Verstappen og Antonsen Europamestre, Risom bedste dansker

Max Verstappen & Emil Antonsen Europamestre i KZ og KZ2. I Academy har Potty Maxime lagt sig i front, og det er også i Academy vi finder det bedste danske resultat leveret af Valdemar Risom.

På fotoet ses de nykronede europamestre Emil Antonsen (DR) og Max Verstappen (CRG). Foto: KSP.fr.

KZ – Max Verstappen fik endelig sin EM-titel

Endelig kom forløsningen for den unge hollænder Max Verstappen – han fik sin officielle EM-titel. En titel han har kæmpet og hungret for i mange år. En titel der altid har været meget tæt på, men aldrig helt tæt nok – noget er altid gået galt i sidste sekund. Ganske fortjent kan han nu høste sin titel, kun kort tid efter han også kunne tage mesterskabet i WSK serien.

– “Jeg er så lykkelig. CRG’en kørte perfekt. I finalen skulle jeg starte som 2’er, og det var jeg egentlig kun glad for. Der er mere greb på ydersiden, og Lennox-Lamb fik en dårlig start – så jeg havde starten. Jeg havde besluttet mig for at koncentrere mig om mit eget race og ikke et sekund kigge tilbage. Jeg nød racet og da jeg et inden mål kiggede mig tilbage, gik det op for mig at jeg var ved at vinde det her. Det var fantastisk. Endelig mit første officielle europamesterskab. Stor tak til min far at tune min TM motor. Sammen har vi kæmpet og arbejdet hårdt for at opnå den her titel,” fortæller en glad Max Verstappen efter løbet.

Andreas Fasberg så ud til at kæmpe en smule i Genk. Han så ikke ud til at kunne finde farten. Dog kom han rigtig godt igen i finalen, hvor han sluttede af på en 14. plads.

Finale KZ:
1. Max Verstappen
2. Jonathan Thonon
3. Charles Leclerc

EM – samlet stilling KZ:
1. Max Verstappen – 50 point
2. Marco Ardigo – 27 point
3. Anthony Abbasse – 23 point

KZ2 – Emil Antonsen overraskede og vinder EM 1 point foran Joel Johansson

KZ2 var faktisk en mindre kaotisk affærre for de fleste, også danskerne. Det skyldes til dels det meget omskiftelige vejr som gav en regnvåd, men optørrende bane i tidtagningen, og flere kval. heats med byger efter starten på slicks.

Jonas Hansen fik den bedste tidtagning af danskerne, og kunne starte som nr. 8 og 9 i alle sine 6 kval. heats, mens Toke Christensen, Lasse Poulsen og Nikolaj Rasmussen måtte starte i den forkerte ende af feltet hver gang (i den nævnte rækkefølge).

Nikolaj Rasmussen og Toke Christensen kom dog bedst igennem de 6 svære kval. heats og kvalificerede sig til samme prefinale med startplaceringer som hhv. nr. 23 og 25, mens både Jonas Hansen og Lasse Poulsen ikke kom videre. Jonas Hansen havde en del tekniske problemer, men fik i sit sidste kval. heat vist at farten ellers var der, da han kørte bedste omgangstid i heatet.

I prefinalen udgik både Nikolaj og Toke desværre, hvorfor ingen danskere var med i weekendens afgørende finale.

Med sin 16. plads fra finalen i første afdeling af EM, slutter Toke sit EM af med at være blandt top 30 i den samlede stilling, hvilket er det bedste danske resultat i KZ2. Nikolaj må nøjes med at konstatere, at han både i første og anden afdeling kørte nogle rigtig gode kval. heats, men desværre begge gange udgik på første omgang af prefinalen.

Negro_EM.jpg
Riccardo Negro ser sit EM smuldre for sig da han misser finalen grundet motorproblemer. Foto: KSP.fr.

Inden Genk var det Riccardo Negro der var i front af stillingen, og dermed også den helt klare favorit til EM-titlen. Sådan endte det dog ikke med at blive. I finalen måtte Negro se sit EM smuldre for sig, efter en motor der satte sig i prefinalen.

Dermed stod døren altså åben for både Joel Johansson og Emil Antonsen. Reelt set var Johansson i Energy-karten den store favorit da han skulle starte finalen fra pole-position, og Antonsen havde kæmpet en smule i sin heats. I finalen gik Johansson i front, men efter et par omgange får Felice Tiene bugt med ham og får et godt hul. Emil Antonsen ser sit snit og går med forbi – og i dét sekund røg Joel Johanssons EM, og Antonsen vinder Europamesterskabet med bare 1 point ned til Johansson!

Det skal i den forbindelse nævnes at Felice Tiene aldrig fik kørt en eneste omgang i tidtagningen, og derfor måtte starte alle sine 6 kval. heats allerbagest i feltet. Han kvalificerede sig til en startplacering som nr. 20 til prefinalen, hvor han kom ind som nr. 8 – og fra denne startplacering vandt han altså finalen.

Finale KZ2:
1. Felice Tiene
2. Emil Antonsen
3. Joel Johansson

EM – samlet stilling KZ2:
1. Emil Antonsen – 33 point
2. Joel Johansson – 32 point
3. Felice Tiene – 25 point

Academy – Debutanten Valdemar Risom scorer bedste danske resultat nogensinde til et Academy

KSP-Max-Potty-Academy-CIK.jpg
På fotoet ses Potty Maxime der nu er i front af Academy. Foto: KSP.fr.

Valdemar Risom kørte sit første internationale løb i Genk. Han havde en meget flot debut, hvor han leverede det bedste danske resultat. Det startede allerede godt ud til lørdagens kvalifikation hvor han var 8’er på tiden, og i sine to indledende heats blev han 16’er og 8’er.


Race 1 bød på en masse hårdt arbejde for danskeren. Han røg af i starten og var helt nede på sidstepladsen som nummer 30, og selvom det så lidt sort ud, så slog det ham ikke ud, tværtimod. Han figthede sig flot tilbage i racet, og i løbet af heatets 15 omgange fik han avanceret hele 16 placeringer, og slutter dermed på en flot 14. plads.
I race 2 formåede danskeren endnu engang at køre sig flot op igennem feltet, og her slutter han indenfor top 10. Med sin 9. plads i race 2 leverer Risom altså det bedste resultat hidtil i serien for en dansker. Dette er blandt de i alt 34 kørere, hvor man ikke må glemme, at mange af kørerne er gengangere fra sidste år.

Næste løb er på Ortona d. 21. Juli, hvor Academy kører sammen med Europamesterskabet for KF Junior og KF.

Alle resultater for weekenden kan findes her.

Scroll til toppen