Fantastiske KF Juniorere ved Dansk Super Kart 2014

Der blev kørt herreræs til de to første afdelinger af den danske super kart-serie. Næsten 30 kørere var til start i KF Junior-kategorien, og der blev ikke givet ved dørene!

På fotoet ses finalestarten lørdag (1. afdeling) med Michael Christiansen #56 & Emil Dose #26 i front. Michael Christiansen, Emil Dose og Julius Lassen var sammen med Noah Watt & Frederik Vesti blandt de mest dominerende i weekenden. Foto: Janni Storm

Godt 30 kørere var til start i KF Junior-kategorien til årets første og anden afdeling af Dansk Super Kart & NEZ. Afdelingerne blev kørt på Københavns Gokartbane i høj solskin alle dage. Med omgivelserne i tip top var der kun tilbage for KFJ-feltet at levere godt ræs, og det gjorde de!

Michael Christiansen var specielt suveræn om lørdagen, hvor han vandt begge indledende heats, mens det var Noah Watt der var hurtigst på tiden. Finalen blev kørt under rigtig flotte forhold, og også her kørte Michael Christiansen en meget selvsikker sejr hjem. Det lugter allerede her af, at den garvede Christiansen bliver en farlig kører i år. Emil Dose, som også anses som værende en af de store favoritter i KFJ-klassen i år, holdte sig konstant i toppen. Selvom Kosmic-køreren som sådan ikke har trænet forud for løbet, var han alligevel 2. hurtigst på tiden, toer i sine heats samt 2’er i finalen, hvilket understregede hans kvalitet. Noah Watt der altså virkelig er hurtig på Københavns Gokartbane, satte som tidligere nævnt, hurtigste tid i tidtagningen og kørte sig flot op på en 3. plads i finalen.

Top 3, finalen – lørdag (1. afdeling DSK)

1. Michael Christiansen

2. Emil Dose

3. Noah Watt

De tre gutter havde altså om nogen lagt en meget høj standard forud for søndagens 2. afdeling.

MichaelChristansen_DSK1-lug.JPG
Michael Christiansen #56 i front af finalen foran Emil Dose #26.

NoahWatt_DSK-lug.JPG
Noah Watt #106 der kørte en suveræn finale.

I søndagens afdeling var det igen Noah Watt der i sin Kosmic-kart satte den hurtigste tid i tidtagningen. Kun 0.051 fra var Energy-køreren Julius Lassen, som andenhurtigst. Det viste sig senerehen at Julius virkelig havde fået fart på! Han vandt nemlig begge de indledende heats med flot overskud. Han startede derfor finalen fra poleposition med Noah Watt som toer. Julius var også i front af finalen, desværre lige indtil hjulet faldt af karten og han måtte udgå fra finalen fra førerpositionen. Noah Watt fik også en rigtig uheldig start, hvor han desværre endte i noget tumult og måtte en tur af banen. Alligevel formåede Watt at køre sig fra sidstepladsen og op på en 9. plads, hvilket selvfølgelig sikrer ham nogle gode point til mesterskaberne. Men hvem vandt så?
Efter Julius Lassens exit fra fronten, overtog Emil Dose førerpositionen. Denne holdte han suverænt hele vejen hjem, men fik efterfølgende en tidsstraf på 3 sekunder, hvilket desværre sendte ham ned på 3. pladsen i finalen. Dermed er det Frederik Vesti der rykker op på 1. pladsen og tager sejren i den anden afdeling af Dansk Super Kart, efter flot og stabil kørsel i finalen. Vesti og Dose byttede også flere gange placeringer i finalen, på helt fair og meget respektfuld vis.

Oplining_KFJ_DSK2-lug.JPG
Finalestart søndag med Julius Lassen #55 i front sammen med Noah Watt #106 som toer.


Emil Dose #26 der vandt finalen søndag, men fik tildelt strafsekunder og måtte dermed ned på 3. pladsen.

FrederikVesti_DSK-lug.JPG
Frederik Vesti #2 der ender med at vinde finalen søndag, efter Emil Doses straf.

Top 3, finalen – søndag (2. afdeling DSK)

1. Frederik Vesti

2. Michael Christiansen

3. Emil Dose

Samlet set er det nu Michael Christiansen der har lagt sig i front af Dansk Super Kart Mesterskabet. Dette er med Emil Dose på andenpladsen, Noah Watt på tredjepladsen og Frederik Vesti på fjerdepladsen. I DASU mesterskabet er det Emil Dose der er i front, foran Michael Christiansen, Noah Watt og Frederik Vesti.

Udover det flotte ræs der blev kørt i KF Junior-klassen, så var der desværre også en del “crashes” i starten. Det gik bl.a. udover Mads E. Hansen, Lasse Karlshøj, Frederik Vesti, Kirstine Falch og mange mange mange andre. Så selvom vi havde en fantastisk god sæsonstart på Super Kart-sæsonen, så blev der også repareret en del på karter, fejet baner og rutinetjek i ambulancen. Men det er også noget af dét der kendetegner sæsonsstarten, hvor der altid bliver gået “ekstrameget” til den. Der blev desværre også uddelt, ja næsten et rekordhøjt antal strafsekunder o. lign, hvilket selvfølgelig er super ærgerligt når tingene bliver afgjort på den måde…

Kort opsummeret: Vi har en fantastisk generation i KFJ, og det skal kun blive spændende at følge vores KF Junior-kørere i 2014-sæsonen. For godt ræs, det er der blevet lovet!!

Se de samlede resultater for DASU mesterskabet i KF Juniorklassen her.

Den samlede stilling i Dansk Super Kart for KFJ kan findes her.

Alle resultater kan findes på Amigoo.se her.

Næste afdeling af Dansk Super Kart køres på Vojens kartingbane, d. 17. – 18. Maj. Her er det bl.a. Frederik Vesti der er på hjemmebane, så han er en stor favorit denne weekend!

Scroll til toppen