Fantastisk dansk præstation til WSK

Nicolaj Møller Madsen, Jacob Nørtoft, Max Klinkby-Silver og Michelle Gatting besatte de 4 første pladser i KF2 finalen til 2. afdeling af WSK med 84 deltagere.

Her er de 3 glade danskere på podiet på den meget mindeværdige dag til WSK på South Garda Karting. Foto: Gregory Heirman.

Danskerne med fremme fra starten
Allerede i tidtagningen så det godt ud for danskerne. Michelle Gatting var hurtigst på en samlet 2. plads, efterfulgt af Nicolaj Møller Madsen på 3. pladsen, Jacob Nørtoft på 6. pladsen og Lars Sørensen på 8. pladsen. Max Klinkby-Silver, Jonas Hansen og Thomas Fjordbach blev nr. 19, 25 og 84, blandt de 84 deltagere i KF2 tidtagningen.

Skidt kvalifikation for Nørtoft og Sørensen
Både Jacob Nørtoft og Lars Sørensen smed 2 af de 4 kvalifikationsheats væk, mens de i de 2 andre kval. heats viste deres klasse – Jacob blev 4 og 6, mens Lars blev 4 og 5 i deres gode heats.

Det lykkedes lige Jacob at kvalificere sig som nr. 32, mens Lars desværre endte som nr. 43 og derfor ikke kom videre til finalerne. De danske resultater efter de 4 kval. heats var som følger:

2. Nicolai Møller Madsen4. Michelle Gatting24. Jonas Hansen26. Max Klinkby-Silver32. Jacob Nørtoft43. Lars Sørensen84. Thomas Fjordbach

Overordnet set må man sige at 5 ud af 7 danskere videre til finalerne i sig selv var udmærket.

Nicolaj Møller Madsen på pole til finalen efter sejr i prefinalen
Nicolaj Møller Madsen vandt prefinalen, mens Jacob Nørtoft fik kørt sig frem fra sin startplacering som nr. 32 til en flot nr. 14 – lige foran Max Klinkby-Silver og Michelle Gatting. Jonas Hansen kom ind som nr. 23.

Fuldt hus til danskerne i finalen
Kanamaru lavede en tyvstart, og indkasserede en 10 sekunders straf mens Møller Madsen genvandt sin førerposition på banen, efterfulgt af Kanamaru, Guibbert og Silva, mens Nørtoft og Gatting var oppe som 7 og 10.Efter 9 omgange overtog Silva førstepladsen fra Møller Madsen, der dog hurtigt svarede igen og genvandt pladsen. Halvvejs inde i de 25 omgange var Nørtoft kommet op på 2. pladsen og Gatting på 5. pladsen. Mens Gatting havde en kamp med Varley om 3. pladsen så Klinkby-Silver sit snit til at smutte foran dem begge og tage 3. pladsen.

Dermed var den fantastiske danske præstation en realitet – de 4 første pladser til 2. afdeling af den nok stærkest besatte løbsserie i verden var besat af danske kørere. Jeg tror aldrig tidligere et lignende dansk resultat er opnået!

Top 5 i KF2 finalen blev
1. Nicolai Møller Madsen, DK, Energy / TM2. Jacob Nørtoft, DK, FA Kart / Vortex3. Max Klinkby-Silver, DK, Tony kart / Vortex4. Michelle Gatting, DK, CRG / Maxter5. Luke Varley, GB, Tony Kart / Vortex

Jonas Hansen kom ind som nr. 16 i finalen – men med hurtigste tid i finalen, fik alle de 5 danske finaledeltagere sat deres meget tydelige præg på finalen.

Med denne præstation er der nu også 4 danskere i top 10 i den samlede WSK stilling
1. Nicolaj Møller Madsen5. Michelle Gatting
6. Jacob Nørtoft
8. Max Klinkby-Silver

Nicolas Beer havde igen farten i KF3, men måtte undvære podieplads
Nicolas startede med en 3. plads i KF3 tidtagningen, hvor de 3 andre danske deltagere var langt nede i rækkerne: Christian Sørensen nr. 30, Kevin Rossel nr. 37 og Nicklas Nielsen nr. 44.

Efter kvalifikationsheatene var Nicolas Beer klar til at starte prefinalen fra pole position, mens Kevin Rossel var nr. 28 og Nicklas Nielsen nr. 29. Christian Sørensen kom helt skævt igennem kvalifikationsheatene og sluttede weekenden efter en kvalifikationsplacering som nr. 74.

I prefinalen belv Nicolas Beer 2er mens Kevin Rossel og Nicklas Nielsen blev 13 og 26. I finalen blev de 3 danskere hhv. nr. 9, 10 og 20. Det lyder måske ikke af så meget, men i et felt med 52 af de bedste juniorkørere i verden, er det slet ikke så ringe endda.

Top 5 i KF3 finalen blev
1. Alexander Albon, GB, Intrepid / TM2. Max Verstappen, NL, CRG / Maxter3. Peter Hoevenaars, NL, Intrepid / TM4. Esteban Ocon, F, Exprit / Vortex5. Mikko Pakari, FIN, Maranello / Maranello9. Nicolas Beer, DK, FA / Vortex10. Kevin Rossel, DK, Tony / Vortex20. Nicklas Nielsen, DK, DR / Parilla

Svær opgave for to danske KZ2 kørere
Michael E. Christensen og Frederik H. Hansen havde taget turen til Italien for at deltage i WSK for KZ2. I tidtagningen blev Michael nr. 30 og Frederik nr. 45. Efter kval. heatene kom kun Michael videre til finalerne, da Frederik var én sølle plads fra at kvalificere sig. Michael udgik desværre af finalen som nr. 16.

Top 5 i KZ2 finalen blev
1. Paolo De Conto, I, Energy / TM2. Beitske Visser, NL, Intrepid / TM3. Jan Midrla, CZ, Birel / TM4. Marcel Jeleniowski, D, Energy / TM5. Antonio Garcia, E, CRG / Maxter

Top 5 i KZ1 finalen blev
1. Anthony Abbasse, F, Sodi / TM2. Norman Nato, F, CRG / Maxter3. Jonathan Thonon, B, CRG / Maxter4. Manuel Renaudie, F, PCR / TM5. Jeremy Iglesias, F, Intrepid / TM
Nyck de Vries satte igen tiden i Super KF
Den lille flyvende hollænder kørte en 3. plads hjem i første kval. heat, men smed herefter 2 heats væk, så han var nede som nr. 18 efter kval. heatene. Han fik kørt sig frem til en 6. og en 9. plads i prefinale og finale.