Endnu en dansk Europamester

Sidste og afgørende afdeling af Rotax Euro Challenge blev kørt i hollandske Genk. Her hjemkørte Andreas H. Jensen en 4. og en 5. plads i de afgørende finaler. Det var nok til at give ham den samlede sejr. Stort tillykke til Andreas og Guldborg Racing.

Her er Andreas til en afdeling af den danske Rotax Max Challenge i Thy. Selvom Andreas nu er sikret deltagelse i Rotax VM, tror jeg ikke de danske konkurrenter skal forvente mindre konkurrence fra Andreas i de sidste danske løb.

Rotax Euro Challenge 2010 blev kørt over 4 afdelinger. Andreas vandt både første og anden afdeling, der blev kørt hhv. på Salbris i Frankrig og Wackersdorf i Tyskland. Han blev nr. 2 på Speedworld i Østrig, og sluttede med en 5. plads i den sidste finale i Genk – på samme bane som Nicolaj Møller Madsen netop har vundet EM for KF2.

Andreas kørte et godt løb, hvor han startede weekenden med en 10. plads i tidtagningen. Herefter fulgte tre kvalifikationsheats, der blev kørt sikkert hjem med to 4. pladser og en 5. plads. Det var nok til en startplacering som nr. 3 i prefinalen. Der blev ikke taget nogen unødige chancer, og prefinalen blev afsluttet på en 4. plads.

I den afsluttende finale blev der også kørt klogt – men alligevel hurtigt nok til at slutte på en 5. plads. Det var nok til at give Andreas den samlede sejr, og da karten var kommet igennem kontrol og protestperiode var der stor lettelse i Team First Kart / Guldborg Racing lejren.

Med sejren i Euro Challenge har Andreas igen sikret sig deltagelse i Rotax VM i La Conga til november med alt betalt. Desuden har han vundet gratis deltagelse, dæk og olie til Rotax International Open i Zuera til oktober – så her skal ‘bare’ lige findes en sponsor til rejseomkostningerne, før den deltagelse er sikret.

Dennis Ladefoged har også deltaget i alle 4 afdelinger, og har gjort det godt med to 10. pladser og en 9. plads i de 3 første afdelingers finaler. I Genk gik det ikke helt så godt for Dennis, der blev 13 i tidtagningen, lå på 19. pladsen efter kval. heatene, og sluttede finalen som nr. 20.

Flot 5. plads til Kasper H. Jensen i Rotax Senior
Kasper H. Jensen (der ikke er bror til Andreas på trods af navnesammenfaldet) har ikke deltaget i de øvrige afdelinger af Rotax Euro Challenge, men var taget til Genk for at deltage i sidste afdeling. Kasper har været meget suverænt kørende i den danske Rotax serie, så det var spændende at se, hvad han kunne klare i den meget hårde konkurrence ved Euro Challenge.

Kasper fik ikke den bedste start med en 26. plads i tidtagningen. Han fik dog kørt sig rigtig godt ind i heatene, hvor han blev nr. 9 i første heat, 13 i 2. heat og 3 i sidste heat. Det gav en startplacering til prefinalen som nr. 11.

I prefinalen bakkede Kasper desværre tilbage til en slutplacering som nr. 16, så nu så det meget svært ud inden finalen.

Det lykkedes dog Kasper at køre en meget flot 5. plads hjem i finalen.

Frederik Schandorff sluttede bedst af de danske junior kørere
Det var ellers Alexander Weiss, der startede bedst med en 9. plads i tidtagningen. Her blev Frederik Schandorff nr. 22 og Nicki Petersen nr. 34.

Da de 3 kvalifikationsheats var kørt holdt Frederik nr. 13, Alexander nr. 19 og Nicki nr. 34. I prefinalen blev der vendt rundt på danskernes resultater, da Alexander sluttede som nr. 10, Nicki nr. 15 og Frederik nr. 29.

Alexander røg desværre af banen i første sving i finalen, hvorfor han sluttede sidst. Frederik fik kørt sig op som nr. 14, mens Nicki røg tilbage som nr. 24.