KZ EM og Academy i Genk

Europamestrene i KZ og KZ2 skal findes denne weekend i Genk. Samtidig køres den første afdeling af Academy hvor danske Valdemar Risom deltager.

På fotoet ses tyske Riccardo Negro, der fører EM for KZ2 inden afdelingen i Genk. Foto: KSP.fr.

Det er en stram tidsplan der skal holdes i Genk denne weekend. Den sidste afdeling af Europamesterskabet for KZ og KZ2 køres nemlig samtidig med den første afdeling af Academy.

I KZ er det Max Verstappen der fører med 5 point foran Bas Lammers. Her skal der uden tvivl nok komme nogle heftige kampe med pres fra mange af konkurrenterne bagfra. Noget kunne dog tale til Verstappens fordel, da Genk er den bane han nærmest er “vokset” op på. Andreas Fasberg er eneste dansker der kører med i den ypperste klasse, og han har uden tvivl evnerne til at køre med i toppen, men mesterskabet kan han ikke nå.

I KZ2 klassen er det Riccardo Negro der fører foran Marco Zanchetta. I KZ2 er hele fire danskere med nemlig Toke Christensen, Jonas Hansen, Nikolaj Rasmussen og Lasse Poulsen.

Den første afdeling af Academy køres også i Genk. Academy kører med det koncept, at alle skal køre med ens kart, motor mv. Dette skal altså sikre at de kørere der ikke nødvendigvis har pengene og mulighederne til internationale løb, kan vise hvad de rent faktisk kan på lige fod med de andre. Danmark har Valdemar Risom med som eneste dansker, og han har den danske landstræner Christian Markussen med som coach og mekaniker. Der kører i alt 34 kørere med i Academy fordelt på mange forskellige nationaliteter.

Livetiming fra fredag kan følges her.

Løbet vises LIVE fra CIKFIA tv her, fra søndag kl. 10:45.

Scroll til toppen