Kartingkørerne blev hædret

Det blev Nicklas Nielsen som løb med prisen som Årets Kartingkører 2012. Samtidig fik Frederik Schandorff prisen som årets talent i karting.

Årets kartingkører

Det blev Nicklas Nielsen der løb med titlen som årets kartingkører 2012. Dette skete i sidste uge, da de forskellige motorsportspriser skulle uddeles i Cirkusbygningen. De nominerede til titlen, udover Nicklas Nielsen – var Thomas Krebs, Henrik Lilja og Michael Engstrøm Christensen. Ca. 10.000 mennesker var inde og stemme, og det blev den unge Nicklas Nielsen som fik flest. Det er ikke første gang den unge kører skulle op på scnenen og hyldes i Cirkusbygningen. Sidste år modtag han samme sted nemlig prisen som Årets Kartingtalent, som i år er blevet vundet af Frederik Schandorff.

nicklasnielsen_kosmic.jpg

Nicklas Nielsen var netop hjemvendt fra første afdeling af WSK Masters og en eksamen. Han var blandt toppen lige indtil en tænding satte ham ud af spillet om pokalerne. Selv var Nicklas Nielsen meget glad og beæret over prisen som årets kartingkører. “Jeg håbede selvfølgelig jeg vandt prisen, men man ved jo aldrig med de gode kørere jeg var oppe imod. Jeg er meget glad og beæret, og vil selvfølgelig gerne takke alle dem som har været så venlige at stemme på mig.” Som der også blev bemærket i cirkusbygningen er Nicklas en meget ydmyg person.

Det skal blive spændende at følge Nielsen i hans fremtidige karriere i motorsporten. Han præsterer helt formidabelt, og han er ved at være en meget respekteret og anerkendt kører verden over. Han er opdraget hos verdens bedste kartingteams, hvor han bl.a. har været hos DR Racing, Tony Kart og Kosmic fabrik. Det er altså nogle af de mest professionelle folk der i øjeblikket har Nicklas Nielsen i kikkerten. Samtidig har han selv kæmpet sig hele vejen derop hvor han befinder sig idag. Han ses altid med masser af gå-på-mod og holder altid hovedet højt ligemeget hvor bitter sporten oftest viser sig.

På DASU’s hjemmeside skriver de sådan her om Nicklas: “På trods af sin unge alder er den 15-årige skoleelev allerede blandt de mest erfarne af DASU’s unge talenter. I 2012 vandt han således for anden gang Asia-Pacific Championship på Suzuka-banen i Japan, denne gang i senior-kategorien KF2. Dette sammen med en række topresultater i internationale løb i sin første sæson som senior, herunder femtepladsen ved EM, har medført et tilbud om at blive fabrikskører for selveste Tony Kart, kartingsportens svar på Ferrari i formel 1.”

Udover dette modtog Nicklas Nielsen også hædersbeviset “Colding Pokalen”.

Stort tillykke skal der lyde til Nicklas Nielsen med prisen som årets kartingkører og Coldin pokalen.

Se Nicklas Nielsen modtages prisen som årets kartingkører her.

Årets talent i karting

Udover årets kartingkører blev årets talent i karting også kåret. Denne pris vandt Frederik Schandorff.”Frederik Schandorff var i 2012 den altdominerende kører i Dansk Super Kart, da han præsterede at vinde DASU/DINO Talent Cup med maksimumpoint. I tilgift vandt den 15-årige også Danmarksmesterskabet i KF2 og blev udtaget til DASU og Team Danmarks officielle hold til den internationale karting-organisation CIK’s U18 VM. Her blev det til tre finalepladser af tre mulige og en sammenlagt placering som nr. 13 blandt mere end 70 deltagere fra hele verden. I 2013 sadler den talentfulde skoleelev fra Rønde på Djursland om og stiller til start i Formel Ford. Dermed går han i hjulsporene på mange af dansk bilsports største navne gennem tiderne,” Skriver DASU på deres hjemmeside om Frederik Schandorff.

Stort tillykke med prisen som årets kartingtalent skal der lyde til Frederik Schandorff.

Scroll til toppen