Uheldig EM-weekend for danskerne

Danskerne triumferede i kvalifikationsheatene i KF-junior, men var uheldige i prefinalen og finalen. Her er det Christian Lundgaard (208), der fører feltet an i et af de indledende heats. Foto: Davide Pastanella.

Weekenden var for danskernes vedkommende præget af uheld både i form af tekniske defekter og sammenkørsler, hvilket resulterede i at ingen af de danske drenge opnåede en podieplacering.

Lørdagens KF-Junior heats startede godt ud, da den danske Ricky Flynn kører Noah Watt indtog en 2. plads i sit første kvalifikationsheat.

Allerede i Christian Lundgaars og Frederik Vestis første kvalifikationsheat viste de to danskere, hvad de kunne. Begge danskere skulle starte i inderbanen, Vesti på en 5. plads og Lundgaard lige bag ved på en 7. plads. Da starten går ligger danskerne 3 og 4. Allerede på nogle af de første omgange overhaler Vesti Konsta Lappalainen og spanske Marta Garcia og indtager 1. pladsen.

Lundgaard indhenter Vesti da han på en omgang både overhaler Sun Yue Yang og Sami Worship. Efter også at have overhalet Haapalainen ligger de to danskere i front med et godt forspring. I midten af heatet indtager Lundgaard første pladsen, han får dog konkurrence da Vesti på sidste omgang kommer tæt på igen og overhaler, det lykkes dog Christian Lundgaard at overhale igen og de to danskere ender 1 og 2.

Lundgaard scorerede endnu en første plads i hans andet heat, mens Vesti sluttede som 4.

Hele tre danskere var med i A-C gruppens heat: Noah Watt, Christian Lundgaard og Frederik Vesti. Allerede da starten går ligger alle tre danskere i top 5. Noah vinder heatet, Vesti og Lundgaard ender 5 og 7 efter at have haft interne fights gennem hele heatet.

I KF-Junior gruppen C-D ender det ærgerligt for Noah, som ellers igen sluttede på en 2. plads, men måtte diskvalificeres på grund af en ledning, der var røget af uniloggeren.

I lørdagens andet sidste KF-Junior heat var der igen tre danskere med. Her var det dog kun Christian Lundgaard der lige nøjagtig formåede at komme i top fem, mens Vesti endte 6 og Mikkel Höyer på en 15. plads.

Watt slutter lørdagens sidste KF-junior heat af på en 9. plads.

Mikkel Höyer måtte en tur i 2. chance, men formåede at køre sig 6 pladser op og sikrede sig derved lige præcis en 34 plads som startplacering i prefinalen.

Alle 4 danske KF-junior kørere var altså med i prefinalen og finalen. Vesti klarede sig bedst af danskerne og sluttede prefinalen på en 7. plads, Christian 10, Mikkel 31 og Noah er igen uheldig og slutter som 33 efter at være blevet skubbet ud i græsset på sidste omgang.

Ingen danskere var blandt top 10 da finalen var kørt. Noah Watt havde kørt sig op til en 24. plads efter kun 2 omgange men er igen uheldig, da han hænger på en konkurrent og ryger ned tilbage på en 32. plads. Vesti var også ramt af uheld da han på sidste omgang bliver skubbet af banen og udgår. Watt slutter heatet på en 23. plads, Lundgaard på en 13. plads og Höyer som 30.

Nielsen og Røes blandt toppen i KF

I KF klassen var det Nicklas Nielsen, Casper Røes og Andreas Jochimsen, som var de danske repræsentanter.

Lørdagens første KF heat starter godt ud med en dansk vinder, nemlig Nicklas Nielsen. Casper Røes ender heatet på en 3. plads og Jochimsen på en 19. plads.

Nielsen og Røes’ andet heat ender dog noget mere uheldigt, da Røes er helt oppe og snuse til en anden plads, men må desværre slutte helt nede på en 15 plads. Nielsen ligger også 1’er med et stort gap ned til 2. pladsen helt ind til sidste omgang, hvor 4 konkurrenter kommer forbi og Nielsen ender altså på en 4. plads.

Heldet vender dog tilbage igen, da Nielsen slutter sit 3. heat på en første plads og Casper er med på en 2. plads med et stort gap ned til de næste.

Røes og Nielsens sidste heat ender ærgerligt for Nicklas, som må udgå fra en første plads på grund af en sprunget kæde og han ender dermed sidst. Casper holder første pladsen et godt stykke tid efter Nicklas er udgået, men bliver desværre overhalet af Ben Hanley, da der kun er en halv omgang tilbage. Casper ender altså på en 2. plads.

Andreas Jochimsen sluttede sine kvalifikations heats på henholdsvis 19, 12, 10 og 17 og skulle derfor starte 7’er i søndagens 2. chance heat. Desværre måtte han, efter en ellers god start, slutte på en 15 plads og vinke farvel til en plads i finalen.

I prefinalen skulle Nicklas starte 10 og Casper 15. Nicklas slutter prefinalen som 9’er og Casper ender som 13’er.

Finalen starter uheldigt ud for Casper, som bliver presset ud i græsset af en konkurrent og holder på tværs af banen. Han kommer i gang igen, nu som nr. 34 og dermed som bagerste mand i feltet. Nicklas får en nogenlunde start og får lavet en del overhalinger og er efter 11. omgang oppe på en 6’er. Casper har samtidig med fået kæmpet sig adskillige pladser op og slutter finalen på en 21. plads. Nicklas overhaler på 11. omgang Verschoor og omgangen efter overhaler han Hiltbrand og ligger 4’er. Hiltbrand kommer desværre tilbage og Nicklas slutter finalen på en 5. plads.

Casper -r -andersen _pfi 640

Her er Casper Røes Andersen. Foto: Davide Pastanella.

Næste og sidste afdeling af EM køres i Kristianstad d. 22-26 juli.

Du kan se alle resultater på cikfia.com – her er også live timing og live video fra løbene.

Scroll til toppen