Fuldt hus i de gamle klasser til JFM

Formel Junior, National A, Futura og KZ2 (ICC) trak fulde huse til første afdeling af Jysk/Fynsk Mesterskab i Vojens den 21-22. april.  Formel Yamaha var pænt besat, mens felterne i Pop1, KF2 og KF3 var noget tynde.

Her går starten til et National A heat med Dennis Petersen (6), Jan Christensen (87) og Michael Kristensen (2) først rundt på opvarmningsomgangen. Både Dennis Petersen og Jan Christensen kørte KZ2 om søndagen. 

Leveringsproblemer og høje omkostninger ved de nye KF klasser havde tilsyneladende fået flere kørere, der ellers ville have kørt KF2 (ICA) til at køre National A. Samtidig havde KZ2 (ICC) klassen overtaget rollen som den klasse flere National A kørere deltog i til søndagens løb.

Det betød at National A feltet var det stærkeste, der længe er set, samtidig med at der var 32 deltagere i KZ2 – så mange kørere med gear på karten har jeg aldrig set til et Dansk løb.

National A
Dennis Hartmann satte tiden med en kanon-omgang, der var godt 2/10 hurtigere end Jan Christensen på 2. pladsen og 3/10 hurtigere end Michael Kristensen på 3. pladsen.

Jan Christensen røg desværre af banen sammen med Dennis Petersen (der startede 8’er) da starten gik til første heat, og selvom de begge havde farten, og sluttede sidste heat som nr. 1 og 2, så var det ikke nok til at de kom på podiet.

Michael Kristensen og Dennis Hartmann kørte stabilt hurtigt, og slap for afkørsler. De skiftedes om første og andenpladsen i de to første heat men måtte altså vige pladsen for to af de gamle ICA kørere – Dennis Petersen og Jan Christensen – i sidste heat. Michael Kristensen tog 3. pladsen og dermed dagens samlede sejr, mens Dennis Hartmann fik en 5. plads og blev dagens samlede 2’er.

Du kan se alle National A resultater her

Her er National A vinderne: 1. Michael Kristensen, 2. Dennis Hartmann, 3. Finn (Fudi) Kristensen, 4. Andreas H. Jensen, 5. Sebastian Salinas.

Formel Junior
Nicolas Beer fra Korsør Karting Klub satte tiden foran Christian Sørensen fra Grindsted Gokart Klub og Kevin Rossel fra Vojens Karting Klub. Der var under 1/10 sekund mellem Nicolas og Kevin, og herefter kom Christian Bossow, Nicklas Nielsen og Frederik Jensen inden for den næste 1/10 sek. så der var lagt op til endnu et tæt løb i Formel Junior.

Det blev da også et både spændende og dramatisk løb, med en hård kamp om stort set alle pladser i feltet. Nicolas fik den samlede sejr efter 3 førstepladser og en 2. plads, men det var absolut ikke uden kamp. Kampen kostede formentlig også Christian Sørensen topplaceringen i det Jysk/Fynske Mesterskab, da han måtte en tur i sandet efter en nærkamp med Nicolas – han havde en 4. plads og en 2. plads inden han røg af banen og sluttede som nr. 26. I sidste heat kørte han sig igen op til en flot 2. plads, men da de øvrige topkørere også lavede en kanonindsats var det Kevin Rossel holdt den Jyske fane højest og kunne indtage 2. pladsen efter to 3. pladser, en 1. plads og en 4. plads.

Christian Bossow tog 3. pladsen og Nicklas Ingemann blev den højest placerede debutant på 4. pladsen. Nicklas kørte Cadetti sidste år, så det er kun i Formel Junior sammenhæng, at han er ny. På 5. pladsen kom Jannick Flygenring.

Du kan se alle Formel Junior resultater her

Her er de 5 glade Formel Junior vindere: 1 Nicolas Beer, 2 Kevin Rossel, 3. Christian Bossow, 4. Nicklas Ingemann, 5. Jannick Flygenring.

Pop 1
Som nævnt indledningsvis, var Pop 1 feltet noget mindre end tidligere år. Blandt de 13 deltagere var Anders Elkjær meget suveræn. Han satte tiden med et forspring på over ½ sekund til Mathias Lehrmann, som ellers var en af de kørere, jeg havde størst forventninger til inden løbet.

Anders blev ved med at være suveræn hele dagen. Han vandt alle 4 heat uden at være presset nævneværdigt, og efter motoren var blevet kontrolleret og fundet i orden, kunne han indtage en velfortjent førsteplads.

Der var til gengæld mere kamp om de efterfølgende pladser – 9 forskellige kørere nåede at få top-5 placeringer inden det endelige resultat var på plads.

Du kan se alle Pop 1 resultater her

Her er Pop 1 vinderne: 1. Anders Elkjær, 2. Mathias Lehrmann, 3. Chris Bonde Sørensen, 4. Allan Skov Jensen, 5. Michael Markussen.

Futura
Der var fuldt hus i Futura klassen, og en god fight om pladserne. Kenneth Borgen satte tiden 2/10 sek. foran Lasse Petersen, herefter kom Marc Lykke, Mikkel Nicolaisen og Jan Andreasen.

Kenneth Borgen var stabil hele dagen, og efter 4 heatsejre kunne han for første gang i karierren stille sig allerøverst på sejrspodiet. Dennis Ladefoged kom fra en 6. plads i tidtagningen til en 3. plads i første heat og fire 2. pladser, hvorefter han kunne indtage næste plads på podiet.

