Finalerne til EM i Wackersdorf

Ganske flot 1. afd af EM for danskerne. Thomas Krebs placerer sig som 4’er i mesterskabet og Nicklas Nielsen som 9’er. I KZ2 klassen blev det til top 10 placering for både Andreas Fasberg og Michael E. Christensen.

På billedet ses podiet fra race 1, hvor Thomas Krebs altså sikrede sig en flot 3. plads, bag Verstappen og Lerclerc. Foto: CIK FIA/ Ksp.fr.

Den første afdeling af Europamesterskabet for KF2 blev i weekenden kørt på den tyske bane i Wackersdorf. I KF2 klassen var Danmark repræsenteret med 7 danskere. Fredag og lørdag var fuldstændig afsat til at køre indledende heats, og der skulle i KF2 altså køres i alt 21 heats, hvilket vil sige 6 heats til hver kører. Søndagen var herefter afsat til diverse finaler. Weekenden igennem var man rimelig ramt af regnvejr.

KF2, to danskere videre til finalerne (Race 1 og Race2)

Den dansker der samlet set klarede sig bedst i sine heats var Thomas Krebs. Han formåede at blive 9, 4, 3, 6, 6, og 6. Dette betød at danskeren gik videre til finalerne med startplacering som nummer 8 til race 1, i det 120 mand store felt. En anden dansker der var med helt i toppen hele weekenden var Nicklas Nielsen. Den unge mester vandt tre af sine heats, og i de resterende tre blev han 8, 30 og 9. Samlet set gav det en startplacering som 17’er til race 1. Resten af de 5 deltagende danskere gik altså desværre ikke videre til race 1 og 2, men Andreas S. Hansen, Max Klinkby-Silver, Kevin Rossel og Kasper Larsen skulle køre B-finale. Her sluttede Andreas S. Hansen bedst på en 8. plads, men fik 3. sek tidsstraf og det gav ham altså en slutplacering som 10’er. Han satte også heatets hurtigste omgangstid, så alt i alt en suveræn Andreas der virkelig var hårdt plaget af uheld hele weekenden. På 11. pladsen sluttede Max Klinkby-Silver, Kasper Larsen slutter 14’er og uheldige Kevin Rossel 27’er.

Leclerc_Action.jpg

Charles Leclerc i front. Foto: CIK FIA.

Overordnet set var det hollandske Max Verstappen der var absolut suveræn og vandt alle sine 6 heats.

I race 1 stod den på regn og kun 13 grader, og her var det Charles Leclerc der tog sejren godt 2 sekunder foran Max Verstappen. På tredjepladsen kom danske Thomas Krebs efter et rigtig flot race. Nicklas Nielsen slutter som 25’er.

I race 2 lykkedes det Max Verstappen af nappe 1. pladsen lige foran Benjamin Barnicoat og norske Dennis Olsen. Her sluttede danske Nicklas Nielsen helt suverænt på en 5. plads efter at have kørt sig rigtig flot op. Thomas Krebs slutter lige bagefter på en flot 6. plads. Alt i alt godkendte resultater af de to danske kørere.

Samlet set er det Max Verstappen der fører Europamesterskabet, men danske Thomas Krebs har altså også fået scoret sig nogle gode point denne weekend og placerer sig som 4’er i mesterskabet. Nicklas Nielsen er også rigtig godt med og ligger som 9’er samlet. Nu gælder det altså bare for danskerne at samle sig en masse point når deltagerne igen mødes til det endelige opgør på PFI i England.

Næste og sidste afdeling af EM for KF2 bliver kørt på PFI i England d. 22. Juli hvor det også gælder EM for KF3.

Alle KF2 resultater kan ses her.

KF2_Race_2_Podium.jpg
Race 2 podiet med Benjamin Barnicoat, Max Verstappen og Dennis Olsen. Foto: CIK FIA.

KZ2, top 10 resultat for to danskere

I KZ2 klassen var danskerne altså ganske fint med. Efter de indledende heats havde Jonas Hansen ganske overraskende placeret sig som bedste dansker. Han var i sine heats blevet 10, 6, 5, 10, 6 og 5. Dette gav en startplacering som 15’er til pre-finalen. Ganske fint gik det også for Michael Engstrøm Christensen der i sine heats blev 6, 2, 4, 25, 7 og 12. Dette gav en startplacering som 19’er til pre. Andreas Fasberg der skulle starte pre fra 27. startplacering efter sine placeringer som 26, 6, 3, 4, 25 og 6.Mads Bild deltog også, men gik desværre ikke videre til finalen.

I prefinalen var det Simas Juodvirsis fra Energy der vandt foran Marvin Meindorfer og Michele Di Martino. Jonas Hansen sluttede fuldstændig suverænt på en 8. plads. Andreas Fasberg på en 19. plads og Michael E. Christensen på en 23. plads.

I finalen viste Simas Juodvirsis sit fulde værd og tog sejren og dermed EM-guldet endnu engang til Energy-teamet. På andenpladsen sluttede Michele Di Martino og som treer Marvin Meindorfer. Hele to danskere sluttede også i top 10; Andreas Fasberg formåede at køre sig op igennem feltet og slutte som 5’er og Michael E. Christensen fulgte godt med og sluttede lige bag Fasberg på 6. pladsen. Desværre var Jonas Hansen ramt af uheld og så ud til at være røget af i starten.

Alle resultater for KZ2 kan ses her.

KZ2_Final_Podium.jpg
KZ2 podiet med Meindorfer, Juodvirsis og Di Martino. Foto: CIK FIA.

I KZ1 deltog ingen danskere. Europamesteren i denne klasse blev også fundet og her var det CRG-køreren Jorrit Pex der tog guldet foran Davide Fore og Arnaud Kozlinski.

Se alle resultater for KZ1 her.

KZ1_Final_Podium.jpg
KZ1 podiet med Foré, Pex og Kozlinski. Foto: CIK FIA.

Scroll til toppen