Flere referater fra Nordisk Mesterskab

Alle resultaterne fra Nordisk Mesterskab er offentliggjort, og der er kommet referater fra nogle af de hjemvendte danskere. Her i artiklen kan du læse en tilskuers beretning fra Formula A finalen, samt pressemeddelelser fra Andreas Fasberg, Marco Sørensen og Euroteam.

På billedet er det Andreas Fasberg (61), der overhaler Thomas Dam (67). Foto: Bent Fasberg.

Du kan se alle resultater fra NM her.

En tilskuers beretning fra Formula A finalen, af Tommy Jespersen

Til Formula A finalen holdt svenske Philip Forsman i pole-position og Nicolaj Bøllingtoft på 2’eren. I anden startrække holdt finske Simo Puhakka og den positive overraskelse Christian Jørgensen i sin Dc-One. Endnu en glædelig overraskelse var det at Rasmus Rasmussen, Swiss-Hutless/Balen skulle starte 6’er trods dette var første gang han var på Torslanda banen små 20 km udenfor Göteborg centrum. Da karterne skubbes i gang kommer Christian Jørgensen efter den første opvarmningsomgang i pit – bundkonsollen er ikke spændt. En 8’er unbrako T-nøgle falder i hast for Christians fødder. Samtidig med Christian selv får styr på kæde og nu fastspændte bundkonsoller, kommer bebrejdende gloser ud af styrthjelmen til mekanikerne….

Til Christians fordel, har der været nogen uro i de første to startforsøg, så på klog vis tøffer Christian Jørgensen rundt så feltet fanger ham kun to sving fra startstregen – super redning af Jørgensen.
Da starten godkendes er det med Philip Forsman først rundt, men han kan ikke holde samme tempo som Simo Puhakka og Nicolaj Bøllingtoft. Simo fører an med Nicolaj halsene efter. Omgang for omgang bliver svenskeren hægtet mere og mere af.

På 7’ende af de 25 finaleomgange sætter Simo sin motor, kun 1/3 nede af langsiden. Nicolaj undgår med nød og næppe at ramme finnen og har nu en føring på over 100 mtr. Denne store føring holder de resterende 18 omgange og en jublende Nicolaj kører med begge hænder i vejret over målstregen med Philip Forsman 5,3 sek. efter. Christian Jørgensen kommer ind på en flot 3’er endnu 6 sek. efter.

Martin Jessing passerer det ternede flag på en flot 5’er, hvorimod Rasmus Rasmussen var bakket lidt, men stadig på en acceptabel 9’er. Da Nicolaj kommer ind til vægtkontrol har man på fornemmelsen at noget er i gære. Farmand René bliver bedt om at skrue TM motoren af. Herefter tjekker de svenske officials TM motorens volumen – alt er OK.

Men så kommer chokket ! Startnummer 65, Nicolai Bøllingtoft idømmes + 10 sek. for tyvstart og Christian Jørgensen diskes for at vente på feltet – det skulle køres op bagfra for at være OK. Ikke et ord om unbrakonøglen der faldt for Christians fødder….. Exit Jørgensen og en urimelig NM sølv til Bøllingtoft !

I ingen af finalestarterne var Bøllingtoft den der kom først rundt i det hurtige højresving, derfor virker dommen tåbelig. Man forstår sandelig godt at Nicolaj blev væk fra præmieoverrækkelsen – nu stod svenske Philip Forsman med guldmedaljen og en ussel sølvmedalje ventede på Nicolaj. Bronzen gik nu til svenske Anders Karlén. Martin Jessing og Rasmus Rasmussen rykkede herefter op som 4’er og 8’er.

Om det så var en svensker der havde fået + 10 sek. ville jeg stadig mene dommen var urimelig – så i mit hjerte var det Bøllingtoft der blev et flot NM vinder – basta !

Nikolaj Bøllingtoft på vej over målstregen, 5,3 sek. foran nr. 2. Foto: Tommy Jespersen.

Pressemeddelelse fra Andreas Fasberg / Pro Racing
Andreas Fasberg  kom på en flot 4 plads ved nordisk mesterskab i klassen ICA der blev kørt i week-enden i Gøteborg.  Andreas var på tidtagningen 3. hurtigst efter de 2 tidligere FA kører Jimmi Lindberg  Og Sonny Person fra Sverige. Der i dette års  nordiske mesterskab var tilmeldt i ICA.

