Endnu et gokarttalent i Formel BMW

Mikkel Mac, som vandt DM i sin KF2 debut sæson sidste år har skrevet kontrakt med det britiske team Motaworld, som Michael K. Christensen kørte sidste runde af Formula BMW Pacific Championship for.

Her vinder Mikkel Mac Danmarksmesterskabet i KF2 2008 – efter et dramatisk finaleheat på Roskilde Racing Center. Foto: Mikkelmac.dk

Mikkel deltog i efterårets Formel BMW licenskursus i Valencia, hvor han klarede sig rigtig godt, men desværre ikke blev blandt de 4 kørere, der kvalificerede sig til Formula BMWs Scholarship på 75.000 Euro og et særligt uddannelsesprogram.

Imponerende testresultater sikrede en attraktiv kontrakt
Mikkel testede Formula BMW for Motaworld på Sepang banen i Malysia, hvor han imponerede teamet ved at vise en evne til meget hurtigt at lære bilen og banen at kende, så det lykkedes Mikkel at køre omgangstider, der var meget tæt på sidste års pole-tider på banen – og det endda på brugte dæk.

De gode testresultater sikrede Mikkel en attraktiv kontrakt for 2009 sæsonen, hvor han skal deltage i Formula BMW Europe, der køres over 8 løbsweekender – heraf de 7 weekender sammen med Formel 1.


Her giver Mikkel Mac hånd til teamchef Allan Waite fra Motaworld Racing. Foto: Mikkel Mac presse.

Mikkels første officielle test bliver den 2. – 3. marts på Circuit de Catalunya banen i Barcelona, samme sted bliver der også sæsonpremiere den 8. – 10. maj.

Formentlig 2 Danskere i Formula BMW Europe i 2009
Mikkel får formentlig følgeskab af Michael K. Christensen i Formula BMW Europe 2009. Michael vandt jo årets Rookie mesterskab i 2008 (blev nr. 6 samlet), og har dermed for andet år i træk kvalificeret sig til et Formula BMW Scholarship på 75.000 Euro, samt deltagelse i BMWs uddannelsesprogram. De øvrige, der er blevet udvalgt til BMWs Scholarship fra Europa er to gamle kendinge i Europæiske gokartkredse – Jack Te Braak og Robin Frijns, samt Riccardo Galli fra Schweitz og George Katsinis fra Grækenland.

Michael K. Christensen blev nr. 2 i Formula BMW Verdensfinalen, hvor han kørte for Josef Kaufmann Racing, som besatte både 1. og 2. pladsen i Europa serien 2008 (med Esteban Gutierrez og Marco Wittmann.

Relevante links:

Mikkelmac.dk
Mkchristensen.dk
Formula BMW
Motaworld Racing

Scroll til toppen