EM-bronze til Christian Sørensen

Vestjyden Christian Sørensen løb med bronzemedajlen til dette års Europamesterskab i KF. En uheldig Nicklas Nielsen bliver hårdt sat af banen, og dermed forsvinder alle chancer for at forsvare sejren for ham.

KF – 71 kørere, 4 danskere

Europamesterskabets anden og sidste afdeling skulle køres på den italienske bane i Ortona. Nicklas Nielsen var den ubestridte favorit til titlen og den førende i stillingen. Danskeren dominerede også weekenden i det italienske med hurtigste tid i kvalifikationen, og den bedste efter alle de indledende heats. Det var tydeligt, danskeren var fuldstændig urørlig, og alt spillede perfekt sammen for Nicklas Nielsen. Dette holdte lige indtil finalen, hvor Max Verstappens teamkammerat Jordon Lennox-Lamb kører Nielsen meget hårdt af banen, og dermed slutter løbet her. Til trods for at det er Verstappen der bliver den kronede Europamester i KF, så er Nicklas Nielsen den moralske og ukronede mester. Danskeren er en af verdens bedste kartingkørere, og det kan ingen tage fra ham. Jordon Lennox-Lamb har senere fået en straf på 10 sekunder for den dårlige manøvre på Nielsen.

Dermed tager Max Verstappen sin anden EM-titel i år kun tre uger efter han tog EM-guldet i Genk i KZ. Selve finalen blev vundet af Valentin Moineault fra ART GP, hvilket er fuldstændigt flot kørt. Han startede fra 15. startplacering, men formår at køre sig helt op og vinde sin første finale nogensinde. Christian Sørensen får kørt en 8. plads hjem i finalen, som senere bliver til en 7. plads, efter Lennox-Lambs straf. Dette er nok til at han kan løbe af med bronzemedaljen i det samlede Europamesterskab. Rigtig flot kørt af Ward Racing-køreren, der har været meget stabil i løbet af dette EM.

Se KF finalen her. Spol frem til 07:38, og bedøm selv Lennox-Lambs afkørsel af Nicklas Nielsen.

Kevin Rossel kørte europamesterskabet for Birel Motorsport, men det er altså tydeligt at Birel mangler fart i forhold til konkurrenterne. Den dobbelte junior europamester George Russell der også kører Birel, ser heller ikke ud til overhovedet at kunne være der hvor han burde. Rossel er en meget dygtig kører med meget erfaring, der burde være længere fremme i feltet. Senest kørte han med i Tysk Mesterskab i en RK, hvor han tog pokaler med hjem.

Kevin Rossel og Magnus Ruud Kjær slutter 25. og 26. i finalen.

Næste punkt er World KF Championship, hvor første afdeling køres på PFI i England d. 1. September. Anden afdeling køres i Bahrain d. 23. November sammen med KF Junior World.

KF Junior – 84 kørere, 1 dansker

Briten Lando Norris har været den ubestridte favorit i år. Selvom der gik meget galt i Ortona, og han bl.a. blev sidst i finalen, så vandt han fortjent Europamesterskabet alligevel. Teamkammeraten Daniel Ticktum var fuldstændig urørlig, var hurtigst i kvalifikationen, vandt alle heats og vandt prefinale og finalen. Det kunne altså ikke gøres bedre!

Daniel Lundgaard var eneste dansker i KF-junior. Han kæmpede med lidt tekniske problemer op imod weekenden, men problemet blev løst og i lørdagens warm-up var han firer på tiden, kun en tiendedel fra den hurtigste Lando Norris. Efter de indledende heats skulle danskeren starte fra 24. pladsen i pre-finalen, og her gælder det om at nå i top 17 for at komme videre til finalen. I finalen ryger han i noget tumult, som sænker ham langt bag det 31 mand store felt. Rigtig flot fighter han sig op på en 22. plads, men desværre ikke nok til at nå finalen. Det kan altså bliver rigtig spændende at se hvad Lundgaard kan gøre, når det hele spiller op i en højere enhed. For det er nogle rigtig hårde og erfaringsrige gutter han kører mod, og alligevel har han vist han kan hænge godt på dem.

Se KF Junior finalen her.

Foto: CIK/KSP – Lando Norris #142 l Europamesterskabet løb RFM-køreren Lando Norris med, benævnelsesværdigt i samarbejde med danske Ole Haugaard og ONE Engines, som bl.a. også leverer Christian Sørensens motor hos Ward Racing.