En 3. plads i tidstagningen betød at Andreas skulle starte 2er i de indledende heat, denne position er på banen i Gøteborg meget  svært at starte fra og det vidste sig da også hurtigt at Andreas tabte en del placeringer under starten. I første heat fik han kørt sig frem til en 3. plads. I det andet heat fik Andreas kørt sig frem til 4. plads igennem hele heatet havde Andreas en hård figth med en svensk kører der op til flere gange forsøgte at kører Andreas af banen , det lykkedes næsten i sidste sving hvor efter han så kunne overtage 4 pladsen. Efter begge kører havde passeret målstregen kom Andreas lidt uheldigt til at påkøre den pågældende kører det resulterede i en udelukkelse fra heatet + 2 straf point.

Som følge af udelukkelsen Startede Andreas som nr. 18 i prefinalen. I denne prefinale viste Andreas Fasberg sin klasse, han nærmest fløj op igennem feltet i hans ZANARDI gokart og sluttede taktisk som nr. 7 efter de 17 omgange, han kunne nemt have overhalet nr. 6, men var ikke interesseret i at starte på yderbanen i finalen.

I finalen nåede Andreas Fasberg at køre sig ind på en flot 4 plads. Den hårde prefinale havde kostet lidt for meget slid på dækkene så det var ikke muligt at fange de 3 første kører. Andreas Fasberg var dog godt tilfreds med resultatet efter deklasseringen i de indledende heat.

Pressemeddelelse fra Marco Sørensen

Nordisk Mesterskab. Lovende debut i ICA for Marco.

En knækket ramme satte desværre en dæmper på Marco’s præstation i finalen ved Nordisk mesterskab i ICA.
På grund af den begrænsede træning på banen, og debuten i den nye klasse, lykkedes det ham kun at kvalificere sig på en beskeden 21-plads i tidtagningen. Men som løbet skred frem fik teamet pejlet sig mere og mere ind på det rigtige setup, og Marco fik også kørt sig bedre ind på banen. Så til prefinalen var 21-pladsen udskiftet med en 7-plads. Nu var farten ved at være der, og Marco fik i prefinalen hurtigt kørt sig op på 3-pladsen.

Med en startplacering som 3,er i finalen var løbet nu helt åbent for et topresultat i hans debut løb i ICA. Starten af finalen gik fint og Marco kom ud af første sving som toer, men karten køret ikke som den skulle og han faldt stille og roligt tilbage til syvende pladsen. En knækket ramme viste sig senere at være årsagen til de manglende køreegenskaber. Lidt ærgerligt men stadigt et resultat som lover positivt for fremtiden.

Marco ved Gandolfi Teams lastvogn. Foto: Ruben Sørensen.

Pressemeddelelse fra EUROTEAM

Selvom der blev vist gode indsatser fra de 5 fra EURO TEAM måtte de alle erkende, det var ikke deres weekend i Göteborg ved Nordisk mesterskab.

Både Michael K. Christensen og Kevin Munkholm markerede sig flot ved at være henholdsvis 3 og 1 på første tidtagning og 2 og 4 ved 2. tidtagning.

Uagtet at begge de unge mennesker, Michael og Kevin kørte flotte heatafviklinger, var det ikke nok til at komme på podiet. Michael punkterede i finalen og Kevin havde bare ikke tur i den….

Steven A. Jensen viste en flot figur og hans intense træning er ved at bære frugt. Den meget unge Steven der midt i sæsonen rykkede op i ICA havde nogle gode heat, men desværre heller ikke nogen podie plads til Steven der sluttede på en 13. plads

Alexander Biune fik en 12. plads ved tidtagningen, men Alexander havde bare ikke heldet med sig da han havde brug for det resten af weekenden. Han sluttede som nr. 12 i det Nordiske mesterskab.

Anders Bjørn der lige er startede hos EURO TEAM var bestemt heller ikke under en heldig stjerne. Anders Bjørn sluttede som nr. 25 i kampen om det Nordiske mesterskab.

En meget skuffende weekend for EURO TEAM, men næste weekend køres 2. afdeling af Peugeot Super Kart i Roskilde og der forventer EURO TEAM at komme hjem med indtil flere pokaler!