EM i Wackersdorf for KZ og KZ2

I weekenden køres den første afdeling af EM for KZ og KZ2. I alt er 6 danskere repræsenteret fordelt på de to klasser.

På fotoet ses Nikolaj Rasmussen i sin DINO til en af træningerne i Wackersdorf.

I weekenden afholdes den første afdeling af EM for KZ og KZ2. Det er Wackersdorf der bliver vært for den første afdeling af de i alt to, hvor mere end 135 konkurrenter er klar til en masse fantastisk race på Pro Kart Raceland som banen hedder.

41 kørere – 1 dansker
KZ er som sagt det nye navn for det tidligere KZ1, og omfatter eliten og de mest erfarne af gearkartklassens kørere. Mesteren Jorrit Pex vil helt klart forsøge at holde tronen i sin favn, men han er altså oppe mod et hav at kørere som kvalificerer sig som nogle af de bedste i verden. Danske Andreas Fasberg stiller også op i KZ klassen hvor han stiller op for det svenske team Ward Racing. Fasberg har få gange i år været aktiv som kører, men også sidste sæson var Fasberg deltager i VM og EM. Her formåede han at køre særdeles flotte resultater hjem.

103 kørere – 5 danskere
KZ2 er uden tvivl den mest populære klasse med 103 deltagere fordelt på 21 forskellige lande. Simas Juodvirsis er den regerende mester, og skal bl.a. forsøge at holde de mange italienere, tyskere og hollændere bag sig, hvis han skal forsvare sin titel. Konkurrencen er meget åben med dygtige kørere som Jan Midrla, Felicie Tiene, Marco Zanchetta og Joel Johansson bl.a.

Fem danske kørere stiller til start i KZ2, og her er det bl.a. interessant at se Andreas S. Hansen der er dukket op, og stiller op for sit trofaste EGP-team. Den danske frontrunner i DM og DSK, Toke Christensen er også klar til godt race på den tyske bane. Lasse Poulsen, Jonas Hansen og Nikolaj Rasmussen er de andre benævnelsesværdige landsmænd. For første gang i mange år stiller danske DINO op til EM, hvor det er Nikolaj Rasmussen som er den udvalgte til at repræsentere den danske kart i udlandet.

Løbet er som tidligere nævnt den første afdeling af to. Næste afdeling køres om ca en måned i Belgien/Genk d. 27. – 30. Juni.

Følg med live hele weekenden her.
Og TV streaming søndag d. 19. Maj fra 11:45 her.

Scroll til toppen