Fem danskere til VM i KF

I weekenden skydes årets VM for KF igang med fem danske kørere til start. Første afdeling køres på PFI i England, hvor i alt 55 kørere er klar til at kæmpe om pointene inden VM-afslutningen i Bahrain d. 23. November.

På fotoet ses den erfarne Kevin Rossel er klar til at køre VM for Ward Racing. Foto: kevinrossel.dk

Fem danske kørere deltager i weekenden i den første afdeling af VM i KF. VM forløber over to løbsweekender, og den første køres i weekenden i England på banen PF International. Senere på året, nærmere d. 22. – 24. November køres anden og sidste afdeling hvor verdensmesteren endeligt skal krones.

55 deltagere fordelt på 20 lande og fem kontinenter stiller til start til VM i KF 2013. Danmark er stærkt repræsenteret med fem af de bedste kørere vi har. VM bliver afholdt på samme måde som EM, over to afdelinger hvor det er den kører med flest point når de to afdelinger er kørt, som bliver kronet verdensmester. Det er top 15 i finalerne der får point. Banen som første afdeling bliver kørt på, er som sagt PF International ved Lincolnshire England som er 1382 m. lang som både udfordrer grejet gevaldigt og selvfølgelig kørerevnerne.

BenBarnicoat.jpg
Ben Barnicoat vandt EM på banen sidste år. Foto: CIK FIA

Konkurrencen er som altid, ufattelig hård! Den nyligt kronede europamester Max Verstappen er sammen med franskmanden Valentin Moineault fra ART GP, danske Christian Sørensen og Nicklas Nielsen udråbt til de helt store favoritter blandt de internationale medier. De vil dog få den helt store konkurrence af en sulten Karol Basz der også var en af topduellanterne til EM, sammen med Felice Tiene, Armand Convers, Tom Joyner og Ben Barnicoat hvor sidstnævnte netop vandt EM på banen sidste år.
Birel Motorsport annoncerede efter EM at de har valgt at lukke og slukke et af verdens mest anerkendte og vindende fabriksteam, da de simpelthen ikke har kunne få tingene til at spille i år. Det har sat nogle kørere i en ny situation, som bl.a. har ramt den dobbelte junior-europamester George Russell, der er gået en alternativ vej og der dermed nu kører VM for Millennium Motorsport med TM motor, hvilket betyder at han er tilbage hos sin gamle motortuner som han vandt EM med. Han kan risikere at blive farlig på sin hjemmebane, hvilket sætter et interessant tvist ind i striden om VM-guldet. Den danske rutinerede kører Kevin Rossel, der er på sin sidste sæson i karting, blev også ramt af Birels exit, og er skiftet til Tony Kart chassis hos svenske Ward hvor han kører med ONE Engines. Det kan blive rigtig godt at se Kevin komme tilbage i “vante rammer” hos Ward Racing, hvor han kørte sin KF3 periode tilbage i 2010 med særdeles gode resultater. Ward Racing har i samarbejde med ONE Engines også vist sig at være et af de helt store top-teams i 2013. Dermed skal Rossel køre i team med de tre andre danskere Christian Sørensen, Andreas S. Hansen og Magnus Ruud Kjær.

Der er mange flere kørere der kan nævnes som potentielle topkandidater til titlen, og det er også dét der gør klassen KF så hård som den netop er i år. Vi har en blanding af de lidt ældre kørere der har været i klassen i mange år, sammen med de nyoprykkede lidt yngre kørere virkelig giver de “store drenge” dårlige nerver, for at sige det pænt. Danskeren Nicklas Nielsen betegnes som en af de yngre til klassen, der i år har gjort det særdeles flot. Han har sammen med sit team Kosmic Department et VM foran sig hvor han helt sikkert hungrer efter revanche efter EM, hvor han blev afsat i finalen.

Husk at følge de danske drenge i weekenden, for vi har virkelig nogle kørere der i øjeblikket brillere i kartingverdenens ypperste og højeste niveau.

Livetiming fra fredag her.
Finalen køres på søndag d. 1. September, og kan følges live fra kl. 10:30 her.

Scroll til toppen