Harpham tog titlen, Lilja tog en sejr

Sidste afdeling af Superkart blev i weekenden kørt i Frankrig på Le Mans. Henrik Lilja kørte en flot sejr hjem i race 1, men det blev Lee Harpham der tog titlen i det samlede mesterskab.

På billedet ses Henrik Lilja øverst på podiet, efter et godt løb i race 1. Foto: CIK FIA.

Efter der både er blevet kørt på Hockenheim, Snetterton og Assen, aflagde det europæiske Superkart mesterskab et besøg på franske Le Mans. Det gjaldt her sæsonens sidste afdeling af det spændingsfyldte EM.

Intet mindre end 41 kørere deltog i løbet på Le Mans. Der var her lagt op til en meget spændende duel om europamesterskabet mellem Hollands Marcel Maasmann og briten Lee Harpham. Dog var det, på sin hjemmeban Frankrigs Emmanuel Vinuales der opnåede den første succes. Han satte hurtigste tid i kvalifikationen, og skulle altså starte Race 1 på poleposition, ligeforan danske Henrik Lilja som kvalificerede som 2. hurtigst i lørdagens kvalifikation.

Top 5, tidtagning:

1. Emmanuel Vinuales – 1:34.824
2. Henrik Lilja – 1:35.280
3. Lee Harpham – 1:35.362
4. Gavin Bennett – 1:35.537
5. Marcel Maasmann – 1:35.904

Til søndagens første race gik det også hedt for sig. En af titelkandidaterne Marcel Maasmann der startede fra 5. startposition, mistede kontrollen over sin kart, og skabte stor kaos, der forårsagede at fire andre kørere må udgå fra heatet. Dette betød også at safetycar blev sat på banen. Efterfølgende blev det altså virkelig godt, især set med danske øjne. Henrik Lilja får nemlig kørt en suveræn sejr hjem, og scorer sig dermed sæsonens første sejr i det Europæiske Superkart-mesterskab. Den anden dansker, Henrik Vejen, fik kørt en flot 9. plads hjem i det første race.

Top 5, Race 1:

1. Henrik Lilja
2. Lee Harpham
3. Adam Kout
4. Gavin Bennett
5. Stefan Malm

Linja_leMans.jpg
Her ses Henrik Lilja i front for Race 1. Foto: CIK FIA.

I det andet race skulle det altså vise sig at titelkandidaten der crashede i det første race, Marcel Maasman, altså ikke var klar. Dermed så det altså allerede nu ganske lyst ud for Lee Harpham mht. mesterskabet, efter en 2. plads i det første race. Der var en masse spændende ræs at se, og der blev kæmpet godt om 1. pladsen. Emmanuel Vinuales kørte de hurtigste tider, og kæmpede med Gavin Bennet om sejren. Samtidig lykkedes det også kun lige Lee Harpham at holde danskeren Lilja bag sig, og resultatet for race 1 blev således:

Top 5, race 2:
1. Gavin Bennet
2. Emmanuel Vinuales
3. Lee Harpham
4. Henrik Lilja
5. Adam Kout

Det lykkedes også endnu engang Henrik Vejen at køre et fint resultat hjem med sin 11. plads.

Alt i alt, kunne Lee Harpham altså tage titlen som Europamester i Superkart. Dette foran Marcel Maasman, og Henrik Lilja på 3. pladsen. Samlet set ender Henrik Vejen på en super flot 8. plads i det samlede mesterskab med 44 point.

Top 5, det samlede mesterskab:
1. Lee Harpham – 131 p
2. Marcel Maasman – 117 p
3. Henrik Lilja – 107 p
4. Gavin Bennett – 95 p
5. Adam Kout – 81 p

Alle resultater kan ses her.

Scroll til toppen