God start på DM i de nationale klasser

Simon Kilov (KF3 Nat.), Peter R. Bøllingtoft (Cadett Junior) og Christian Lundgaard (Cadett Mini) fører stillingen i DASU Mesterskabet 2011 efter 1. og 2. afdling på Københavns Gokartbane.

Simon Kilov – KF3 Nat. (#2), Peter Ravn Bøllingtoft (#38) – Cadett Junior (#72) og Christian Lundgaard -Cadett Mini (#2), kom bedst fra start i 1. og 2. afdelig af DM 2011. Foto: Kristian Rasmussen – Kart Racing

1. og 2. afdeling af DASU Mesterskabet 2011 (DM 2011) blev skudt i gang på Københavns Gokartbane den 16. – 17. april. Mesterskabet er en afløser for det vi ellers kender som Ungdoms Cup og afvikles over 3 weekender.

I klasserne Cadett Mini, Cadett Junior og KF3  Nat. køres der 2 afdeling hver weekend – 6 afd. i alt.

De øvrige klasser i DM 2011 er KF2 Nat. / KF2 Nat. Oldboys og Futura. Disse klasser kører kun 1 afdeling pr løbsweekend – 3 afd. i alt.

1. afdeling – Lørdag

Lørdagens løb var præget af vejret, som ikke viste sig fra sin bedste side. Det var koldt og gråt med støvregn som kom og gik gennem hel dagen. Det betød, at banen aldrig nåede at blive rigtig tør men heller ikke rigtig våd. Noget af en udfordring for de stakkels mekanikere, når det kom til valg af dæk og dæktryk til de forskellige heats.

Cadett Mini

Starten i Cadett Mini – lørdag. Foto Kristian Rasmussen -Kart Racing

I den mindste klasse for de 8- 10 årige, stillede 13 kørere til start. Christian Lundgaard (#2) gjorde rent bord ved at være hurtigst i tidtagningen og vandt begge kvalifikationsheats og finalen.

Placeringerne efter tidstagningen:

1. Christian Lundgaard (#2)
  2. Frederik Vesti (#4)
  3. Mads E. Hansen (#46)
  4. Noah Watt (#6)
  5. Markus Sandell Matthiensen (#8)

Efter de 2 kvalifikationsheat var det de samme 5 kørere der skulle starte på de første 5 pladser til finalen. Finalen blev som nævnt vundet af Christian Lundgaard, men Noah Watt, som ellers var med helt fremme i finalen, fik problemer med karten ganske får omgange inden det ternede flag og måtte se sine konkurrenter køre forbi ham en for en, mens han blot kunne trille ind pit med en kart der ikke ville tage gassen.

For Markus Sandell Mathiesen blev weekenden desværre meget kort, da han blev diskvalificeret efter finalen og udelukket fra at deltage resten af weekenden.

Stillingen i lørdagens finale:

4. Marcus Høst Poulsen (#11)
  5. Mick Rueskov Sørensen (#3)

Cadett Junior

Starten på søndagens finale i Cadett Junior. Foto Kristian Rasmussen -Kart Racing

I klassen for dem på 10 år til 14 år, blev der kørt rigtig godt race med masser af gode dueller om topplaceringerne.

1. Frederik K Jørgensen (#34)
  2. Peter Ravn Bøllingtoft (#38)
  3. Andreas Jochimsen (#72)
  4. Asbjørn Forsberg Rasmussen (#91)
  5. Casper Røes Andersen (#100)

Efter 2 meget spændende kvalifikationsheat, var de 5 kørere der skulle starte på de første 5 pladser til finalen: Andreas Jochimsen, Peter Ravn Bøllingtoft, Michael Christiansen, Frederik K Jørgensen og Casper Røes Andersen.

Finalen blev vundet af Andreas Jochimsen efter en meget tæt og underholdende duel med Peter Ravn Bøllingtoft der blev nr. 2.

1. Andreas Jochimsen (#72)
  3. Patrik Sandell Matthiesen (#8)
  4. Casper Røes Andersen (#100)
  5. Michael Christiansen (#56)

KF3 National

Starten i KF3 Nat., lørdag. Foto Kristian Rasmussen – Kart Racing

Denne klasse svarer til det som før hed National A Junior og er for kørere fra 12 år til 16 år. Her bestod feltet af 12 kørere, Hvor det var Simon Kilov (#2) der satte dagsorden for dagen ved at køre hurtigste tid i tidstagningen og vinde alle dagens heats.

