En hård Winter Cup for danskerne

I KF2 scorede Lars Sørensen bedste placering med sin 10. plads, og i KF3 var Lasse Sørensen bedste dansker på en 6. plads. Max Klinkby-Silver havde ellers ligget i front i KF2 helt indtil prefinalen.

Længe så det ud til at de danske unghaner havde godt fat i de internationale kørere. Prefinalen og den våde finale viste sig dog, at give flere problemer en ventet. På billedet er det Max Klinkby-Silver med nr. 77. Han vandt tidtagningen og kørte sig gennem kval. heatene til en start fra pole position i prefinalen.

KF2 – 82 deltagere, 8 danskere

Her var det især Max Klinkby-Silver der gjorde sig bemærket. Den dansk/engelske Birel-kører havde en forrygende weekend sammen med sit nye team JRP Ltd, lige indtil den regnvåde finale skulle køres. I fredagens kvalifikation var Klinkby-Silver den hurtigste med en tid på 43.598, og han imponerede også i alle sine kvalifikationsheats hvor han scorede flotte top placeringer. Han startede pre-finalen ud fra pole position, og han sluttede af nede på en 9. plads. I finalen måtte Klinkby-Silver desværre udgå efter 16 omgange ud af de 25.

Kevin Rossel som er nyoprykket i KF2-klassen så også længe ud til at have en fantastisk weekend i toppen af det hårde felt. Rossel satte femtehurtigste tid i fredagens kvalifikation med en tid der lød 43.612, altså kun 0.014 fra Klinkby-Silver. Kevin Rossel havde også nogle gode kvalifikationsheats, og danskeren scorede sig en startplacering som nummer 12 til søndagens pre-finale. Her endte Rossels succes, og han måtte udgå fra pre-finalen, hvilket resulterede i rigtig dårlig startplacering til finalen, idet man får tildelt sin startplacering til finalen udfra resultatet fra pre-finalen. Kevin Rossels finale endte desværre efter 20 omgange, og danskeren måtte udgå.

Christian Sørensen som også er rookie i KF2-klassen, havde også rigtig god fart på i weekenden på South Garda. Christian satte tredjehurtigste tid i fredagens tidtagning med en tid der lød på 43.606. Sørensen havde også nogle forrygende kval.heats og scorede to heat-sejre. Danskeren skulle starte sin pre-finale fra startplacering nr. 6. Christian Sørensen scorede sig en 21. plads i pre-finalen, og i finalen måtte Sørensen desværre udgå efter 23 omgange.

Nicolaj Møller Madsen var eneste danske podiebestiger til sidste års Winter Cup. Europamesteren havde nogle hårde kampe og fik kørt nogle flotte placeringer hjem i sine kvalifikationheats med bl.a. en andenplads og to femtepladser. Til prefinalen startede Møller på en 26. plads, men en anden kører ryger på tværs af banen og rammer frontalt i Nicolaj som får ødelagt sin kart og fastklemmer sin venstre fod. Trods smerter kæmper Nicolaj Møller Madsen sig flot gennem finalen og slutter af på en 20. plads. Han bliver i øjeblikket undersøgt af danske læger.

Jacob Nørtoft havde også en hård weekend. Den Engelske mester satte fredag en fin tid der hed 43.752 i kvalifikationen og dette rakte til en 20. plads i tidtagningen. Nørtoft havde nogle gode kvalifikationheats og det blev til en 6., 4., 6., 5., og en 20. plads. Det udgav en startplacering som nr. 25 til Pre-finalen. I pre-finalen formår Nørtoft at køre sig helt frem til en flot 12. plads. I finalen går bolten som holder baghjulsnarvet i stykker og det resulterer i, at den talentfulde dansker taber bagdækket og må udgå fra finalen.

Lars Sørensen startede sin weekend ud med en 39. hurtigste tid i fredagens kvalifikation med en tid på 43.935. I sine kvalifikationsheats blev Lars Sørensen henholdsvis 3,6,7,7, og en 20. plads. Det betød at birel-køreren gik videre til finalerne og skulle starte pre-finalen fra en 23. placering. I den kaotiske pre-finale scorede Lars en 23. plads, og endnu bedre gik det i finalen, hvor det blev til en 10. plads. Det betyder også at Lars Sørensen er bedste dansker i KF2-klassen til dette års Winter Cup i Lonato.

Jacob Gram Nielsen og Jonas Hansen var de eneste to danskere som ikke kvalificerede sig til finalerne.

Vinderen i KF2 klassen blev Teemu Suninen fra Finland.

KF3 – 104 deltagere, 4 danskere

I KF3-klassen gik alle fire danskere videre til finalen. Her var det Lasse Sørensen der endte ud med at score bedste placering i finalen. Lasse som kører i birel-kart havde en god tidtagning om fredagen, og her var han 6. hurtigst med en tid der hed 44.265. I sine kvalifikationsheat blev han henholdsvis nr. 17,13, 4, 4 og 2, hvilket gav en startplacering som nr. 17 i pre-finalen. I Pre-finalen sluttede Lasse af på en flot 10. plads, og endnu bedre gik det i finalen hvor Lasse kørte sig frem til en 6. plads, og dermed bedste dansker i KF3!

Nicolai Sylvest havde en forrygende weekend i det italienske. Danskeren som i år kører for Baby Race, havde en rigtig god tidtagning om fredagen hvor han var 8. hurtigst ud af 104 kørere. Hans tid var med 44.273 kun 0.124 fra den hurtigste, som var kørt af Charles Lechlers. Nicolai kørte også nogle rigtig gode kvalifikationsheats og det gav en direkte billet til finalerne. Det betød en startplacering som nr. 11 til pre-finalen. I pre-finalen var Sylvest bedste dansker på en flot 5. plads, og i finalen måtte han kæmpe sig op igennem feltet efter to afkørsler. Danskeren sluttede af på en suveræn 12. plads i det hårde felt.

Nicklas Nielsen, som for nylig vandt WSK Masters, satte 10. hurtigste tid i fredagens kvalifikation. Han kørte en tid der hed 44.284. Nielsen havde også nogle rigtig gode heats, og scorede henholdsvis en førsteplads, 3.,4., 5., 7.,  plads. Det betød også at Nicklas Nielsen fik det bedste udgangspunkt til pre-finalen, hvor han startede fra en 7. startplacering. I Pre-finalen sluttede Nielsen på en 9. plads lige foran danske Lasse Sørensen. Værre gik det dog i finalen, hvor han Nicklas desværre udgik efter 13 omgange.

Slavko Ivanovic som igen i år kører for italienske Baby Race, scorede i fredagens tidtagning en 11. plads med en tid der hed 44.297. Ivanovic havde også nogle rigtig gode kval.heats med henholdsvis en 3., 21., 5., og 2. plads. Slavko Ivanovic gik derfor direkte videre til finalerne med en startplacering som nr. 15 til pre-finalen. I pre-finalen måtte Ivanovic desværre udgå, og i finalen blev det til en 28. plads.

Vinderen i KF3 klassen blev norske Dennis Olsen.

Alle resultatlister kan hentes her.

Det blev i år desværre ikke til nogle danske podieplaceringer til Winter Cuppen. Mange faktorer spillede ind, bl.a. den regnvåde finale og en masse tekniske problemer.

Næste race for de danske kartingtalenter er allerede om en uge. Denne gang gælder det første afdeling af WSK Master på La Conca i Italien.

Scroll til toppen