Ole Haugård nomineret som “en motortuner i verdensklasse”, hvilket også på mange måder må anses som værende en flot anererkendelse i sig selv.Det er fedt det I laver, så tro på det!

Formel 1-køreren Kevin Magnussen gav da også de unge kartingkørere nogle opløftende ord med på vejen. “Det er fedt de I gør, bliv ved med at gøre det, og nyd det. I skal ikke give op, når I møder modgang, for det er hårdt. For 8 år siden stod jeg præcis hvor I er i dag. Det handler om hårdt arbejde og troen på det.”

Om godt én måneds tid, nærmere omkring d. 22. – 23. Februar, går sæsonen for alvor igang for kartingkørerne. Her gælder det nemlig Winter Cup på South Garda i Italien som er løbet der for alvor sætter sæsonen igang. Se hele kalenderen for 2014 her.

Scroll til toppen