Klar til finaler i Dansk Super Kart

Michael Engstrøm Christensen, Jonas Hansen og Nicolas Beer har lagt sig i spidsen af Dansk Super Kart 2010 i hhv. KZ2, KF2 og KF3. Intet er dog afgjort før de sidste afdelinger, som køres den 14-15. august i Rødby.

Michael Engstrøm Christensen (80) har været lynende hurtig i KZ2, som i år må siges at være den mest spændende af de 3 Super Kart klasser, der er ramt af lavt deltagerantal specielt i KF2.

Meget tæt konkurrence i KZ2 med 23 deltagere ved 3. og 4. afdeling i Grindsted
Selvom Michael Engstrøm har været den mest suveræne i KZ2 klassen, så kommer han ikke let til topplaceringerne, og har heller ikke helt undgået uheld.

Til lørdagens løb i Grindsted satte Michael Engstrøm tiden, men var uheldig i sit ene kval. heat, og sluttede som 9er. På trods af den dårligere startplacering vandt Michael alligevel prefinalen, men i finalen var det Dennis Petersen, der kørte sejren hjem efter både Frederik Høyrup-Hansen og Jan Christensen var udgået med mekaniske problemer. Toke Christensen sluttede her som 2er med Michael på 3. pladsen.

Til søndagens løb satte Michael Engstrøm igen tiden, men vandt ‘kun’ ét af sine kval. heats, så det var Michael Bo Andersen, Dennis Petersen, Henrik Lilja og Toke Christensen, der kunne indtage de forreste rækker i startopstillingen til prefinale og finale.

Michael Bo Andersen vandt også prefinalen foran Anders Elkjær, Frederik Høyrup-Hansen og Toke Christensen – Michael Engstrøm udgik med en knækket bagaksel. I finalen lykkedes det igen Michael Engstrøm at løbe med sejren, selvom Anders Elkjær længe førte heatet. Anders blev også overhalet af  Michael Bo Andersen, men sluttede på 3. pladsen foran Henrik Lilja og Frederik Høyrup-Hansen.

michaelboandersen620.jpg
Michael Bo Andersen er en af de rutinerede KZ2 kørere. Det bliver spændende at se om han kan indhente Michael Engstrøm – og undgå selv at blive indhentet af sine forfølgere til finalerne i Rødby, hvor der køres om dobbelt point.

Top 5 i den samlede KZ2 stilling før de sidste afdelinger er som følger
1. Michael Engstrøm Christensen, 777 point
2. Michael Bo Larsen, 755 point
3. Henrik Lilja, 754 point
4. Mathias Lehrmann, 752 point
5. Anders Elkjær, 744 point

Uden for top 5 er der adskillige kørere, der kan blande sig i topstriden når der køres om dobbelt pointscore til de sidste afdelinger i Rødby den 14-15. august – f.eks. Dennis Petersen, Frederik Høyrup-Hansen og Toke Christensen, som ligger nr. 6-8 lige i baghjulet på de førende. Kørere som Jan Christensen, Chris Bonde og Michael Sørensen er også blandt de kørere, jeg tror der kan tage point fra de førende i Rødby.

Jonas Hansen i front i KF2 med 11 deltagere ved sidste afdeling i Grindsted
På trods af de få deltagere i KF2 bliver der faktisk kørt noget rigtig godt race, og selvom Jonas har fået et pænt forspring i KF2, kan han ikke føle sig 100% sikker før løbet i Rødby.

jonashansen620(1).jpg
Jonas Hansen har kørt sig selv i position til den samlede sejr i Dansk Super Kart 2010, da han kan tåle at sætte 18 point til i forhold Patrick Jensen på 2. pladsen.

Til lørdagens løb i Grindsted var det Michael Kristensen, der satte tiden. Jannik Nielsen vandt lørdagens prefinale foran Alexander Lauritsen, Andreas Friis-Larsen, Jonas Hansen og Michael Kristensen. Nikolaj Bøllingtoft kørte hurtigste tid i prefinalen, men udgik da hans motor satte sig.

I lørdagens finale så det længe ud til at Michael Kristensen skulle løbe med sejren, men Jonas Hansen havde farten og fik indhentet Michael, og nogle få omgange før slutflaget fik han overhalet og vandt finalen foran Michael Kristensen, Patrick Jensen, Alexander Lauritsen og Jannik Nielsen – Nikolaj Bøllingtoft udgik endnu engang med motorhavari.

Til søndagens løb var det Alexander Lauritsen, der satte tiden foran Patrick Jensen og Michael Kristensen. Prefinalen blev vundet af Patrick Jensen foran Jonas Hansen og Jannik Nielsen. Søndagens finale blev vundet af en rigtig godt kørende Alexander Lauritsen foran, Jonas Hansen, Patrick Jensen, Michael Kristensen og Andreas Friis-Larsen.

