Første Ungdoms Cup med nye klasser

Cadett Mini (8-10 år), Cadett Junior (10-14 år) og National A Junior (12-16 år) er de tre nye klasser i DASU Ungdoms Cup – det uofficielle Danmarks Mesterskab for nationale ungdomskørere. De 2 første ud af 6 afdelinger blev kørt i Korsør den 31/5 – 1/6.

Cadett Junior præsenterede det største felt, med 26 kørere i klassen. Forrest er Nicklas Nielsen (11) og Lasse Sørensen (15), der tog 1. og 2. pladsen i prefinale og finale både lørdag og søndag.

Ændringer i pointberegningen
I forhold til tidligere år, er der ændret i pointberegningen til Ungdoms Cup – efter samme princip som til Dansk Super Kart:

• Resultaterne af de to kvalifikationsheat fastlægger startplacering til både prefinale og finale
  • Kun prefinale og finale er tællende til det samlede mesterskab
  • Alle 6 prefinaler og finaler tæller – ingen resultater kan smides væk
  • Resultaterne af de sidste to afdelinger tæller dobbelt

Der er ingen tvivl om, at ændringerne i pointberegningen sikrer, at der stadig vil være spænding om en del resultater til sidste afdeling.

Cadett Mini – 17 deltagere
Klassen for de 8-10 årige er den eneste af de 3 Ungdoms Cup klasser, der ikke er ny, men bare har fået nyt navn. Tidligere hed klassen Cadetti, men kørte med samme motortype. Der er kun kommet nogle få ændringer i reglementet i forhold til sidste år, men i år er klassen blevet officiel deltager i Ungdoms Cuppen.

Klassen kom rigtig godt fra start som deltager i Ungdoms Cup. Der blev kørt flot race begge dage. Rasmus Martinussen var den helt dominerende kører både lørdag og søndag. Kun nogle motorproblemer i søndagens finale forhindrede ham i at gøre rent bord. I den sidste finale ville motoren pludselig ikke køre, men efter et lille stykke tid – hvor han havde været nødt til at slippe 2 konkurrenter forbi, kom der gang i motoren igen, og han kunne køre i mål på en 3. plads. Ellers havde han vundet alt hele weekenden.

Kevin Suenson kørte ellers også nogle rigtig gode race, og i søndagens prefinale så det en overgang ud til, at Kevin skulle indhente Rasmus Martinussen på 1. pladsen, men så fik Rasmus øje på Kevin, og trak fra igen.

Cadett Mini starter alle på én række, for at undgå uheld i starterne. Rasmus Martinussen (5) var suveræn hele weekenden.

Cadett Junior – 26 deltagere
Den tidligere meget populære Formel Junior klasse, som kørte med 85 ccm motor af mærket Raket, er i år blev udskiftet i Ungdoms Cup sammenhæng med Cadett Junior, der kører med samme 60 ccm motor som Cadett Mini. I juniorklassen køres der uden begrænsende flanger og med en anden/større karburator. Med det nye reglement er klassen stort set identisk med tilsvarende klasser syd for den Danske grænse.

Selvom det første løb bød på færre deltagere end der tidligere var i Formel Junior klassen til samme løb, syntes jeg godt man kan kalde klasseskiftet en succes. Konkurrencen er ligeså tæt som den var i den gamle Formel Junior klasse, og med de nye motorer er der et mere ensartet udgangspunkt for konkurrencen.

Nicklas Nielsen var, ligesom til tidligere løb i år, suveræn i klassen. Kun Lasse Sørensen var lejlighedsvis i nærheden af Nicklas, men blev aldrig en rigtig trussel for vinderen af samtlige heat både lørdag og søndag. På de efterfølgende pladser var der til gengæld en tæt og intens fight om placeringerne.

Samlet top 5 i Cadett Junior efter de første to afdelinger er

1. Nicklas Nielsen
2. Lasse Sørensen
3. Jonas Lynge
4. Martin Mortensen
5. Nicklas Ingemann

På trods af den tætte konkurrence så det ud til at de 25 drenge, en enkelt pige (Olivia Gaardbo, som ligger samlet nr. 8 efter de første 2 afdelinger), og ikke mindst de medfølgende familier også hyggede sig mellem heatene og nød det gode vejr.

Her er den kvindelige del af familien Måløe samlet ved siden af skrueteltet, som blev anvendt til familiens yngste repræsentant i sporten – Oliver Måløe.

Oliver havde fået kompetent hjælp i skrueteltet af Michelle Gatting og hendes mekaniker i KF3 Ivan Holmstrøm. Han måtte nøjes med en 23. plads i den skrappe konkurrence, men så ud til at hygge sig alligevel.

National A Junior – 16 deltagere

Det er en svær opgave, at løfte arven efter de tidligere Pop-klasser, som i en lang årrække har været meget populære i Danmark. Der køres med samme karter og motorer som i KF3, og da motorerne kun har eksisteret siden 2007, er der endnu ikke meget brugt udstyr til salg.

Derfor var 16 deltagere til første afdeling af Ungdoms Cup ikke så ringe endda. De 16 kørere gav også hinanden rigtig god konkurrence.

Lørdag var det Jannick Flygenring og Nicolas Beer der startede med at fordele de to første pladser imellem sig. I de to tællende heats satte Nicolas dog tingene på plads, da han vandt både prefinale og finale. I prefinalen udgik Jannick efter 6 omgange som nr. 16, mens han blev nr. 4 i finalen. I stedet var det Kasper Kongshøj og Frederik Mortensen, der blev hhv. nr. 2 og nr. 3 – Kasper 2 i prefinalen og Frederik 2 i finalen.

Søndag fik Nicolas Beer en dårlig tidtagning – 3/10 langsommere end Jannick Flygenring på 1. pladsen, rakte det kun til en 9. plads. Efter Jannick i tidtagningen kom William Rimkratt-Milkowski, Andreas Friis-Larsen og Kasper Kongshøj.

Jannick Flygenring fortsatte søndagen hvor han startede, og vandt alle søndagens 4 heat. Nicolas Beer fik dog arbejdet sig fremad i feltet, og fra en startplacering som nr. 11 i prefinalen sluttede han prefinalen som nr. 3 og finalen som nr. 2. Frederik Mortensen havde store problemer med sin karburator om søndagen, men mekanikerne fik styr på tingene, så Frederik kunne køre i mål som nr. 2 og 4 i søndagens prefinale og finale.

Her går starten til et af søndagens National A Junior heats, med Jannick Flygenring (37) i pole position og med Andreas Friis-Larsen (5) på 2. pladsen.