Uheldig afslutning på Winter Cup 18th

Kanon kørsel fra de danske kørere til Winter Cuppen. Desværre endte det en smule uheldigt, og dermed blev det ikke til nogle podiepladser i år.

Foto: KF2 prefinale start. Gokartweb.dk

Et af årets største løb er nu afsluttet. Uheldigvis endte det ikke så godt for danskerne som det et øjeblik så ud. Nicklas Nielsen, Kevin Rossel og Christian Sørensen var alle tre med i top 10 weekenden igennem. Specielt gik det rigtig godt for Nicklas Nielsen der fredag var 5’er på tiden. Efterfølgende kørte han fem gode kvalifikationheats, og skulle starte prefinalen fra fjerde startplacering. Det blev til en solid sejr i prefinalen, og dermed poleposition til finalen. Desværre kom han ikke fra start i finalen, men fik efterfølgende gang i karten, hvorved han kørte en 10. plads hjem. Samtidig var han suveræn hurtigste mand på banen. Rigtig ærgerligt at se at den hurtige dansker endnu engang bliver ramt af teknisk uheld når det virkelig gælder. Hans fart, ambitioner og kunnen kan der ikke tvivles på.

Kevin Rossel har været placeret meget stabilt i top 10 hele weekenden. I fredagens tidtagning var han 4’er på tiden, og i sine efterfølgende heats gik det også godt. Han skulle starte prefinalen fra en 10. startplacering, og her endte han på en 9. plads. I den hårde finale sluttede han på en 13. plads. Rigtig flot, stabil og ren kørsel af en meget professionel og fokuseret Kevin Rossel. Han virker på mange måder til at være faldet rigtig godt til rette i sit nye team, LH Racing Team.

Christian Sørensen, som har haft en mindre pause fra den internationale karting, vendte altså ganske stærkt tilbage i weekenden. Han var i fredagens tidtagning 3’er på tiden og dermed bedste dansker. Rigtig gode heats blev også kørt, og han formåede at være ganske stabil og score en 6. startplacering til prefinalen. I prefinalen sluttede han på en 11. plads og i finalen var uheldet virkelig efter ham. Efter adskillige påkørsler endte Sørensen med at udgå i finalen.

Amalie Sofie Wichmand nåede desværre ikke hele vejen i finalen i hendes første internationale KF2 løb.

Max Verstappen løb med finalesejren og dermed Winter Cuppen for KF.

Top 3 prefinale KF2:Top 3 finale KF2:
1. Nicklas Nielsen2. Max Verstappen3. Paolo Ippoliti1. Max Verstappen2. Armand Convers3. Martin Kodric

Med hensyn til KF3 klassen, så gjorde Daniel Lundgaard det ganske flot. I fredagens tidtagning var han 13’er på tiden. Endvidere kørte han nogle rigtig flotte kvalifikationheats. Kun ét enkelt af heatsene endte uheldigt med en påkørsel med bl.a. Sitnikov. Både udstødning og tændrør knækkede. Alligevel havde han kørt så gode placeringerne hjem i de andre fire heats, at han skulle starte fra 16. startplacering til søndagens prefinale. I prefinalen sluttede han på en 20. plads, og samtidig fik han kørt nogle rigtig fine tider ikke langt fra de hurtigste. I finalen ramte uheldet desværre også Lundgaard og han måtte udgå herfra.

Jonas Nielsen nåede desværre ikke hele vejen til finalen.

Winter Cuppen i KF Junior/KF3 blev vundet af Alessio Lorandi fra Baby Race.

Top 3 prefinale KF3:Top 3 finale KF3:
1. Alessio Lorandi2. Martijn Van Leeuwen3. Max Defourny1. Alessio Lorandi2. Martijn Van Leeuwen3. Daniel Ticktum

I KZ2 klassen var det Paolo De Conto der var den mest dominerende weekenden igennem. Han vandt både prefinale og finale, men er sidenhen blev straffet og rykket ned på 6. pladsen. Det betyder at det er Charles Leclerc der er vinder af finalen og dermed Winter Cuppen.

Det lykkedes desværre ikke Frederik Hove Sørensen at nå hele vejen til finalen.

Top 3 prefinale KZ2:Top 3 finale KZ2:
1. Paolo De Conto2. Ben Hanley3. Riccardo Negro1. Charles Leclerc2. Ben Hanley3. Davide Fore

Alt i alt må vi konkludere at vi har nogle meget dygtige danske kørere, som gør det rigtig flot i det store udland. Det er flot som der hvert år er danske kørere blandt de bedste i verden. Kæmpe skulderklap til dem allesammen for de store ambitioner og flotte resultater de hvert år kører hjem, især til Winter Cuppen.

Alle resultater kan findes her.

Og husk at løbet vises på Odeon TV/Gokart tv d. 24. Februar 21:30.

Scroll til toppen