Jokinen og Stephansen til Italian Open

Nikolaj Bøllingtoft kørte i Frankrig, og af de andre internationalt orienterede danskere var det altså kun Johan Jokinen og Joachim Stephansen, der havde valgt at satse på sidste afd. af det italienske mesterskab. Johan startede godt men var meget uheldig i finalen, mens Joachim startede skidt, men kørte sig flot op i finalen.

Johan Jokinen til et tidligere løb i Italien – han har ikke været heldig i år!

Johan Jokinen er god til at køre i varme og med gummi i banerne. Med 42 graders varme til weekendens løb i Ugento, som ligger helt nede i den italienske “støvlehæl” var der masser af varme og gummi i asfalten til Johan. Han kvitterede med en 10. plads i tidtagningen, samt en 9. og 3. plads i de indledende heats. Det gav en god startplacering som nr. 8 til finalen, og farten var der til at komme længere frem.

I starten af finaleheatet var Johan (igen) uheldig og stødte sammen med en anden kører, så den ene styrestang blev bøjet. Han kunne fortsætte heatet, men kunne næsten kun dreje til den ene side, og måtte nøjes med en skuffende 19. plads i finalen til den 5. og sidste afdeling af Italian Open Masters. Johan har deltaget i alle 5 afdelinger, og har i 4 ud af de 5 afdelinger været i top 5 i et eller flere heats, men det er aldrig lykkedes at komme længere end til en 11. plads i finalen. Det bliver spændende at se om han kan finde både farten og heldet til Nordisk Mesterskab, som køres i Göteborg den 5. – 6. august.

Joachim Stepansen har været med i 4 af de 5 afdelinger, men er kun kommet videre til finalen i 2 afdelinger. Sidste gang blev han nr. 34 i finalen. Løbet i Ugento startede heller ikke for godt med en placering som nr. 27 i tidtagningen. Da der kun var 29 deltagere i Formula A, gik alle videre til finalen, hvor Joachim havde fundet farten. Han avancerede til en flot 10. plads, hans bedste resultat i Italian Open Masters 2005. Joachim deltager ikke i Nordisk Mesterskab.

Michael K. Christensen skulle have forsvaret sin 6. plads i det samlede mesterskab – og forsøgt at avancere til en podieplads – men deltog af uvisse årsager ikke. Jeg har i skrivende stund ikke kunnet få en kommentar fra teamet, men venter med stor nysgerrighed.

Samlede resultater
Italienerne er i undertal i toppen af Italian Open Masters – bortset fra ICC klassen, hvor de fleste kørere i klassen er fra Italien. I finalerne i Ugento var 12 ud af 40 top-10 kørere i ICA J, ICA, FA og ICC fra Italien. I det samlede mesterskab blev top 5 som følger:

ICA Junior
1. Albert Costa, E, Intrepid/Parilla
2. Charles Pic, F, Birel/Parilla
3. Markus Erikson, S, Tony Kart/Parilla
4. Kazeem Manzur, GB, Zanardi/Parilla
5. Sdenek Groman, CZ, Maranello/Parilla
10. Michael K. Christensen, DK, Gillard/Parilla
17. Marco Sørensen, DK, Birel/Parilla
30. Johan Jokinen, DK, Tony Kart/Parilla

ICA
1. Armando Parente, P, CRG/Maxter
2. James Calado, GB, Tony Kart/Vortex
3. Jaime Alguersuari, E, Intrepid/TM
4. Daniel Mancinelli, I, Tony Kart/Vortex
5. Antonio Piccioni, I, Tony Kart/TM

Formula A
1. Marco Ardigó, I, Tony Kart/Vortex
2. Edoardo Mortara, CH, Tony Kart/Vortex
3. Davide Foré, I, Tony Kart/Vortex
4. Oliver Oakes, GB, Gillard/Iame
5. Naoki Yamamoto, J, Tony Kart/Vortex
20. Nikolaj Bøllingtoft, DK, Parolin/Parilla
26. Joachim Stephansen, CRG/Parilla

ICC
1. Francesco Laudato, I, Birel/TM
2. Alessandro Piccini, I Tony Kart/Vortex
3. Manuel Cozzaglio, I, Tony kart/Vortex
4. Arjan Kievitbosh, NL, First/TM
5. Robert Dirks, NL, MS Kart/TM

Altså 7 ud af 20 mulige top 5 pladser på italienske hænder. Michael K. Christensen var eneste dansker i top 10 – synd han ikke kom med til sidste afdeling!

Scroll til toppen