KF Junior med spænding til det sidste

Mads E. Hansen tog Talent Cuppen, mens Frederik Vesti sluttede sæsonen af med de to andre mesterskaber i klassen. Samtidig kørte Mads Damlund sin første DSK-sejr hjem i søndagens heftige finale.

Hos KF Junior-kørerne blev spændingen ikke udløst før præmieoverrækkelsen søndag. Feltet var nemlig så tæt i Talent Cuppen, at vinderen skulle findes på alternative måder. Frederik Vesti og Mads E. Hansen endte nemlig med at være á point i mesterskabet, også skulle der tælles flest sejre eller lignende for at finde en vinder. Det blev den hurtige fynbo Mads E. Hansen der løb med Talent Cuppen, mens Frederik Vesti så kan høste de to andre mesterskaber i klassen.

Watt_Damlund_Hansen.JPG
Noah Watt #106 havde en rigtig god søndag, hvor han bl.a. satte poleposition i kvalifikationen. Her ses han skarp forfulgt af Mads Damlund #77 og Mads E. Hansen #46. 

Weekenden var præget af stor konkurrence i feltet. I lørdagens kvalifikation var Mads Damlund hurtigste mand, mens Mads E. Hansen vandt begge heats og Julius Lassen vandt finalen. Forskellige kørere i front i alle “discipliner”. Dette siger selvfølgelig også noget om det gode niveau der er i KF Junior-feltet. I søndagens kvalifikation var det Noah Watt der var hurtigst, mens Michael Christansen vandt det ene heat og Mads E. Hansen det andet. I søndagens og sæsonens sidste store finale blev der vendt en smule op og ned på det hele. Efter en dårlig weekend for Vesti skulle han altså sikre sig et bedre resultat end Mads E. Hansen for at holde titlen i Talent Cuppen. Marginalerne gjorde altså forskellen mellem de to – og de endte da også med at være á point i mesterskabet. Noah Watt havde til gengæld en rigtig god søndag, hvor han som sagt var polesitter i kvalifikationen, men også i finalen kørte han et flot løb hvor han var i front det meste af tiden. Som weekendens helt store joker kom Mads Damlund helt op i front og kunne halvvejs tage føringen af finalen. Denne føring holdt han uden problemer hele vejen i mål – og kunne dermed hjemkøre sin første store DSK-sejr. Damlund har hele weekenden været super hurtig – og søndag fik han da også endelig vist at han har hvad der skal til for at blande sig helt fremme i front.

Christiansen_Lassen_Hansen_KFJR.JPG
Lørdagens finalepodie. Michael Christiansen, Julius Lassen og Mads E. Hansen.

En af de kørere der også gjorde det rigtig godt i Søndersø, var Asbjørn Rasmussen. Han blandede sig konstant i toppen. Desværre var han i søndagens finale ude for et uheld med bl.a. Lasse Karlshøj – og det satte altså kørerne ude af stand til at køre et top resultat hjem.

Den nu dobbelte mester, Frederik Vesti havde en forholdsvis svær weekend i Søndersø. Men til trods for det, så kan han alligevel høste de to prestigefyldte mesterskaber: Dansk Super Kart og DASU mesterskabet, sidstnævnte som betegnes som Danmarksmesterskabet. Mads E. Hansen var utrolig stærk i Søndersø og leverede nogle fantastiske resulter – alt sammen gjorde at han meget overraskende kunne indhente Vesti i Talent Cuppen.

DSC_0376.JPG
Her ses top 3 i det samlede Dansk Super Kart Mesterskab. De blev hyldet i stor stil på podiet. Søndersø klubben havde leveret nogle super flotte og store pokaler, og champagne skulle der selvfølgelig også til. Her ses Michael Christiansen give DSK-mesteren Frederik Vesti en god omgang champagne.

Alle resultater kan findes her.

Mesterskabsstillingerne kan ligeledes findes her:

DASU MESTERSKAB.

DANSK SUPER KART MESTERSKAB.

TALENT CUP.

TV 2 Sporten var forbi både i Thy og Søndersø for at udarbejde et indslag om talent cuppen. Indslaget kan ses på TV 2 Play her.

Scroll til toppen