KZ og KZ2 EM afgøres i Kristianstad denne weekend

13 danskere er klar når der køres en EM afdeling i Kristianstad denne weekend. Der er lagt op til masser af spændende race inden mestrene i KZ og KZ2 skal krones på søndag!

Når der i den kommende weekend køres en EM afdeling i Sverige (Kristianstad) er det afgørelsens time for KZ og KZ2, mens KF Junior-feltet går ind i den mere seriøse fase. KFJ mangler nemlig yderligere én enkelt afdeling i England på PFI, hvor de sammen med KF for alvor får afgjort deres EM.

Sverige har ikke været vært for et CIK FIA løb siden 2008, hvor EM-kvalifikationen blev kørt i Göteborg, og senere Viking Trophy i Lidköping i 2010. Nu skal Åsum Ring så være vært for et af de helt store løb, hvor KZ og KZ2 hver især kroner en Europamester. Marco Ardigo vandt i Genk, Jonathan Thonon vandt i Wackersdorf – men det er Rick Dreezen der fører an i KZ klassen, takket være hans konsistens med to andenpladser, som altså har givet ham 58 point i mesterskabet og dermed føringen. Meeen, det betyder ikke at Dreezen kan slappe af, for følgende kørere kan faktisk gøre det hvis alt spiller deres vej: Marco Ardigo, Jonathan Thonon, Jordon Lennox-Lamb, Jorrit Pex, Bas Lammers. Ydermere vil vil helt sikkert også få mulighed for at se Ben Hanley, Anthony Abasse, Arnaud Kozlinski samt Paulo De Conto spille en rolle i løbet i Sverige. Nikolaj Rasmussen er den eneste dansker i KZ klassen der rummer 25 kørere til løbet i Sverige.

Simas Juodvirsis tog føringen i mesterskabet, efter sin KZ2-sejr i Wackersdorf. Med 42 point er han dog ikke helt sikker på noget som helst faktisk. Danske Andreas S. Hansen er placeret som 4’er i mesterskabet, og med Kristianstad som “næsten er hjemmebane”, tror jeg godt vi kan forvente ret meget af ham. Svenske Douglas Lundberg, Andreas Dalé og Jan Midrla kan vi helt sikkert også forvente os meget af – så kort sagt lover afdelingen til at blive uhyre spændende og tæt! Der er 55 deltagere til løbet i Sverige, herunder også danske Lasse Poulsen der leverede nogle kanonflotte resultater i Wackersdorf. Der er i alt 7 danske kørere til start i KZ2: Andreas Hansen, Jonas Hansen, Lasse Poulsen, Stefan Lauritsen, Toke Christensen, Jakob Borsholt Sørensen og Frederik Hove.

KFJ_AHMED_ENAAM_KSP_3480.jpg
Enaam Ahmed er i front af KF Junior stillingen foran Devlin Defrancesco. Foto: CIK FIA

76 kørere er til start i KFJ kategorien. Herunder danskerne Julius Lassen, Christian Lundgaard, Casper Røes, Jonas Nielsen og Cato Poulsen. Alle danskerne har stort set holdt sin indenfor top 10 i alle de frie træninger torsdag og fredag. Endvidere har både Julius Lassen og Christian Lundgaard været hurtigst.

Tidsplan fredag 25/7:

KF Junior

Kvalifikation gruppe 1 – 15:25
Kvalifikation gruppe 2 – 15:40
Kvalifikation gruppe 3 – 15:55

Heat A-B – 17:20
Heat C-D – 17:40
Heat E-F – 18:00

KZ

Kvalifikation gruppe 1 – 14:55
Kvalifikation gruppe 2 – 15:10

Heat 1 – 17:00

KZ2

Kvalifikation gruppe 1 – 16:10
Kvalifikation gruppe 2 – 16:25
Kvalfikation gruppe 3 – 16:40

Heat C-E – 18:20
Heat B-D – 18:40

Finalerne køres fra kl. 11:05 søndag, hvor KZ starter med prefinale.

Følg med LIVE herfra.

TV LIVE herfra.

Scroll til toppen