1. Simon Kilov (#2)
  2. Daniel Lundgaard (#8)
  3. Magnus Ruud Kjær (#1)
  4. Nicolaj Larsen (#19)
  5. Ole Petersen (#97)

Efter de 2 kvalifikationsheat, var de 5 kørere der skulle starte på de første 5 pladser til finalen: Simon Kilov, Magnus Ruud Kjær, Ole Petersen, Daniel Lundgaard,  Mathias Sjøberg.

Finalen blev vundet af Simon Kilov med over 3 sek. til de nærmeste konkurenter.

2. Magnus Ruud Kjær (#1)
  3. Daniel Lundgaard (#8)
  4. Mathias Sjøberg (#26)
  5. Daniel S. Kaspersen (#29)

2. afdeling – Søndag

Om søndagen skinnede solen meget af tiden over Københavns Gokartbane – Foto: Kristian Rasmussen – Kart Racing

Søndagen bød på et kærkomment vejrskifte. Dagen startede lidt grå og kold, men solen fik hurtigt magten over København og modsat lørdagen var det tørt og perfekt gokartvejr. Søndagen var dermed 2. afd. for ungdomsklasserne Cadett Mini, Cadett Junior og KF3 National.

Generelt bød dagen ikke på de store overraskelser i top 5 i de 3 klasser, som placeringsmæssigt var domineret af de samme kørere som lå i toppen i lørdagens afdeling.

Cadett Mini

I den mindste klasse var det igen Christian Lundgaard der satte dagsorden, ved at vinde tidstagningen og alle dagens heat i klassen.

5. Marcus Høst Poulsen (#11)

Søndagens finale var dog en meget underholdende oplevelse, hvor der blev byttet placering i toppen flere gange gennem heatet. Særligt Noah Watt og Frederik Vesti kæmpede hård om 2. pladsen og i slutningen af løbet hentede de også meget ind på den førende Christian Lundgaard, som dog vandt med kun 0,3 sek. til Noah Watt.

Stillingen i søndagens finale:

2. Noah Watt (#6)
  3. Frederik Vesti (#4)
  4. Mads E. Hansen (#46)

Som vi har set det så tit, bød denne klasse på rigtig godt og underholdende race. Peter Ravn Bøllingtoft havde problemer i tidstagningen og fik ikke sat en tid og skulle dermed starte bagest i dagens første kvalifikationsheat. Han kørte et meget flot første heat, hvor han kørte sig fra en 14. plads til en 2. plads! Nicolai Kjærgaard (#63) havde en rigtig god dag og blande sig i kampen i top 5, selv om han også havde sine problemer.

2. Casper Røes Andersen (#100)
  3. Asbjørn Forsberg Rasmussen (#91)
  4. Patrik Sandell Matthiesen (#8)
  5. Frederik K Jørgensen (#34)

Efter et par underholdne kvalifikationsheat bød finalen på et flot race, hvor der virkelig blev kæmpet om de første 5 pladser. Dagens vinder blev dog Peter Ravn Bøllingtoft, kun 0,1 sek. foran Andreas Jochimsen.

1. Peter Ravn Bøllingtoft (#38)
  2. Andreas Jochimsen (#72)
  3. Nicolai Kjærgaard (#63)

I søndagens afdeling i KF3 Nat. var der lidt mere dramatik i kampen om top placeringerne. Simon Kilov var dog igen hurtigst i dagens tidstagning, men fik noget mere konkurrence i søndagens heats end om lørdagen.

2. Kasper Nissen (#5)

Efter dagens 2 kvalifikationsheat, var startplaceringen til dagens finale, Magnus Ruud Kjær, Daniel S. Kaspersen, Simon Kilov, Kasper Nissen og Mathias Sjøberg. Finalen var præget af masser af tætte kampe og placeringsskift gennem hele feltet. Simon Kilov tog sejren lige foran Magnus Ruud Kjær.

3. Mathias Sjøberg (#26)
  4. Daniel S. Kaspersen (#29)

Øvrige klasser

Ud over ungdomsklasserne blev der om lørdagen kørt 1. afd. i klassen KF2 National/Oldboys. Desværre havde klassen meget få tilmeldte. Der var kun 2 kørere i KF2 Nat. og 5 i KF2 Nat./OB

Starten på finalen i KF2 Nat./OB – selv om de ikke var så mange, så kunne de alligevel ikke komme ordentligt igennem første sving! Foto: Kristian Rasmussen – Kart Racing