Ingen succes trods stor hurtighed

9 danskere har været i aktion til løb i hhv. Kerpen, Tyskland og Barcelona, Spanien i weekenden den 9-10. december. Bo Sørensen var med helt fremme i Kerpen, og det samme var Nicolaj Møller Madsen i Barcelona. Desværre holdt det ikke løbet ud.

Her er Bo Sørensen (81) og Nicolaj Møller Madsen (17) side om side ved DM i Rødby 2006. Foto: Stephanie Gatting.

Winter Cup Kerpen
Kart-club-kerpen.de

Bo Sørensen og Lars Sørensen deltog i ICA Junior, mens Christian Sørensen, Christian Bossow og Kasper Larsen deltog i Bambini A (60 ccm uden begrænsning) og Nicklas Ingemann deltog i Bambini B (60 ccm med begrænsning).

ICA Junior var største klasse med 19 deltagere. Her startede Bo Sørensen med at blive 2’er på tiden og 2’er i første heat. I sidste og afgørende heat (ja, der blev kun kørt tidtagning og 2 heat) udgik han i kampen om en podieplads. Af de øvrige deltagere sluttede Kasper Larsen bedst med en 10. plads i Bambini A.

Løbet blev kørt under svære forhold med skiftevis regn og tørvejr, og med en bane der i finalen var våd og glat på den ene halvdel og tør på den anden halvdel.

Barcelona
El Vendrel

Nicolaj Møller Madsen, Jacob Nørtoft og Dennis Lind var taget til El Vendrel banen, som ligger lidt uden for Barcelona for at deltage i et stort åbent løb der. Alle 3 deltog i ICA Junior, hvor der var ikke mindre end 72 deltagere.

Med i alt 10 træningspas i løbet af torsdag og fredag havde kørerne lært banen rimeligt at kende. Det blev tørvejr og 10-15 grader i løbsweekenden, så forholdene var ret gode.

Nicolaj Møller Madsen blev 3’er på tiden, mens Jacob og Dennis lå langt nede i rækkerne. Kørerne blev delt i 4 grupper, som hver skulle køre 3 kvalifikationsheats for at kvallificere sig til de 34 pladser i prefinale og finale. Der blev ikke kørt opsamlingsløb.

I første kval. heat lå Nicolaj på et tidspunkt 1’er men blev overhalet. I kampen om de forreste placeringer udgik han. I 2. kval. heat var der problemer med tændrørshætten, så han udgik inden starten. I 3. kval. heat kørte han en 3. plads hjem, men det var desværre ikke nok til at komme med i finalen, selvom farten var til en podieplads – meget ærgerligt, og sikkert en lang tur hjem 🙁

Jacob Nørtoft, der havde fået en rigtig dårlig tidtagning (som nr. 52) fik mere og mere gang i karten i, og med placeringer som nr. 21, 14 og 16 fik han kvalificeret sig som nr. 33 ud af de 34 der gik til finalerne. I finalerne forbedrede han yderligere sin stilling og sluttede som nr. 13.

Dennis Lind blev nr. 27 i tidtagningen og nr. 21 i 1. kval. heat. Herefter udgik han af de 2 sidste kval. heat, og måtte også tage den lange tur hjem uden at have kørt finaleheatene.

Næste weekend er der løb i Macau hvor bl.a. Michael K. Christensen deltager.