Hedebølge, regn og tape satte sit præg på SM 1 i Roskilde

I weekenden 28.-29. april gik gokart-sæsonen rigtigt i gang på Sjælland, med første afdeling af SM. Lørdag blev ungdomsklasserne Formel Junior, POP2 og POP1 kørt, sammen med National A og Old Boys. Det var varmt, 25 grader, lige til det øjeblik, hvor finalerne skulle køres. Der faldt en lokal byge med rigtig meget vand over Roskilde, og det gav store udfordringer for kørerne.

Ikke alle Futura-kørerne kom igennem svinget efter langsiden uden nærkontakt.

Af Louise Arp, Arp Motorsport.

Formel Junior
Desværre fik jeg ikke set meget af formel junior-heatene, men 17 kørere stillede op, heriblandt et par jyder, der ville måle formen mod de stærke sjællandske kørere.

Top 1-2-3 var konstant i alle heat: Forrest Nicolas Beer, Andreas Hansen og Jannick Flygenring, skarp forfulgt af Kevin Rossel.

POP2
I år har feltet i POP2 været ret tyndt. Og det satte også sit præg på SM, hvor feltet bestod af 6 kørere. Vinderen af Ungdomscuppen i København, Andreas Friis Larsen, satte tiden, men i første heat havde han en duel med Niclas Eghøj og endte i græsset. Vinder af heatet blev Frederik Mortensen, som følte sig så godt tilpas i Roskilde og på førstepladsen, at han også vandt de to næste heat..

Bag Frederik fortsatte kampen mellem Andreas og Niclas, og i finalen kom Andreas ind på en 2. plads, Niclas på en 3. plads.

Finalen blev kørt i tørvejr, men da Frederik kørte over målstregen faldt de første regndråber.

POP1
Et stort felt på 19 kørere, med masser af action. Tidtagningen blev vundet af den lokale kører Lasse Rasmussen, men Lasse kunne ikke holde placeringen og første heat blev vundet af Nicolai Anker, tæt forfulgt af Lasse Neuchs.

I andet heat fik Nicolai sort flag for sammenstød med Rico Andersen, og heatet blev vundet af Lasse Neuchs.
Til finalen holdt alle kørere klar på slicks – flere efter store diskussioner med deres mekanikere, da kørerne mente det ville blive regn, for skyerne var tunge og mørke. Men ingen fik overtalt mekanikeren.
På opvarmningsomgangen begyndte regnen så, og efter en kaotisk start med flere udgåede i første sving, blev banen mere og mere glat.

Det stod ned i stænger og den førende Niklas Vedel Olsen kørte efter 3 omgange af, så føringen blev overtaget af Lasse Neuchs, efterfulgt af Nicolai Anker og Kevin Høpfner.

Alle 3 kørere var flere gange ude i græsset, men fik kæmpet sig tilbage på banen, og på sidste omgang fik Kevin overhalet Nicolai, så slutresultatet blev Lasse Neuchs, Kevin Høpfner og Nicolai Anker.
Kun10 kørere kom i mål, resten måtte hentes af opsamlervognen.


Sommertøjet var fremme til førermødet, hvor der for alvor blev set op til løbslederen (der stod på balkonen).

Old Boys
Også Old Boys havde et lille felt til start, og løbet blev præget af en meget stærk kørende Michael Hansen.
Han satte tiden og vandt de indledende heat, med en lige så stabil Morten Bülow bag sig.

Til finalen regnede det voldsomt og alle, undtagen de to bagerste kørere, havde regndæk på. Og det gjorde oplining vanskelig, for de to på slicks kunne ikke nå op til resten af feltet. Efter 2 omgange valgte løbsleder Flemming Adrian derfor at lade starten gå. Og igen viste Michael Hansen, at han havde ramt den rigtige opsætning og efterlod aldrig tvivl om, hvem der var den hurtigste og mest stabile Old Boys-kører i Roskilde.

National A
Et stort felt på 22 kørere gav forventninger om stærk og tæt konkurrence. Og de forventninger blev indfriet.
Tidtagning, 1. og 2. heat vundet af en suveræn Christopher Fischlein.

Bag ham lå Steven Alfheim Jensen, og så kom de ellers som perler på en snor. Sebastian Salinas kørte stabilt og fik to 3. pladser i de indledende heat.

Der blev kørt tæt – for tæt nogle gange, og blandt andet havde Thomas Douglas og Danny Andersen nogle tætte dueller, med ordvekslinger til følge.

Til finalen fik også National A vand – meget vand – men de havde alle regndæk på.
Det var ellers tæt på, at Steven ikke havde det. For far Michael havde glemt dæk og fælge hjemme på Sydsjælland, så i pausen mellem 2. og 3. heat, kørte teamkammeraten Michael K. Christensen og mor Birgitte hjem til Karlslunde og hentede nogle brugte dæk og fælge til Steven.

Under opvarmningsomgangen blev der så vendt op og ned på meget.
Master Fischlein druknede motoren, det var der nu flere der gjorde, så da starten gik, var det med Steven forrest. I første sving blev han ramt af Philip Thøgersen og presset langt ud i græsset. Steven formåede at holde karten i gang og kom tilbage på asfalten igen på 6. pladsen.

For enden af langsiden var der et større sammenstød mellem de forreste, og Steven kom op på førstepladsen, efterfulgt af Sebastian, Ronnie Guldmann og Alexander Andersen.

