Flotte resultater i Belgien

6 danskere var med i 2. afd. af det Belgiske Mesterskab i Genk den 1-2. april. Michelle Gatting fik en flot 2. plads i Cadet, hvor Jacob Nørtoft blev nr. 5. Michael Sørensen (billedet) blev nr. 7 i ICA.

Her er det Michael Sørensen fra CRG Denmark, som på under løbet kørte hurtigste omgangstid.

Michelle Gatting gjorde det rigtig flot med en førsteplads i tidtagning og første kval. heat. Herefter fulgte en fjerdeplads i 2. kval. heat. Hun var desværre uheldig i første finale, hvor hun blev 11’er, men vandt herefter den sidste finale, og fik altså en samlet 2. plads.

Jacob Nørtoft blev nr. 2 i den første finale og nr. 11 i den anden fiinale. Det var nok til at bevare sin førsteplads i den samlede mesterskabsstilling.

Også Nils Vestergaard og Thomas Dam deltog i løbet. De sluttede som hhv. nr. 14 og 18 i ICA.

Du kan se alle resultater på animis.be

Fra CRG Denmark har jeg modtaget nedenstående referat fra løbet.

CRG Denmark deltog i weekenden med tre kørere i det Begiske Mesterskabs anden afdeling på den nye bane i Genk.

Michael Sørensen kørte i ICA sin anden afdeling af mesterskabet, og det med overbevisende kørsel. Han var under den indledende træning med helt fremme, men blev under tidstagningen ramt af uheld hvilket resulterede i en lidet flaterende startplacering som nr. 23 til første kvalheat.

I første kvalheat fik han dog sat tingene på plads med et avancement fra 23’ende til en 6. plads. Hans to kvalheat magede sig således at han til første finale skulle starte som 7’er. Heatet blev afviklet i god ro og orden med en sikker syvendeplads til Michael.

Til anden finale blev der foretaget lidt småjusteringer på setuppet, og Michael var meget opsat på at avancere yderliger. Fra start af heatet blev det klart at setuppet var helt rigtigt. Michael kørt sig hurtigt forbi den første hindring til toppen. Da 5’eren skulle passeres gik noget galt og han endte i hegnet. Efter at have trukket karten fri og fået den igang igen, var feltet kørt forbi og han skulle så køre sig op gennem feltet. Han sluttede på en 13’ende plads, hvor han undervejs på turen op gennem feltet kørte tider der var 2-3 tiendedele hurtigere end den førende.

For Maiken Rasmussen var der tale om debut i ICA klassen. Maiken havde en god træning op til tidstagningen, hvor hun præsterede en tid til en 17’ende plads i første kvalheat. Gennem sine kvalheat, hvor hun skulle køre sine første starter i ICA klassen, avancerede hun 2 pladser så hun skulle starte 15’ender til første finale.

Desværre for Maiken endte første finale med en afkørsel under starten. Anden finale skulle så startes bagest i feltet, men et defekt tændrør betød at hun ikke kom med feltet ud på første omgang. Hun var således en omgang bagud under hele heatet, men formåede, trods sin uheldige start, at præstere kørsel som lover rigtigt godt for fremtiden.

Jacob Nørtoft skulle til Belgien og forsvare sin førsteplads i den samlede stilling, og var fra start sat op til løbet. En skidt tidstagning hvor hans taktik desværre viste sig at være forkert, betød at han skulle starte 4’er i første kvalheat. Resultaterne fra de to kvalheat rsulterede i et avancement til en start position som 3’er til første finaleheat. Her gentog han bedriften fra Mariembourg og kom ud af første sving som 1’er. Desværre blev han passeret af Beitske Visser, Hollandsk pige som giver gas, og sluttede dermed som 2’er i første finale.
Til anden finale var alt tegnet og tilrettelagt til at 2’eren skulle laves om til en 1’er. Under starten i pitlane sker der desværre for Jacob bare det at hans kobling får defekt, og finaleheat stopper for ham allerede inden det er gået igang.


Her går starten til et heat i Cadet klassen, med Jacob Nørtoft (44) på 1. pladsen.

Alt ialt en rigtig god tur for Teamet hvor Michael fik en flot samlet 7’ende plads, Maiken lavede en rigtig god figur i sit debutløb og Jacob, trods sit uheld forsvarede sin føring i det samlede mesterskab. Udover den flotte kørsel Teamets kørere leverede, kunne Teamet også glæde sig over tilgangen af Danny Andersen som skal være mekaniker for Jacob resten af sæsonen.

CRG Racing Team Denmark
crgdenmark.dk (under opbygning!)

Scroll til toppen