Top 5 i den samlede KF2 stilling før de sidste afdelinger er som følger
1. Jonas Hansen, 790 point
2. Patrick Jensen, 772 point
3. Alexander A. Lauritsen, 751 point
4. Jannik Nielsen, 749 point
5. Andreas Friis-Larsen, 748 point

patrickjensen620.jpg
Patrick Jensen (11) har et forspring på 19 point til nr. 3 Alexander Lauritsen, mens han har 18 point op til Jonas Hansen, så han er også ret sikker på 2. pladsen i det samlede resultat.

Hvis Nikolaj Bøllingtoft deltager igen, og kan få sine motorer til at holde i Rødby, så er jeg sikker på at han kan tage point fra de førende, ligesom Michael Kristensen – på trods af 7-8 kg overvægt – godt kan give gas i Rødby, så der skal nok blive godt og spændende race til de sidste afdelinger.

Nicolas Beer forrest i KF3, der kunne mønstre 12 deltagere i Grindsted
Også i KF3 blev der kørt tæt og spændende race på trods af de få deltagere. Om lørdagen var det Lasse Sørensen, der satte tiden foran Martin Mortensen og Nicolai Sylvest. Efter kval. heatene var startopstillingen til lørdagens finaler med Lasse Sørensen foran Mikkel O. Pedersen, Jannick Flygenring og Nicoai Sylvest.

nicolasbeer620.jpg
Nicolas Beer (27) har kørt rigtig hurtigt og stabilt i årets Super Kart, og fører derfor KF3 klassen. Mikkel O. Pedersen (117) har vist at han har farten til at køre med om topplaceringerne, men han har ikke haft heldet med sig i de tællende finaler, og ligger derfor samlet på en 8. plads.

Prefinalen blev vundet af Martin Mortensen foran Jannick Flygenring, Nicolas Beer, Mikkel O. Pedersen og Lasse Sørensen.

lassesoerensen620.jpg
Lasse Sørensen (133) har også været rigtig godt kørende i 2010, og ligger på en velfortjent 2. plads i det samlede resultat. Her er han til EM finalerne i Genk, hvor han viste storform og var med helt fremme i feltet – men desværre ikke kunne holde pladsen i de afgørende finaler.

I lørdagens finale havde Frederik Schandorff, der skulle starte langt nede i feltet, satset ved at bruge sit andet sæt nye dæk, og det skulle vise sig at få betydning for finaleresultatet. Frederik havde til sidste omgang fået kørt sig op lige bag førergruppen, og da han forsøgte en noget optimistisk overhaling gik det ud over Mikkel O. Pedersen, der røg af banen fra sin 2. plads. Finalen blev vundet af en rigtig godt kørende Jannick Flygenring, foran Lasse Sørensen, Martin Mortensen, Nicolas Beer og Frederik Schandorff.

Søndagens tidtagning blev også vundet af Lasse Sørensen, denne gang foran Martin Mortensen og Mikkel O. Pedersen. Igen kunne Lasse starte begge finaler fra pole position efter velgennemførte kval. heats. Lige efter ham kom Jannick Flygenring, Mikkel O. Pedersen og Nicolas Beer.

Lasse vandt også prefinalen – nu med Nicolas Beer, Jannick Flygenring og Martin Mortensen lige efter. I finalen var det Nicolas Beer der trak det længste strå og løb med sejren efter tæt kamp med Jannick Flygenring, der også blev presset godt af både Lasse Sørensen og Martin Mortensen, der sluttede på de efterfølgende pladser.

jannickflygenring620.jpg
Jannick Flygenring tog føringen i søndagens finale, men blev indhentet og overhalet af Nicolas Beer.

Top 5 i den samlede KF3 stilling før de sidste afdelinger er som følger
1. Nicolas Beer, 789 point
2. Lasse Sørensen, 773 point
3. Jannick Flygenring, 770 point
4. Kasper Larsen, 751 point
5. Frederik Schandorff, 746 point

kasperlarsen620.jpg
Kasper Larsen havde en rigtig skidt weekend i Grindsted, hvor han fik sat en del point til i den samlede stilling, hvor han nu ligger nr. 4 med 19 point op til Jannick Flygenring på 3. pladsen.

Resultatformidling fra DASU = Mylaps.com
På trods af en fin ny dasu.dk hjemmeside er der ikke ressourcer til at tilbyde anden resultatformidling end et link til de samlede mesterskabsstillinger på mylaps.com – men det er selvfølgelig også bedre end ingenting…

Du kan se alle resultaterne af 3. DSK afdeling i Grindsted på mylaps.com her

Du kan se alle resultaterne af 4. DSK afdeling i Grindsted på mylaps.com her

Du kan se de samlede mesterskabsstillinger på mylaps.com her

Du kan tilmelde dig Dansk Super Kart i Rødby – og se deltagerlister på dasu.dk

Godt race til finalerne i Rødby den 14-15. august!

Scroll til toppen