Sebastian havde dog store problemer med at komme af sted af langsiden, og han faldt tilbage. Ronnie kom tættere og tættere på Steven, selvom han lavede et par glideture ud på græsset i løbet af heatet.

Med 2 omgange tilbage var det Stevens tur til at glide af banen. Også han kom tilbage og kunne våd, men rigtig glad, køre i mål til sin første sejr nogensinde.


Banens flotteste officials nyder det godt vejr – fra venstre er Lasse Neuchs, Mikkel og Ole Mansa.

KF3
Søndagens mindste felt med kun 7 startende, heraf to jyder, der nok skulle bruge løbet som træning til SuperKart i juni. Michelle Gatting sad sikkert på førstepladsen gennem hele søndagen, men bag hende var der kamp om pladserne.

En stærkt kørende Patrick Hansen måtte udgå af første heat, men kørte sig godt op og blev 3’er i både andet heat og finalen.

Jacob Nørtoft blev 2’er i alle 3 heat, men han var godt presset af Patrick, der sikkert kunne have tænkt sig en omgang eller 2 til, for så havde han nok været forbi.

KF2
13 kørere til start, heraf en enkelt jyde Andreas H. Jensen. Han havde det dog ikke nemt på den hurtige bane og fik sekundære placeringer.

Hurtigste mand hele dagen var Andreas Fasberg, efterfulgt af teamkammeraten Dear Schilling. 3’er i de indledende heat var Michael Sørensen, men han kunne ikke få det til at fungere i finalen, hvor både Jacob Borsholt og Jonas Sunke overhalede ham.

Efterfølgende blev Andreas Fasberg og Jelan Nielsen diskvalificeret, da de havde kørt med tape på køleren, som ikke er tilladt i internationale klasser.

Slutresultatet blev derfor Dear Schilling, Jakob Borsholt og Jonas Sunke.

KZ2 – The Lilja-show continues 😉
Tidtagning blev vundet af Henrik Lilja med et halvt sekund, efter at have kørt bare 3 omgange. Imponerende!  2’er i tidtagning blev debutanten Jonas Olesen.

Men Jonas har stadig meget at lære, især i starterne. For da starten gik til første heat, holdt Jonas tilbage som den sidste.

Han fik sig dog kørt rigtig flot op og endte som nr. 3, efter SuperKart-vinderen 2006 Henrik Lilja og Dansk Mester 2006 Morten D. Jensen.

Henrik og Morten fortsatte i deres eget tempo, efterfulgt af resten. I finalen kørte Christian B. Hansen sig op som 3’er og Jonas blev sidst, diskvalificeret, da også han kørte med tape på køleren.

Futura
Weekendens suverænt største felt med hele 40 startende. De 15 hurtigste til tidtagningen gik direkte videre til heat, resten skulle gennem opsamlingsheat.

Tidtagningen blev vundet af Allan Olsen, foran Michael Sparlund og Magnus Freck, alle lokale Roskilde-kørere.

Første heat vandt unge Magnus Freck foran rutinerede Allan Olsen og Michael Sparlund. Efter disse 3 kørere var der meget tæt kamp om placeringerne 4-8. Kampen blev vundet af Christian Faurschou.
Andet heat blev præget af en meget langsom oplining fra Magnus’ side, som resulterede i indtil flere udgåede kørere. Allan Olsen førte fra start til mål, foran Michael og Magnus.

Til finalen startede Allan forrest, med en noget hurtigere oplining end Magnus’, og Allan stak af – de andre så bare ryggen af ham!

Sidste omgang blev meget dramatisk.
3 sving før mål kører Michael Sparlund og Magnus sammen, og Magnus punkterer. Han fortsætter med armen i vejret for at advare kørerne bagfra.

Peter Lundstrøm opdager dette i tide og kører udenom. Desværre ser Christian Faurschou for sent den langsomme kart, og fortsætter direkte hen over Magnus. Christians kart vender rundt og han ender under karten, men heldigvis slap han med knubs.

Samtidig med alt dette når Christian Arp og Hans Henrik Bruus til 3. sidste sving. Hans Henrik ser muligheden for at gå indenom, men der var ikke plads nok og han snurrer rundt ovenpå Christian, som taber udstødningen. Begge holder sig dog på banen og Christian får haltet sig i mål som nr. 4.

Efter heatet får Michael Sparlund sort flag for påkørslen af Magnus, så slutresultatet bliver Allan Olsen, Peter Lundstrøm, Christian Arp, Niels Clausen og Torben Hansen.


Her er de glade vindere af Futura – mon ikke teamkammeraterne Magnus Freck og Michael Sparlund gerne ville have undgået sammenstødet i finalen!

B-finalen blev vundet af Paw Friis.

Futura XL
Futura XL og Futura OB kørte heat sammen, i alt et flot felt på 23 kørere.
Tidtagning blev præget af mange støjtillæg, så de 2 hurtigste kørere skulle starte 8 og 14.
Men det tog ikke jyden Peter Dyhr (der har valgt at melde sig ind i Roskilde for at køre Futura XL) mange omgange at komme frem og vinde heatet.

Han gentog så kunststykket i 2. heat og finalen, men blev hårdt presset af Kell Matthies. 3. pladsen var en god kamp mellem Jan Jørgensen og Michael Kastaniegaard, med Jan som vinder af den duel.

Futura OB
Kun 4 startende, og samme resultat i alle 3 heat. Vinder Jens Jaszxzak, 2’er Karsten Randrup og 3’er den gamle rallykører Jens Sandager.

Scroll til toppen