Flot race på trods af håbløs tidsplan

3. og 4. afdeling af Dansk Super Kart i Roskilde, den 21-22. juni bød igen på et rigtig flot deltagerantal i de tre internationale klasser, KF3, KF2 og Kz2. Tidsplanen for løbet var desværre blevet presset endnu mere sammen, og det gav en del problemer.

Henrik Lilja (nr. 5) har fået meget stor konkurrence i KZ2 i år, men han kan endnu, og fører Dansk Super Kart efter de første 4 afdelinger. Foto: Karting I Billeder

Du kan se finalerne på DK4s hjemmeside – dk4.dk

40 deltagere i KF2, 38 i KZ2 og 26 i KF3 var mødt op til løbet på Roskilde Racing Center. Det blev en weekend med mange udfordringer for de 104 deltagere og deres mekanikere.

På den positive side fik deltagerne vist, at der er tæt konkurrence om topplaceringerne i alle klasser, der var en hel del publikummer på banen, og det er mit indtryk, at den direkte transmission af finalerne på DK4 gik planmæssigt (jeg har desværre ikke selv haft lejlighed til at se udsendelserne endnu).

KF3 – 26 deltagere
Nicolaj Møller Madsen lagde ud med at vise suveræn stil i lørdagens løb, hvor han vandt både prefinale og finale med et stort forspring til en meget velkørende Andreas S. Hansen, der helt tydeligt syntes godt om at køre løb på hjemmebanen i Roskilde.


Nicolaj Møller Madsen (nr. 17) var bogstavelig talt flyvende. Her over en af de kerbs på Roskilde banen, der som regel giver mange skader på karterne – da den skal køres henover, hvis tiden skal være hurtig nok. Foto: Karting I Billeder.

På tredjepladsen i både prefinale og finale om lørdagen kom Michelle Gatting, som ellers også kender Roskilde banen rigtig godt, men altså manglede det sidste for at overhale de to drenge.

4. pladsen i lørdagens finale blev taget af Thomas Krebs, mens prefinalesejren gik til Patrick B. Hansen.

På 5. pladsen kom Jens E. Winther, mens Jonas Hansen tog 5. pladsen i prefinalen.

Søndag gav følgende top 5 placeringer i KF3

Prefinale
1. Patrick B. Hansen
2. Jakob Kristensen
3. Nicolaj Møller Madsen
4. Kalle Andersen
5. Thomas Krebs

Finale
1. Jakob Kristensen
2. Thomas Krebs
3. Michelle Gatting
4. Lars Sørensen
5. Nicolaj Møller Madsen

Patrick B. Hansen førte ellers finaleheatet indtil få minutter før slutflaget, da han tabte kæden – fik sat den på igen, men sluttede langt nede i feltet.

Samlet top 5 i KF3
1. Michelle Gatting, 777 point
2. Nicolaj Møller Madsen, 762 point
3. Thomas Krebs, 753 point
4. Jonas Hansen, 749 point
5. Jakob Kristensen, 743 point

KF2 – 40 deltagere
Til løbet i Roskilde var der kommet en ny dreng i klassen, som fra start til slut viste, at han ikke havde brug for lang tid til at falde til. Den nye i klassen var Jakob Nørtoft, der fylder 15 senere på året, og derfor har kørt KF3 indtil nu. Jacob passer dog bedre i størrelsen til KF2 klassen, og var derfor rykket op.

Han lagde ud med at placere sig i forreste startrække efter tidtagningen, og sluttede på 2. pladsen i den afgørende finale både lørdag og søndag. Begge dage var han tæt på sejren, men om lørdagen var det en særdeles velkørende Mikkel Mac, der skruede gevaldigt op for tempoet på de sidste 5-6 omgange, hvor han indhentede og overhalede Jakob, der ellers havde fået et pænt forspring.

Om søndagen var det Jonas Sunke, der gav så meget gas, at Jacob ikke kunne følge med – både i prefinalen og finalen.


