Dansk skuffelse trods flotte præstationer til NM

Nikolaj Bøllingtoft og Johan Jokinen blev de eneste danske kørere, som sluttede i Top 3 til Nordisk Mesterskab. Bøllingtoft blev, efter manges mening, snydt for en klar sejr i Formula A, mens Jokinens 3. plads i ICA Junior var helt i orden.

Her er Johan Jokinen til Italian Open i La Conca.

Formula A
Efter at have vundet finalen med mere end en langside til Philip Forsman, blev Nikolaj Bøllingtoft idømt 10 sek. tidsstraf for, ifølge de svenske arrangører, at have tyvstartet. De 10 sekunder var nok til at Philip Forsman kunne vinde mesterskabet foran en meget skuffet og utilfreds Nikolaj Bøllingtoft, der af samme årsag valgte at blive væk fra præmieoverrækkelsen.

Christian Jørgensen skulle starte nr. 4 i finalen, men under upliningen var motoren gået løs så han måtte køre i pit. Feltet blev sendt ud på en ekstra omgang, og det gav Christian tid nok til at få motoren spændt og komme ind før starten gik. Han kom ud på banen foran feltet, og lod sig falde tilbage til sin startplacering som nr. 4 før starten gik. I heatet kørte han sig ind til en flot tredjeplads – blot for at modtage det sorte flag, da han ifølge løbsledelsen ikke måtte lade sig falde tilbage på sin plads, men skulle have forsøgt at indhente feltet.

Uanset om kendelsen var rigtig eller forkert, så kunne det unægtelig have været sjovere med en dansk nr. 1 og nr. 3 i Formula A.

ICA
Andreas Fassberg havde kørt rigtig  hurtigt i kvalifikationsheatene, men efter tumult med en svensk kører, fik Andreas det sorte flag i 2. kval. heat. Det betød en startplacering som nr. 18 i prefinalen, hvor han kørte sig flot op til en 7. plads. I finalen avancerede han yderligere 3 pladser, og sluttede som nr. 4.

Jeg har fået lidt forskellige forklaringer omkring Andreas’ sorte flag, og da jeg ikke selv var tilstede kan jeg ikke sige med sikkerhed, hvad der skete. Andreas fik det sorte flag efter en episode med den svenske kører Anton Leek. Ifølge flere af dem, jeg har talt med, kørte Andreas bevidst hårdt op bag i Anton Leek og indkasserede derfor det sorte flag. Andre kilder siger, at det ikke var tilfældet.

I søndagens træning fortsatte bataljen mellem de to ved at Anton Leek bevidst kørte op bag i Andreas på vej ud i pitten. Ifølge mine kilder har Anton Leek fået en bøde på 5.000 kroner, samt 4 måneders karantæne for denne usportslige optræden. Meget ærgerligt, at de unge kørere på den måde lader temperamentet løbe af med sig – uanset den præcise baggrund for det!

Marco Sørensen blev næstbedste dansker på en 7. plads. Thomas Dam havde ellers også været rigtig godt kørende, og skulle starte nr. 7 i finalen her blev han desværre “kørt over” af en anden kører, og måtte udgå. Vibe Smed blev nr. 16, Jan Christensen nr. 17 og Julian Mengers nr. 20.

ICA Junior
Michael K. Christensen startede i flot stil med at vinde lørdagens to kval. heats. I prefinalen var der kommet mere gummi i banen, og Michael manglede fart, så han faldt tilbage til en 8. plads. I finalen gik det endnu mere baglæns, og han sluttede på en skuffende 15. plads – vistnok efter en punktering. Johan Jokinen leverede en flot præstation gennem hele løbet og sluttede på en 3. plads. Kevin Munkholm blev nr. 10, Søren Mosebo nr. 16, Bo Sørensen nr. 20, Dennis Hartmann nr. 23, Maiken Rasmussen nr. 24 og Kevin Magnussen nr. 32 – han startede ellers nr. 12, men fik sort flag i finalen.

ICC
Henrik Lilja blev bedste dansker. Han måtte udgå af prefinalen med en defekt på udstødningen. Fra en startplacering som nr. 27 i finalen kørte han sig op til en 12. plads – et flot resultat efter omstændighederne.

Formel Yamaha
Så vidt jeg har hørt, var der ingen danskere i top 10.

Det kunne ikke lade sig gøre, at få udleveret resultatlister efter løbet i Göteborg, og resultaterne er endnu ikke lagt på nettet. Indtil videre er har jeg derfor kun uddrag af resultaterne, sammen med referat fra nogle af klasserne.

Jeg formoder, at der senere kommer komplette resultater på www.team13.se.

Scroll til toppen