DASU Ungdoms Cup

De 31, 10 og 33 deltagere i hhv. Formel Junior, Pop 2 og Pop 1, fik prøvet næsten al slags vejr til første og anden afd. af Ungdomscuppen. Det gav den i forvejen skarpe konkurrence en ekstra dimension, som var med til at rigtig mange forskellige kørere blandede sig i topstriden.

Her er det Lars Sørensen fra GGK, som vandt lørdagens løb i flot stil. Søndag var han også med helt fremme, men måtte indkassere et sort flag for en uregelmæssig overhaling. Foto: Karting i Billeder.

I weekenden den 8-9. april blev første afdeling af Ungdoms Cup, samt ROK Cup og Rotax Max Challenge DK kørt på Roskilde Racing Center.

DASU Ungdoms Cup er det tætteste de nationale undomskørere kommer på en DM serie for klasserne Formel Junior, Pop 2 og Pop 1. Serien køres over 3 weekender, med seperate løb lørdag og søndag. Der kåres vindere for hvert løb, og samlede vindere af serien efter sidste afdeling.

Det eneste vejr, der ikke blev prøvet til løbet i Roskilde var godt vejr 🙂

Formel Junior – 31 deltagere
Også i år ser der ud til at blive meget skarp konkurrence om pladserne i Formel Junior. Det meget skiftende vejr gav store udfordringer for både kørere og mekanikere, der hele tiden måtte gætte sig frem til banens beskaffenhed, og den deraf følgende optimale opsætning.

Ofte er der rigtig mange gengangere i top 10 på de to løbsdage i Ungdoms Cuppen. Til løbet i Roskilde var der 5 kørere, som formåede at komme i top 10 begge dage. Jonas Hansen fra SKK var den mest stabile – her er de 5, der var med i top 10 begge dage:

Jonas Hansen, SKK, blev nr. 2 lørdag og nr. 1 søndag
Jacob Simonsen, SKK, blev nr. 3 lørdag og nr. 5 søndag
Frederik Mortensen, RGK blev nr. 6 lørdag og nr. 8 søndag
Kasper Larsen, TMSK, blev nr. 10 lørdag og nr. 9 søndag

Her er det Nicolas Beer (27) foran Kevin Rossel (91) og Frederik Mortensen (5). Foto: Karting i Billeder.

Se alle resultater og lidt billeder fra løbet i Roskilde her

Pop 2 – 10 deltagere
Det ser ud til at successen for Rotax Max Junior, som samlede 24 deltagere til Jysk/Fynsk Mesterskab sidste weekend, er gået hårdt ud over Pop 2, som var en stor klasse i 2005. Der var kun 10 deltagere i klassen, som heldigvis alligevel fik kørt et god race.

Nanna Götche var den eneste kører, der kom i top 3 begge dage. Hun fik en 2. plads om lørdagen og en 3. plads om søndagen.

3. Nanna Götche, LUG

Her er det Magnus Rasmussen (2) foran bl.a. Nanna Götche (9), Jacob Ingrish (27) og Jannik Lund Andersen (7). Foto: Karting i Billeder.

Pop 1 – 33 deltagere

Også i Pop 1 var der rigtig skarp konkurrence om pladserne. I søndagens tidtagning var der f.eks. kun 5/100 sek. mellem nr. 1 og nr. 3 – selvom banen var halvvåd. I lørdagens tidtagning satsede ca. halvdelen af feltet på regnvejrsdæk, mens den anden halvdel satsede på slicks. Søndag var der 5 kørere på slicks. Begge dage viste det sig at være bedst med slicks. Det blandede vejr gav også en del uheld, men heldigvis ingen alvorlige skader.

Ligesom i Pop 2, var der 5 kørere, som formåede at komme i top 10 begge dage. Nick Madsen fra HGK var den mest stabile med en 1. plads lørdag og en 5. plads søndag – her er de 5, der var i top 10 begge dage::

Nick Madsen, HGK, blev nr. 1 lørdag og nr. 5 søndag
Mikkel Andersen, HM, blev nr. 4 lørdag og nr. 3 søndag
Philip Thøgersen, HGK, blev nr. 7 lørdag og nr. 2 søndag
Nikolaj Rasmussen, GGK, blev nr. 8 lørdag og nr. 4 søndag
Mathias Winter, HM, blev nr. 9 lørdag og nr. 7 søndag

Der var rigtig mange, der blandede sig i kampen om topplaceringerne, så der er ingen tvivl om at også Pop 1 går en spændende sæson i møde.

Her er det Mikkel Andersen (34) foran Mike Hansen (6). Foto: Karting i Billeder.

Karting i Billeder har som sædvanlig mange gode billeder fra løbet – dem kan du se og bestille her

Kommende løb
Næste løb for de nationale ungdomskørere er 1. afdeling af Sjællandsmesterskabet, som køres på Københavns Gokartbane den 29-30. april. I den weekend køres der også Jysk/Fynsk Mesterskab, men uden deltagelse af Formel Junior og Pop 1, så mon ikke en del af kørerne fra vest tager turen over bæltet, ligesom dem fra øst gjorde til Jysk/Fynsk Mesterskab i Vojens, hvor de ikke selv skulle køre.

Inden da køres 1. og 2. afdeling af Peugeot Super Kart i Thy (for de internationale klasser ICA Junior, ICA og ICC). Her er der formentlig også nogle af Pop 1 kørerne der vil deltage. Det løb er den 22-23. april.