Marc Lykke var også stabil, og tog en 2. plads, en 3. plads og to 4. pladser – og dermed den samlede tredjeplads. Uden at kende alle kørernes alder, vil jeg tro at Marc var en af feltets absolut yngste kørere.

Du kan se alle Futura resultater her

Her er vinderne af Futura klassen: 1. Kenneth Borgen, 2. Dennis Ladefoged, 3. Marc Lykke, 4. Jan Andreasen, 5. Lasse Petersen.

Formel Yamaha
Der var 19 deltagere i Formel Yamaha. På de første 3 pladser var der næsten ingen slinger i valsen. Tidtagningen sluttede med rækkefølgen Kristian Asaa, Christian Hansen og Kent Jensen. I alle 4 heat blev top 3-stillingen Kristian Asaa, Kent Jensen og Christian Hansen. På de efterfølgende pladser var der noget mere udskiftningen mellem placeringerne.

Du kan se alle Formel Yamaha resultater her

Her er Formel Yamaha vinderne: 1. Kristian Asaa, 2. Kent Jensen, 3. Christian Hansen, 4. Richard Thøstesen, 5. Tommy Jespersen. 

KZ2 (tidligere ICC)
I klassen for 125 ccm gearkarter skilte Henrik Lilja og Morten D. Jensen sig markant ud. Henrik satte tiden 4/1000 sek. foran Morten. Herefter var der et spring på over ½ sek. til lokale Per S. Jørgensen.

Der var hele 32 deltagere i klassen – heraf flere af sidste års ICA kørere, som fik løbsdebut i gearkart, f.eks. Thomas Dam og Dennis Petersen, der blev hhv. 4 og 5 i tidtagningen.

Det var veteranerne, der dominerede løbet, men som nr. 6, 7 og 9 sluttede gear-debutanterne Rasmus Rasmussen, Dennis Petersen og Thomas Dam. Rasmus kørte sit første gokartløb i år, og sad for første gang nogensinde i en gearkart fredagen før løbet Dennis Petersen kørte National A om lørdagen og Thomas Dam havde blot skiftet KF2 karten ud med KZ2 karten til weekendens løb, og kører formentlig Super Kart i KF2, men det bliver spændende at se om nogle af de nye kan give Lilja og de andre veteraner ny kamp om gearkarttronen i 2007.

Du kan se alle KZ2 resultater her

Her er vinderne i KZ2: 1. Henrik Lilja, 2. Morten D. Jensen, 3. Michael Bo Andersen, 4. Frederik Høyrup Hansen, 5. Kristian Jepsen.

KF2 (tidligere ICA)
Det var tydeligt at se virkningen af de store problemer der er med at få de nye KF motorer leveret. Kun 9 kørere stillede op i KF2, heraf havde 4 af kørerne først lige fået deres motor hjem lige før løbet – lejede eller købte.

Andreas Fasberg, der kører bl.a. Tysk Mesterskab i KF1 (Formula A) satte tiden med ca. 2/10 sek. til debutanten Dear Schilling, der igen var ca. 1/100 hurtigere end Nikolaj Rasmussen, som også er nyoprykker. Herefter var der et spring på ca. ½ sek. til Jelan Nielsen, som sluttede 2006 sæsonen rigtig flot i ICA klassen.

Det blev de 4 kørere, der dominerede dagen, med en Jonas Sunke, der kom tættetere og tættere på efterhånden som dagen skred frem.

Andreas var hele tiden lidt hurtigere end de andre 3 i fronten, som til gengæld var meget jævnbyrdige.

Du kan se alle KF2 resultater her

Her er podiebilledet fra KF2, som desværre ikke er den rigtige rækkefølge, da der var gået kludder i den lange deltagerliste 🙂 1. Andreas Fasberg (Zanardi), 2 Jelan Nielsen (Birel til venstre), 3. Nikolaj Rasmussen (Intrepid), 4. Jonas Sunke (Birel til højre) 5. Dear Schilling (ikke på billedet)
– Jannie Johansen, der står som nr. 4 fik først motor lige før løbet, og kunne ikke få det til at køre ordentligt. Hun blev nr. 6.

KF3
Feltet i KF3 var endnu tyndere besat end KF2 feltet – kun 8 deltagere var mødt op, heraf 6 fra de Jysk/Fynske klubber. En af de mest rutinerede, Bo Sørensen satte tiden med knap 2/10 til Thomas Krebs. Bo vandt første heat, efterfulgt af Michael E. Christensen, som var blevet sidst i tidtagningen, men fik mere og mere fart på som dagen skred frem.

Michael vandt de næste to heat foran Jacob Kristensen, mens Bo måtte af banen i begge heat og fik sort flag i det ene af de to heat, hvorfor han måtte nøjes med en slutplacering som nr. 5.

Du kan se alle KF3 resultater her

Her er vinderne i KF3: 1. Jacob Kristensen, 2. Michael E. Christensen, 3. Patrick Hansen, 4. Thomas Krebs, 5. Bo Sørensen.

Vi må håbe på noget større felter og bedre race i KF2 og KF3 når der skal køres 1. og 2. afdeling af Peugeot Super Kart i Grindsted den 12-13. maj. I skrivende stund er der 14 tilmeldte i KF3 og 23 tilmeldte i KF2. Se mere på grindstedgokartklub.dk.

Scroll til toppen