GGK Jubilæum med 35 klassiske karter til start

Her går starten til A-finalen for de klassiske karter. I forreste række er det Tommy Schröter (28) og Ronnie Bremer (1).

Se flere billeder af de klassiske karter her

Det var skønt at se og høre de gamle karter med 100 ccm motorer drøne afsted – og smilene på både kørere og tilskuere var ikke til at tage fejl af

Hele 35 kørere stillede op til opvisningsløbet i de klassiske karter, som alle skulle være fra år 2000 eller tidligere. Hovedparten af deltagerne var af lidt ældre årgang, men også nogle af de lidt yngre kørere stillede op i klassen.

Selvom det var et opvisningsløb, og der blev passet fornuftigt på hinanden, så var der ingen tvivl om at der blev kæmpet godt om placeringerne.

Sejren i A-finalen gik til Grindsted køreren Allan Hansen, men det var absolut ikke uden kamp til stregen

Allan Hansen havde været blandt de hurtigste hele dagen, men både kørere som Ronnie Bremer, Gert Munkholm, Tina Bang Jørgensen, Michael Junker og Tommy Schröter havde også vist hurtighed på banen.

Allan -hansen -munkholm -bremer 640

Her er Allan Hansen (48) i sin PCR kart, foran Gert Munkholm og Ronnie Bremer.

Gert Munkholm, Ronnie Bremer og Michael Junker lavede blandt andet et fantastisk flot race i et af de indledende heats. Her fik Gert Munkholm desværre skruet lidt for langt ind på sin karburator, så motoren satte sig og han udgik.

Tina Bang Jørgensen havde også været forrest i sine indledende heats, men det var tydeligt at se at nakkemusklerne ikke var vant til at skulle holde hovedet lige når det bliver presset med stor G-kraft i de hurtige sving på bløde dæk.

I A-finalen kunne Gert Munkholm ikke nå at få sin PCR kart klar efter motoren havde sat sig, da Tina Bang Jørgensen samtidig var godt træt i nakken, så blev de to enige om at Gert kunne køre finalen i Tinas DINO. Her førte Gert i længere tid finalen, indtil han måtte udgå med et knækket reedblad på DINO motoren. Den gamle verdensmester nåede dog at få vist, at han stadig kan give gas.

Junker -forrest 640

Her er Michael Junker (56) foran Søren Madsen (14), Allan Hansen (48) og Ronnie Bremer (1) i starten af A-finalen.

Tiderne i de klassiske karter var også rigtig gode – Ronnie Bremer satte hurtigste tid i finalen med 37.2. Til sammenligning kørte den hurtigste KZ2 kart i LeMans løbet 36.6, så der blev givet gas i de gamle karter.

Top 5 i A-finalen blev

1. Allan Hansen, PCR
2. Ronnie Bremer, Birel
3. Michael Junker, Cobra Kart (tror jeg)
4. Tommy Schröter, Haase
5. Jacob Gejl, Birel

Top 5 i B-finalen blev

1. Dan Sørensen, Kosmic
2. Michael Kristensen
3. Michael Schröter, Haase
4. David Falch, CRG
5. Thomas Dam (forklædt som Morten Dehn), Mike Wilson Kart

34 hold i de forskellige LeMans klasser

Der blev kørt 1 times LeMans løb med hold i 4 forskellige klasser. Jeg er ikke sikker på om jeg forstår resultaterne fra listerne korrekt, så dem vil jeg afholde mig fra at kommentere på.

Det så ud til at kørere og mekanikere hyggede sig med LeMans løbet, hvor der var indlagt 4 obligatoriske pitstop.

Du kan se alle resultater fra jubilæumsløbet på amigoo.se

Se flere billeder af de klassiske karter her

Scroll til toppen