EM-håb lever på trods af dårlig 2. afdeling

Andreas S. Hansen lå på 2. pladsen i den samlede EM stilling i KZ2 før 2. afdeling i Wackersdorf. Andreas fik desværre ingen point i Wackersdorf, hvor Lasse Poulsen blev bedste dansker.

Andreas S. Hansen er her til kørerpræsentation (nr. 2 fra højre) sammen med de andre fabrikskørere fra Tony Kart teamet.

Vejr- og baneforhold var meget specielle i sydtyske Wackersdorf ved 2. afdeling af EM for KZ og KZ2. Nogle kørere var hurtigere end andre til at finde farten under de svære forhold. Både Andreas Hansen og Lasse Poulsen fik en dårlig tidtagning, hvor de var hhv. nr. 46 og 52 ud af de 64 deltagere i KZ2.

Katastrofale kval. heats for Andreas

KZ2 kørerne skulle igennem 5 kvalifikationsheats, som endte med at blive en ren katastrofe for Andreas – selvom han fik fundet løsningen på de svære baneforhold.

Det blev til 3 udgåede, en 19. plads og en 10. plads. I to af sine heats satte Andreas ellers hurtigste tid, selvom han kun kørte 3 omgange i det ene og blev nr. 19 i det andet.

Det betød, at Andreas skulle starte langt nede i feltet i opsamlingsheatet. Heatet blev kørt i regnvejr, og Andreas var aldrig i nærheden af de 6 første pladser, der gav adgang til søndagens finaler.

Stadig håb om EM medalje til Andreas

Andreas var ikke den eneste, der havde en dårlig weekend i Wackersdorf, og han ligger således stadig på en samlet 4. plads i mesterskabet med 27 point. Italieneren Andrea Dalé, der førte serien efter løbet i Genk fik også 0 point med hjem fra Wackersdorf, og ligger nu på 2. pladsen med 35 point.

Serien føres af den lithauske kører Simas Juodvirsis med 42 point, mens den tjekkiske kører Jan Midrla har 29 point på 3. pladsen.

Personligt tror jeg på, at Andreas har en chance for at gøre det rigtig godt på den svenske bane i Kristianstad, og dermed også skaffe en ny EM medalje til Danmark.

Dansker -lineup -em -wackersdorf 640

Her er 4 af de danske kørere samlet efter kørerpræsentationen. Fra venste er det: Cato Poulsen, Marcus Bay Lange, Lasse Poulsen og Nikolaj Rasmussen.

Flot 11. plads i KZ2 finalen til Lasse Poulsen

På trods af den dårlige tidtagning fik Lasse Poulsen kørt sig rigtig godt op gennem hele weekenden i Wackersdorf. Det skiftende vejr og blandede baneforhold passede åbenbart fynboen rigtig godt.

Han kom gennem de 5 kvalifikationsheats som nr. 16, 10, 10, 5 og 11 og kunne dermed starte som nr. 27 i prefinalen. Den placering blev omsat til en 21. plads før den afgørende finale.

Lige før finalen kom en ordentlig regnbyge, og selvom solen og de ca. 24 graders varme gjorde sit bedste for at tørre banen op gennem heatet var det først på de allersidste omgange at der kom et tørt spor.

Finalen blev meget dramatisk med flere forskellige kørere i front, og mange udgåede. Lasse kom flot igennem de meget svære forhold, og sluttede på en absolut godkendt 11. plads.

Hård konkurrence til Nikolaj Rasmussen i KZ1

KZ1 klassen (som jo nu bare hedder KZ) kører med samme dæk og samme motor som KZ2. Eneste forskel på grejet er, at karterne ikke behøver at være homologerede – dermed kan fabrikkerne teste deres nyeste udviklinger under løbene. Der var 32 deltagere i KZ klassen til løbet i Wackersdorf, og de fleste havde været på banen enten til Tysk Mesterskab 2 uger før EM eller til test ugen før løbet.

Nikolaj havde til gengæld ikke kørt siden Margutti Trofeo sidst i marts, bl.a. på grund af en forstuvet arm, som også gjorde at han ikke deltog i første afdeling i Genk.

Med kun 3 træninger torsdag og tre træninger fredag før tidtagningen, så det ekstra svært ud for Nikolaj, der dog i løbet af træningerne fik kørt sig noget tættere på førerfeltet.

I tidtagningen blev det til en 25. plads, og kval. heatene endte med en startplacering som nr. 25 til prefinalen. Her fik han kørt sig frem til en 21. plads, men i finalen var det slut allerede inden første omgang var kørt, da den kører, der startede bag Nikolaj undlod at bremse i første sving, og dermed sendte Nikolaj ud af finalen.

EM for KZ og KZ2 afgøres i Sverige den 23-27. juli

Den sidste og afgørende EM afdeling for KZ og KZ2 kørerne afholdes på den flotte bane i Kristianstad, Sverige. Banen ligger kun ca. 100 km fra København – og Skåne var jo engang dansk, så lad os satse på at “næsten hjemmebane” er nok til at give Andreas S. Hansen den smule held og medgang der skal til for at få en EM medalje med hjem.