Jonas Sunke (nr. 48) gjorde det rigtig godt hele weekenden, og avancerede til en samlet 2. plads. Bag ham er Bo Sørensen (nr. 81), Dear Schilling (nr. 34), og så tror jeg det er Jakob B. Sørensen i midten med den hvide hjelm. Foto: Karting I Billeder

Mange af podiekandidaterne i KF2 var ellers udsat for forskellige former for uheld, så der blev byttet en del rundt på pladserne.

Top 5 lørdag blev

Prefinale
1. Bo sørensen
2. Jakob Nørtoft
3. Jakob B. sørensen
4. Michael E. Christensen
5. Toke Christensen

Finale
1. Mikkel Mac
2. Jakob Nørtoft
3. Dear Schilling
4. Bo sørensen
5. Jakob B. Sørensen

Top 5 søndag blev

Prefinale
1. Jonas Sunke
2. Jakob Nørtoft
3. Dear Schilling
4. Jakob B. Sørensen
5. Kevin Munkholm

Finale
1. Jonas Sunke
2. Jakob Nørtoft
3. Michael E. Christensen
4. Magnus F. Jørgensen
5. Jakob B. Sørensen

Samlet top 5 i KF2
1. Bo Sørensen, 742 point
2. Jonas Sunke, 735 point
3. Kevin Munkholm, 729 point
4. Rasmus Bastkjær, 728 point
5. Jakob B. Sørensen, 713 point

KZ2 – 38 deltagere
Der var lagt op til et rigtig spændende race i KZ2 klassen, hvor konkurrencen hele året har været helt i top.

Michael K. Christensen havde skiftet Formel BMW raceren ud med en KZ2, Ronnie Bremer havde fået lyst til en racer med lidt mere skud i end hans DTC Mercedes, og Svenske Andreas Forss havde sluttet sig til de mange andre gode kørere i klassen.

Weekenden startede med at Michael Ringstrøm i sin nye Energy kart viste stor klasse, da han vandt både prefinale og finale om lørdagen – endda med en stor afstand til Michael K. Christensen, som ellers havde god fart, men kiksede lidt i de afgørende starter.

Lørdag var det den Italienske GP fabrikskører Gian Piero Cavaciuti, der tog 3. pladsen i både prefinale og finale, mens Henrik Lilja kom ind som 4’er i begge de tællende heats. 5. pladsen tog Michael Bo Andersen sig af i prefinalen, mens Ronnie Bremer valgte at slå til som 5’er i finalen.

Lørdagens absolutte uheldige helt var Jan Christensen, der havde rigtig god fart, men blev offer for den håbløse tidsplan, da han efter et uheld i første kval. heat ikke kunne nå at få sin kart klar til sidste kval. heat, der blev kørt kun 20 min. efter første kval. heat. Det betød, at han ikke kvalificerede sig blandt de 34, der gik videre til de tællende finaler, hvorfor han mistede værdifulde point til det samlede resultat.

Søndagens top 5 blev

Prefinale
1. Henrik Lilja
2. Frederik Høyrup Hansen
3. Andreas Forss
4. Morten D. Jensen
5. Gian Piero Cavaciuti

Finale
1. Michael K. Christensen
2. Henrik Lilja
3. Andreas Forss
4. Gian Piero Cavaciuti
5. Michael Ringstrøm

Samlet top 5 i KZ2
1. Henrik Lilja, 786 point
2. Morten D. Jensen, 751 point
3. Michael Ringstrøm, 738 point
4. Gian Piero Cavaciuti, 724 point
5. Andreas Fasberg, 710 point

Der er lagt op til en spændende afslutning på serien i Grindsted den 30-31. august. Her er reglerne sådan, at der gives dobbelt point for finalen både lørdag og søndag. Det betyder, at der køres om i alt 600 point pr. klasse, hvorfor der stadig kan nå at ske store forskydninger i placeringerne.

Du kan se den samlede stilling, og resultaterne fra de tællende finaler på mylaps.com

Læs også artikel om forholdene i Super Kart serien

Scroll til toppen