Gode rammer om Ungdoms Cup i Søndersø

59 deltagere i de 3 Ungdoms Cup klasser – Cadett Mini, Junior og National A Junior – samt ca. 15 ROK kørere fik en hel del solskin til løbet den 28-29. juni. Dennis Petersen debuterede som speaker – med stor succes.

Her går starten til søndagens Cadett Junior finale med Nicklas Nielsen (11) og Jonas Lynge (56) i forreste startrække.

Du kan se mine billeder fra søndagens løb her – der er flere billeder på Karting I Billeder, og KHJ Racing har også lovet at lægge billeder på deres website.

Cadett Junior var igen den største klasse, med 26 deltagere

Endnu engang var Nicklas Nielsen helt i front stort set hele weekenden. I søndagens finale lå Kasper Larsen dog lige i bagkofangeren indtil nogle få omgange før afslutningen, hvor Kasper overhalede Nicklas. Nicklas så ikke helt tilfreds ud med Kaspers overhaling, og i sidste sving ud på langsiden før målflaget kastede Nicklas sin kart indenom Kasper, med det resultat, at de begge blev sænket så meget, at Lasse Sørensen og Martin Mortensen kunne køre forbi, og efterlade Nicklas som 3’er og Kasper som 4’er. Nu var det så den ellers altid smilende Kasper, der ikke var tilfreds med Nicklas’ overhaling.

Top 5 resultaterne i Cadett Junior blev som følger

Lørdagens finale
1. Nicklas Nielsen
2. Martin Mortensen
3. Lasse Sørensen
4. Kasper Larsen
5. Emil Bønnerup

Søndagens finale
1. Lasse Sørensen
2. Martin Mortensen
3. Nicklas Nielsen
4. Kasper Larsen
5. Jonas Lynge


Her er et par smilende junior-kørere før heatstart – efter heatstart var det desværre kun Martin, der smilede, da Kasper lige havde mistet en sejr, han havde kæmpet hårdt for. Til venstre Kasper Larsen og til højre Martin Mortensen.


Rasmus Martinussen var igen suveræn i Cadett Mini

Der var 16 Cadett Mini kørere til start i Søndersø. Endnu engang var Rasmus Martinussen suveræn fra start til slut, og vandt alle 4 tællende heat. Daniel Lundgaard fulgte dog tættere efter i flere af heatene end jeg tidligere har oplevet – måske var det fordi Rasmus Haugaard var kommet på som mekaniker, da Lundgaard senior var til DTC-løb i Padborg 🙂

Top 5 i Cadett Mini finalerne blev som følger

Lørdag
1. Rasmus Martinussen
2. Daniel Lundgaard
3. Thorbjørn Jørgensen
4. Søren Reimann
5. Patrick Mathiesen

Søndag
1. Rasmus Martinussen
2. Daniel Lundgaard
3. Thorbjørn Jørgensen
4. Jan Jønck
5. Søren Reimann


Her holder Rasmus Martinussen forrest på gridden, med Daniel Lundgaard lige bag ham (minierne starter på én lang række).

I National A Junior var der 17 kørere til start

Nicolas Beer, der førte serien inden løbet i Søndersø blev desværre udelukket, da hans motor blev kendt ulovlig efter teknisk kontrol om lørdagen. Konkurrencen om pladserne i National A Junior er meget tæt, så der var både god kørsel og fight, men desværre også unødig dramatik. Jannick Flygenring var endnu engang meget hurtig og stabil, og løb fortjent med to finalesejre, men han kom absolult ikke sovende til succesen. 

Der var en del sammenstød i starterne. I søndagens prefinale endte det med et stort sammenstød lige efter starten var gået, som betød at heatet måtte stoppes med rødt flag, og næste heat måtte sættes i gang, mens kørerne fik tid til at få repareret karterne, og selv komme til hægterne igen.

En kører som Christian Bossow var rigtig hurtig, og satte tiden om søndagen, men udgik af første heat med et knækket reedblad. Han var desuden ude for et grimt uheld i søndagens prefinale, som var med til at gøre ham lidt mere tilbageholdende i de søndagens finaler. Frederik Mortensen var også rigtig godt kørende, men var også i adskillige uheld – han vandt søndagens prefinale, men blev diskvalificeret i finalen efter et sammenstød.

Andreas Friis Larsen kørte et rigtig flot løb, og sluttede 3’er i begge finaler. Flere gange var han ellers langt nede i feltet, og satte hurtigste heattider på vej op. Lasse Poulsen var også rigtig hurtig, men havde også en del uheld, og sluttede længere nede i rækken både lørdag og søndag.

Top 5 i de to National A Junior finaler blev som følger

Lørdag
1. Jannick Flygenring
2. William Rimkratt
3. Andreas Friis Larsen
4. Christian Bossow
5. Frederik B. Thye

Søndag
1. Jannick Flygenring
2. Martin Milving
3. Andreas Friss Larsen
4. Kasper Kongshøj
5. Frederik B. Thye


Her går starten til søndagens prefinale med Jannick Flygenring (37) og Lasse Poulsen (9) i forreste række.

Du kan se alle resultaterne og den samlede stilling i Ungdoms Cup på mylaps.com

ROK Cup med rigtig godt race – desværre noget mangelfuldt informationsniveau

ROK klassen har efterhånden udviklet sig til en rigtig god klasse med god konkurrence og en fin løbskalender. Desværre er organisationen bag serien lidt bagefter med hensyn til resultatformidling – jeg kan ihvertfald ikke finde resultatlister hverken fra de enkelte løb eller fra den samlede stilling.

Jeg vil derfor nøjes med at fortælle, at Martin T. Nielsen kørte et fejlfrit løb og tog sejren i klassen. Jeg vil tro, at resultaterne på et tidspunkt bliver opdateret på klassens officielle hjemmeside – rok-cup.dk.


Her er det vinderen af løbet i Søndersø, Martin T. Nielsen, der bliver lykønsket af sin søster, Susanne, der kørte en flot 4. plads hjem i samme klasse. I baggrunden til højre, kan man lige skimte Allan Skov Larsen, der satte tiden, men fik overhalet i gul flagzone i første heat, og derfor måtte bruge de sidste heat til at kæmpe sig frem i feltet igen.Dennis Petersen viste storform som speaker. Han var med til at skabe en god stemning for tilskuerne, samtidig med at det var tydeligt, at han både har et godt kendskab til kørerne, og selv ved hvad der foregår på banen. Han kan godt få fast speaker-job, når han ikke selv vil rykke i gearstangen på sin KZ2 kart mere 🙂

Scroll til toppen