Flotte danske resultater ved Rotax Euro Challenge

4 danske kørere fra RS Competition deltog i denne weekends 3. afdeling af Rotax Euro Challenge på den engelske PFI bane. Mathias S. Kristensen tog en 3. plads i Junior, mens Martin H. Mortensen blev nr. 5 i senior.

I forgrunden på billedet er RS Competition kørerne Martin H. Mortensen (17) og Jan Jønck (221) til Rotax Challenge løb på Als. Bag de to ses med nr. 2 Christian Sørensen og længere tilbage ses også Euro Challenge deltageren Tobias Holm med nr. 263.

Rotax Euro Challenge køres i 2013 over 4 afdelinger i hhv. Genk (B), Laghi (I), PFI (UK) og Salbris (F).

Tredje og næstsidste afdeling på engelske PFI blev kørt den 17-21. juli, hvor 4 danske kørere deltog:

I Junior klassen med 45 deltagere var Mathias S. Kristensen eneste danske deltager, mens Martin H. Mortensen, Jan Jønck og Tobias Holm deltog i Senior klassen med 44 deltagere.

Mathias S. Kristensen på en samlet 3. plads i Junior klassen før sidste afdeling

Rotax Euro Challenge har i flere år været domineret af nogle af de store engelske teams, som altså havde hjemmebanefordelen ved denne afdeling af Rotax Euro Challenge.

Mathias S. Kristensen startede med en rimelig 11. plads i tidtagningen, og kom også godt i gang med de første to indledende heats, hvor han blev nr. 4 i begge heats. I det sidste af de 3 kval. heats bliver han desværre involveret i sammenstød på sidste omgang, og slutter som nr. 22 i heatet.

Det betyder en svær startplacering som nr. 18 i prefinalen, hvor han dog kører et fantastisk heat, og slutter på en meget flot 6. plads – og altså et noget bedre udgangspunkt for finalen.

I finalen gør han det igen rigtigt godt – og udnytter sine muligheder optimalt, da han slutter på en 3. plads, selvom hans hurtigste omgangstid er omkring et halvt sekund lansommere end vinderen.

Med den flotte indsats ligger Mathias nu på en samlet 3. plads i mesterskabet, med 18 point op til Guan Yu Zhou og 36 point til Connor Hall – begge fra engelske Strawberry Racing.

Martin H. Mortensen på en samlet 5. plads før sidste afdeling

I senior klassen var det Martin H. Mortensen der gjorde det bedst af de 3 danske RS Competition kørere fra start til slut. Også i Senior skulle kørerne lige vænne sig til banen, da de alle 3 fik en knap så god tidtagning. Martin H. Mortensen blev nr. 22, Jan Jønck nr. 23 og Tobias Holm nr. 32 i de 44 mand store felt.

Med stabile placeringer i kval. heatene fik Martin og Jan kørt sig frem til prefinalen som hhv. nr. 11 og nr. 15, mens Tobias kun blev nr. 34 efter kval. heatene, og derfor måtte ud i “second chance heatet”. Her gjorde Tobias det dog rigtig godt, da han kom ind som nr. 4 og satte heatets hurtigste tid.

I prefinalen fortsatte både Martin og Tobias fremgangen og sluttede som nr. 6 og 15, mens Jan desværre gik tilbage og sluttede som nr. 18.

I finalen tog martin endnu et step op, og sluttede på en 5. plads, mens Tobias flot kørte sig ind som nr. 11, mens Jan desværre udgik helt efter 4 omgange.

I det samlede resultat før sidste afdeling ligger Martin nu nr. 5, men der er meget tæt i toppen:

1. Phillip Morin, Dan Holland Racing: 227 point
2. Charlie Eastwood, Strawberry Racing: 222 point
3. Harry Webb, Strawberry Racing: 222 point
4. Edward Brand, Intrepid Driver Program: 203 point
5. Martin H. Mortensen, RS Competition: 201 point

15. Jan Jønck, RS Competition: 145 point

24. Tobias Holm, RS Competition: 102 point

Det giver 34 point for en prefinalesejr og 55 point for en finalesejr, så der er absolut ikke afgjort noget før sidste afdeling i Frankrig – hverken i Junior eller Senior klassen.

Sidste afdeling køres den 6-8. september i Salbris.

Du kan se alle resultaterne på rotaxmaxeurochallenge.com

Scroll til toppen