Peugeot Super Kart i Grindsted 12-13. maj

I den kommende weekend gør landets bedste gokartkørere sig klar til årets første store landsdækkende løb. Løbet bliver vist på DK4, og Grindsted Gokart Klub har fået TV-kommentatoren fra DTC, Jesper Carlsen til at være speaker ved løbet. Der bliver også kørt løb i Peugeot Concerno og ROK klassen.

Her er juniorkørere til start ved sidste afdeling af Peugeot Super Kart 2006. Foto: Stephanie Gatting.

Peugeot Super Kart er et løb for de internationale kartingklasser KF2, KF3 og KZ2. Desuden køres der åbent løb for klasserne Peugeot Concerno, ROK og Cadetti.

Om KF2 klassen
KF2 (Karting Formula 2) er den klasse, som sidste år hed ICA. Der køres med 125 ccm vandkølede motorer uden gear. Kørerne er fra 15 år og opefter. Der er 29 tilmeldte kørere i klassen, heriblandt flere som også deltager i den internationale top-klasse KF1. Fra top-5 i 2006 er der gensyn med vinderen Julian Mengers, nr. 2 Andreas Fasberg og nr. 5 Morten Løvdal Nielsen. Der bliver også gensyn med sidste års vinder af DM i National A – Rasmus Haugaard, som tidligere har lavet internationale toppræstationer.

Om KF3 klassen
KF3 er den klasse, der sidste år hed ICA Junior. Der køres med 125 ccm vandkølede motorer, som yder lidt mindre end KF2 motorerne. Kørerne er fra 13-15 år, og kører med lidt hårdere dæk end KF2. Der er 18 tilmeldte i klassen, hvor alle de bedste Danske juniorkørere er repræsenteret. De 5 bedste juniorkørere fra sidste års Peugeot Super Kart er alle stadig i junior klassen:

Kevin Magnussen, Bo Sørensen, Jacob Nørtoft, Nicolaj Møller Madsen og Michael E. Christensen. Hertil kommer en række spændende nyoprykkede juniorkørere, så der bliver uden tvivl et godt race i Grindsted.

Om KZ2 klassen
KZ2 hed sidste år ICC. Der køres med 125 ccm vandkølede motorer med 6 gear. På grund af de 6 gear kan motorerne tunes til ekstrem høj ydelse, der gør de små maskiner vanvittigt hurtige og temperamantsfulde. De stående starter i KZ2 klassen er en helt speciel oplevelse, hvor man virkelig fornemmer, hvor hurtigt der kan accelereres. Kørerne i klassen er fra 16 år og opefter.

Klassen har i år fået tilgang af en hel del unge kørere, som tidligere deltog i klasserne uden gear. Der er pt. 29 tilmeldte. Sidste års top 3: Henrik Lilja, Michael Bo Andersen og Dennis H. Knudsen får blandt andet konkurrence af sidste års nr. 3 i ICA (KF2), Rasmus Rasmussen, samt den danske viceverdensmester i Formula A (KF1), Michael K. Christensen, som i 2007 har startet med at vinde det første store internationale løb i Italien (Vinter Cup), samt første afdeling af det Tyske Mesterskab.

Det bliver uden tvivl et af de mest spændende gearkart race, der længe er afholdt på dansk grund.

Store pengepræmier
Der køres igen i år om store pengepræmier i Peugeot Super Kart. Serien består af i alt 6 afdelinger, fordelt på banerne i Grindsted, Roskilde og Thy. Vinderne i hver af de 3 klasser, får en check på 25.000 kr. mens der er hhv. 10.000 kr. og 5.000 kr. til nr. 2 og 3.

Peugeot Super Kart må absolut betragtes som gokartsportens svar på DTC.

Om Peugeot Concerno, ROK og Super ROK klasserne
Peugeot Concerno, ROK og Super ROK kører alle med 125 ccm vandkølede motorer. Peugeot Concerno klassen er lige startet i 2007 og får således debut ved Peugeot Super Kart. Klassen kører med de særligt kraftige Super ROK motorer, eller motorer, der også anvendes til KF1. ROK klassens motorer har lidt færre hestekræfter, men er ellers lavet efter samme princip. Der er fuldt hus med 34 tilmeldte i klassen.
Læs mere om de tre klasser på danskkartingcenter.dk eller rok-cup.dk

Om Cadetti klassen
Cadetti klassen er for de allermindste kørere, i alderen 8-10 år. På trods af den meget unge alder, er der ofte rigtig godt race til Cadetti løbene. Der køres med 60 ccm luftkølede motorer. Det er altid en fornøjelse at se de helt unge drenge og piger give den gas på banen, og bagefter hygge sig i ryttergården. Der er 14 tilmeldte i klassen.

Scroll til toppen